Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de Kuruluş ve Mezuniyet Coşkusu

Gündem Yayın: 30.05.2014 14:49
Yazar:

Karabük Üniversitesi’nin kuruluşunun 7. yıldönümü ve mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, Soma’daki maden faciasının mağduru öğrencilere bağışlanacak olan Fatih Sultan Mehmet’in portresi 25 bin 200 raptiye kullanılarak tamamlandı

Karabük Üniversitesi’nin kuruluşunun 7. yıldönümü ve mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, Soma’daki maden faciasının mağduru öğrencilere bağışlanacak olan Fatih Sultan Mehmet’in portresi 25 bin 200 raptiye kullanılarak tamamlandı.

Demir ve Çelik Kampüsü girişinden Ay Yıldızlı Stadyuma kadar kortej yürüyüşü ile başlayan törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, protokol üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler, öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Stadyumda düzenlenen törenden konuşan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, bu yıl 6 fakülteden 3 meslek yüksekokulundan ve 2 enstitüden toplam 3 bin 300 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Uysal, “Karabük Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne biz duygusu ile pek çok güzel çalışma ve başarılara birlikte imza attık. Karabük Üniversitesi’nin başarılarında 2013-2014 Akademik Yılı Ulusal ve Uluslararası Ödüllerle dolu bir şekilde geçti. Bundan sonra da üniversite olarak durmadan ve usanmadan büyümeye, gelişmeye, değişmeye ve yenilenmeye devam edeceğiz. Karabük Üniversitesi olarak asla bilinenleri tekrarlamayarak geleceğin adımlarını şimdiden attık ve atmaya da devam ediyoruz. Ülkemizin ihtiyacı gençlerimizin idealleri arasında yer alan ve mezun olduklarında onlara iş ve kariyer imkanları sağlayabilecek yeni bölümleri açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Bence üniversiteler hayatın antrenman sahalarıdır. Burada iyi antrenman yapanlar hayatta daha başarılı olurlar. Sizlerin de yeterince antrenman yaptığınızı düşünüyoruz. Sizlerin bu başarılarının iş ve sivil hayatınızda da devam edeceğine inanıyorum. Sizler de birer lider olarak mezun oluyorsunuz ve bizler bu tablodan gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve üniversite rektörlerinden gelen telgrafların okunmasının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

Üniversite birincisi Gülnaz Okumuş’un mezuniyet ağacına isim künyesini asmasıyla başarı belgesi ve ödül takdim töreni sona erdi.

Tören sonunda Karabük Üniversitesi’nin 7’inci kuruluşu ile İstanbul’un fethinin 561’inci yıl dönümü dolayısıyla yapılan ve geliri Soma’daki maden faciasının mağduru öğrencilere bağışlanacak olan Fatih Sultan Mehmet’in portresi 25 bin 200 raptiye kullanılarak tamamlandı.

Portrenin oluşmasını sağlayan resim öğretmeni Sedat Çalımlı, “Daha önce Yeteneksizsiniz yarışmasına katılarak 16 bin raptiye ile bir çalışma yapmıştım. Araştırmalarıma göre 20 bindi, bizde 25 bin raptiye ile bunu yapmak istedik. 25 bin 200 raptiye ile Fatih Sultan Mehmet Portresini tamamladığımız gün oldu. Bu proje Guinness Rekorlar Kitabına girsin girmesin toplanan yardımları Soma’ya gidecek olması hepsinden daha önemli” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de son 10 günde kene vakalarında artış yaşanıyor

Sağlık Yayın: 27.04.2024 08:00
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane’de son 10 günde kene vakalarında artış yaşanıyor

Gümüşhane’de ilkbaharın gelmesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakalarında artış başladı. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Furkan Kurt, Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu Kelkit Vadisinin en riskli bölge olduğunu belirterek son 10 günde vaka artışları yaşandığını söyledi.

Türkiye’de ilkbahar mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakaları görülmeye başladı. Yılın ilk vakasının görüldüğü Gümüşhane’de ise vakalar artmaya devam ediyor. Son olarak kentte A.S. ve H.S. isimli karı koca da KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi altına alındı. Son günlerdeki vaka artışları ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Furkan Kurt, Gümüşhane’nin de içinde yer aldığı Kelkit Vadisinin en riskli bölge olduğunu belirterek bu bölgede yaşayan insanların daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

“Şu anda 3 hastaya kesin tanı koyduk”

İlkbaharın gelmesiyle birlikte son 10 günde vakalarda büyük artış olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Kurt, “Hastanemize çok fazla kene sonrası başvuru olmakta ama şu ana kadar tanısını koyduğumuz 3 tane vakamız oldu. 1 tane hastamız tedavisini olup taburcu edildi, 1 hastamız hala yatıyor, 1 hastamızı da Trabzon’a sevk ettik ve durumunun iyi olduğunu öğrendik. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı keneler yoluyla bulaşmakta ve bu keneler daha çok Kelkit vadisi yani Kelkit Çayı’nın aktığı 256 kilometrelik bir hat üzerinde yoğun. Bu hat üzerinde Tokat, Sivas, Erzincan, Giresun ve Gümüşhane bulunuyor. Kenelerin aktifleştiği dönemler ilkbahar ve yaz ayları olduğu için son 10 gündür vakalarda resmen patlama var. Çok fazla başvuru oluyor hastanemize ama şu an 3 tane hastaya kesin tanı koyduk. Hastalar genellikle ateş, baş, kas ve eklem ağrısı şikâyetleri yani sanki bir üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bulantı, kusma ve ishal şikâyetleriyle başvuruyorlar. Hastalar daha geç başvurursa bu şikâyetler kanamalarla seyredip, hastalar kaybedilebiliyor” dedi.

“Gümüşhane en riskli noktalardan birisi, vatandaşlar daha çok dikkat etmeli”

KKKA hastalığının kanıtlanmış bir tedavisi olmadığının altını çizen Dr. Kurt, “Bu hastalığın kanıtlanmış bir tedavisi yok. Biz destek tedavileri yapıyoruz. En önemli yol ise korunma yöntemleri. Bölgemiz de bu noktada yoğun olduğu için vatandaşların bilinçli olması gerekiyor. Riskli bölgelerde vatandaşlarımızın pantolon paçalarını çoraplarının içine koymalılar, açık renkli giyişiler giymeleri gerekiyor keneyi fark edebilmek için. Bu riskli yerlerden ayrılma durumunda hem kendilerini hem de çocuklarını kene var mı diye kontrol etmeleri gerekiyor. Kene ile karşılaşma durumunda ise eğer sağlık kuruluşuna başvurma zaman alacaksa bunun çıkarılması lazım. Çıplak elle dokunmamak kaydıyla, bir bez, bir eldiven, naylon bir poşetle kenenin vücuda tutunduğu en yakın yerden tutulup çıkarılması lazım. Kene çıkarıldıktan sonra da 10 gün boyunca hastalık belirtilerini takip ederek bunun gerçekleşmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Kenenin üzerinde sigara söndürmek, kolonya dökmek, deterjan dökmek, yakmak kenenin kusup taşıdığı mikrobu daha fazla boşaltmasını sağlayacağından yapılmaması gereken şeyler. Keneyi hafife almadan tedbirli olmamız gerekiyor. Gümüşhane bu hastalık için en riskli bölgelerden birisi olduğu için burada yaşayan vatandaşların ilkbahar ve yaz mevsimlerinde çok dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.