Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de  “3. Karma Resim ve El Sanatları Sergisi”

Gündem Yayın: 07.03.2020 12:50
Yazar:
KBÜ’de  “3. Karma Resim ve El Sanatları Sergisi”

Karabük Üniversitesinde 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla “3. Karma Resim ve El Sanatları Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sanat Galerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “3. Karma Resim ve El Sanatları Sergisi” düzenlendi.

Sezer Güleç Sanat Atölyesi sanatçılarının altı aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan ve 81 eserin yer aldığı sergide; yöresel ürünler, geleneksel el sanatları eserleri ve resimler yer alıyor.

Sergi açılışında konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel’in eşi Özlem Aras Güler, “Kadınlar günü dolayısıyla açacağımız sergi hepimize hayırlı olsun. Sanatçılarımızı şimdiden tebrik ediyorum.  Eminim ki eserlerinden çok büyük keyif alacağız. Dünyadaki bütün kadınların 8 Mart kadınlar günün kutluyorum.” dedi.

Serginin açılışını Özlem Aras Güler, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Sezer Güleç birlikte gerçekleştirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırlanan sergi üç gün boyunca Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sanat Galerisi’nde sunulmaya devam edecek.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: