Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’den, Safranbolu’da İstişare Toplantısı

Gündem Yayın: 04.01.2017 14:40
Yazar:
KBÜ’den, Safranbolu’da İstişare Toplantısı

Toplantıda tarihi Taş Bina’nın kullanımı konusu da ele alınırken, binanın Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın önerisi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak kullanılması kararlaştırıldı. Ayrıca, idari bina sıkıntısı yaşayan Safranbolu Devlet Hastanesi için Taş Bina’nın yanındaki alana tarihi dokuya uygun bir bina inşa edilerek Üniversite ve Hastanenin ortak kullanımına sunulabilmesi için de çalışma başlatılması yönünde görüş birliğine varıldı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Rektör Yardımcıları ile akademik ve idari yöneticilerin de bulunduğu ekip, ilçelerde gerçekleştirdiği değerlendirme ve istişare toplantısına Safranbolu ile devam etti.
Eflani’de, Meslek Yüksekokulu’nun durumu ve geleceğinin ele alındığı istişare toplantısının ardından bu kez de Safranbolu’da bulunan Fakülteler ve Meslek Yüksekokulu ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindekiler, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ile Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da bulunduğu toplantıda Safranbolu sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve ileri gelenleri ile kahvaltıda bir araya geldi.
Söz konusu toplantıda, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Turizm Fakültesi ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu’nun durumu, ileride açılması planlanan bölümler ve restorasyonu devam eden Taş Bina’nın kullanımı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi olarak amaçlarının Karabük’ün ve ilçelerinin tamamını kapsayan dinamikleri ile bir araya gelerek karşılıklı beklenti ve taleplerin konuşulduğunu, yapılacak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu açıkladı.
TAŞ BİNA’NIN “SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU” OLARAK KULLANILMASI FİKRİ MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
Yapılan istişare toplantısında, restorasyonu devam eden Üniversiteye ait tarihi Taş Bina’nın kullanımı konusu da ele alındı. Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın söz konusu binanın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak kullanılması yönündeki fikri herkes tarafından memnuniyetle karşılandı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun Safranbolu’ya taşınması halinde 3 Bin’den fazla öğrencinin eğitimlerini burada sürdüreceği de belirtildi. Öte yandan, idari bina sıkıntısı yaşayan Safranbolu Devlet Hastanesi için Taş Bina’nın yanındaki alana tarihi dokuya uygun bir bina inşa edilerek Üniversite ve Hastanenin ortak kullanımına sunulabilmesi için de çalışma başlatılması yönünde görüş birliğine varıldı.
Safranbolu’da gerçekleşen toplantıya; Üniversiteden Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar ile Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mücahit Coşkun, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Kemal Özeken yer aldı. Safranbolu’dan ise Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar ile Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kaya ve Başkan Yardımcısı Zafer Çebi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı iş adamı Şefik Dizdar, Yalçın Demir Çelik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yalçın ile Jeoloji Mühendisi Ahmet Öztürk katıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Sağlık Yayın: 27.04.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Trabzon’da havaların son günlerde bir sıcak bir serin seyretmesi ile birlikte gribal enfeksiyonların artış gösterdiği ve geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri aktif olan grip salgının sürdüğü belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, “Influenza salgını bir türlü bitmedi; Eylül ayında başlayan salgın halen devam etmekte” dedi.

Bugünlerde havaların değişkenlik göstermesi ile enfeksiyonların da arttırdığını kaydeden Yılmaz, “Hava değişimleri zamanı enfeksiyonların en yoğun olduğu zamanlardır. Şu anda hava değişimi zamanı olduğu için enfeksiyon hastalıkları servisinde yer bulamıyoruz. Bu değişim ile birlikte her türlü enfeksiyon karşımıza çıkıyor. Influenza salgını bir türlü bitmedi; Eylül ayında başlayan salgın halen devam etmekte. Yazın inşallah olmayacağını düşünüyoruz. Koronavirüs kışın da vardı ancak Influenza’nın altında kaldı. Influenza daha ön planda karşımıza çıktı. Koronavirüs’ü yine göreceğiz ancak daha az karşılaşacağız diye düşünüyorum. Hijyen kurallarına uyulması gerekiyor, hasta olan kişi ile temasta bulunmamak gerekiyor, hasta olan kişinin maske kullanması gerekiyor. Artık dünya çok küçüldü seyahatlerin kolaylaşması ile birlikte. Hemen her yerde insan olabiliyor. Türkiye’den Çin’e giden de var, Çin’den Türkiye’ye gelenler de. Virüs çok kolaylıkla yayılabiliyor. Dünya genelinde değişik virüsler ile karşı karşıya kalınabiliyor ama toplum içinde belli bir bağışıklık oluştuğu için önceki kadar yayılmıyor, yayılanlar da o seviyede azalıyor ve kayboluyor” diye konuştu.