Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

‘Sevgi Üniversitesi’nde ilk ders fotoğrafçılık

Gündem Yayın: 21.10.2019 13:31
Yazar:
‘Sevgi Üniversitesi’nde ilk ders fotoğrafçılık

Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı birimlerden hizmet alan 20 çocuk, “Sevgi Üniversitesi” projesi kapsamında Karabük Üniversitesinde ilk derslerini aldılar.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Öğrenci Kulübü ile Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle oluşturulan “Sevgi Üniversitesi” ilk faaliyetine ‘Fotoğrafçılık’ dersi ile başladı.

KBÜ Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Öğrenci Kulübü öğrencileriyle Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı birimlerden hizmet alan 20 çocuk, “Sevgi Üniversitesi” projesi kapsamında 8 ay boyunca çeşitli etkinliklerle KBÜ’de bir araya gelecek.

İLK ETKİNLİK ‘FOTOĞRAFÇILIK’ DERSİ OLDU

Hafta sonu KBÜ’de Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kulübü öğrencileri ile buluşan çocuklar, ilk olarak yerleşkeyi gezdi. Öğrencilere botanik bahçede KBÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü foto – muhabiri Erdal Çıtak tarafından ‘Fotoğrafçılık’ eğitimi verildi.

Eğitimde öğrencilere; fotoğraf makinesine hakim olma, kadraj kurma, fotoğrafçılığın kısa tarihi, otomatik kullanım modu, netlik almanın püf noktaları, enstantene, diyafram ve manuel kullanım ayarları konularında bilgiler verildi.

Aldıkları fotoğrafçılık dersinden oldukça memnun kalan öğrenciler, botanik bahçede bol bol deklanşöre basarak, deneme çekimleri yaptı.

“Sevgi Üniversitesi” projesi kapsamında öğrencilere her hafta sırasıyla; ok talimi, güzel ahlak, film gösterimi, sanat ve deney faaliyeti, helal ve sağlıklı yaşam, peygamberlerin hayatları ve yaşadıkları devirlere bıraktığı izler, güzel ahlak, Türk İslam büyüklerinin hayatları ve yaşadıkları devirlere bıraktığı izler” gibi konularda eğitim verilecek.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: