Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Şehidin adı şelalede yaşatılacak

Zonguldak Yayın: 24.08.2016 08:04
Yazar:

ZONGULDAK Alaplı Belediyesi, şehir merkezi Taşbaşı mevkii karşısında yapımını tamamladığı dekoratif şelaleye “15 Temmuz Demokrasi ve Şehit Ömer Halisdemir Şelalesi” adını verecek. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, geçtiğimiz günlerde deneme çalışması yapılan Alaplı ilçe merkezinden Alaplı-Akçakoca karayoluna giriş yolu üzerindeki dekoratif şelaleye, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci generali alnından vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in adının verileceğini bildirdi. Yapımı tamamlanmak üzere olan şelale üzerinde gerekli ölçümler yapılarak, isimlendirme projesi ve tasarımının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Şelalenin en üst kısmına büyük bir şekilde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehit Ömer Halisdemir Şelalesi” yazdırıyoruz. Tabi, yasa gereği isimlendirme için Meclis kararı da almamız gerekiyor. Bunun için, konuyu Eylül ayındaki Belediye Meclisi olağan toplantımızın gündemine de getireceğiz. Meclis kararı alındıktan sonra da yazdırdığımız tabelayı şelaleye asacağız“ dedi. Başkan Tekin, “Belediyemizin en gözde hizmetlerinden biri olan bu şelaleye demokrasi ve demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismini vererek, manevi hatırasını da yaşatmış olacağız. Demokrasi şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz onları unutmayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: