Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Telefonla Konuşabilmek için Ormana Gidiyorlar

Bartın Yayın: 14.08.2014 08:21
Yazar:
Telefonla Konuşabilmek için Ormana Gidiyorlar

BARTIN ’ın Hasankadı beldesine bağlı bir mahallede cep telefonu çekmeyen vatandaşlar, telefon görüşmesi yapmak ya ormana gidiyor ya da evlerinin çatılarına çıkıyor. Bartın’ın Hasankadı beldesine bağlı Vakıf Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, çekmeyen telefon şebekesi sorununu çözmek için az da olsa şebekenin çektiği evlerin çatılarına çıkmak ya da ormanlık alana gitmek zorunda kalıyor. Acil durumlarda telefon görüşmeleri yapmak isteyen mahalle sakinleri, yetkililerden şebeke sorunlarının çözülmesini istiyor. TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMAK İÇİN ORMANA GİDİYORLAR Çekmeyen telefon şebekesi yüzünden mağdur durumda olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Kezban Alagöz, “Cep telefonlarımız çekmiyor. İstanbul’da oturan çocuklarımla görüşemiyorum. Çektiği zamanlar görüşüyorum. Çekmediği zaman görüşemiyorum. Acil görüşme yapacağımız zaman yüksek yerlere çıkıyoruz. Ormana gidiyoruz” dedi. Mahalle gençleri ise, görüşme yapacakları zaman ellerine aldıkları telefonlarını havaya kaldırarak şebekeyi yakalamaya çalışıyor. Bazı mahalle sakinleri ise evlerin çatısına çıkıyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: