Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

STSO’dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Safranbolu Yayın: 25.05.2016 14:16
Yazar:
STSO’dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile iş kurmak isteyen kişilere yönelik olarak  düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasının toplantı salonunda başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar; “Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmecilerin kurulması amacıyla KOSGEB, işletme kuruluş desteği, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanım desteği, işletme giderleri desteği olmak üzere 3 ayrı başlıkta 50.000 tl ye kadar geri ödemesiz destek vermektedir.Bu desteği almanın ilk adımı uygulamalı girişimcilik kurslarına katılmak, kursu başarı ile bitirmek ve kurs sonunda verilen girişimcilik sertifikalarını almaktır.Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, ülkemizin hala büyük sorunlarından biri olan işsizliğe çare olacağını düşünmekteyiz.Başarılı işletmelerin kurulmasıyla hem bölgemiz yeni iş yerleri kazanacak hem bu işletmelerimizin yapacakları iş istihdamı ile iş arayan vatandaşlarımıza yeni iş fırsatları doğacaktır. Uygulamalı girişimcilik eğitimimiz, bölgemiz ve girişimci ruhuna sahip katılımcılarımıza hayırlı olmasını dilerim ”dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: