Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yaz Kur’an Kursları Başladı

Gündem Yayın: 28.06.2022 22:05
Yazar:

Her yıl binlerce çocuğun ve gencin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur’an Kursları, Karabük’teki tüm camiler ile Kur’an kurslarında eğitim öğretim başladı.
yaz Kur’an Kurslarının başlaması nedeniyle  Yenişehir Çamlık Camiinde açılış programı düzenlendi. Programa; İl Müftüsü  Ercan Aksu, İl Müftü Yardımcıları  Mahmut Emin, Merve Yumlu, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü  Erdal Oruçoğlu, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Program Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılı yaz Kur’an Kursu açılış programının izlenmesi ile başladı. Daha sonra öğrencilerin dua ve sureler okuması  ve şiir dinletisi büyük bir beğeni ile izlendi.

İl Müftüsü  Ercan Aksu yaptığı konuşmada; “Dünya hayatının süsü olan emanetimiz olan çocuklarımızla Camii ve Kur’an Kurslarımız daha çok güzelleşti, çiçekler açtı. 8 hafta boyunca devam edecek kurslarımızda, Yüce Dinimizi severek öğreneceğiniz, etkinliklerle sosyal gelişiminize katkı sağlayacağınız, güzel ahlakla ve değerlerle dolu bir yaz dönemi geçireceğiniz için şimdiden hepinizi, Kıymetli Anne Babalarımızı  gönülden tebrik ediyor ve Yaz Kur’an Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.

Program; hediye takdimi, ikramlar ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. (Halil Kızılyer)

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: