Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabükspor Başkanı Tankut’tan Çok Sert Açıklama

Spor Yayın: 07.05.2016 09:13
Yazar:
Karabükspor Başkanı Tankut’tan Çok Sert Açıklama

 

“Emeğin şehrinin alın terini kimseye meze yapmayız”

Kardemir karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Feridun Tankut; son haftalarda yaşanan ve özellikle Karabükspor aleyhine verilen kararlarla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

Tankut yaptığı açıklamada  şunları söyledi:

“BİLMİYORUZ SANMAYIN!

*3 Temmuz sürecinden tertemiz çıkmış, hiçbir şek ve şüpheli bir camia olmamış, töhmet altında kalmamış bir kulüptür Kardemir Karabükspor!

*Alın terinin başkentinin temsilcisi olarak, haram puanın peşinde olmayız, haramı da hanesine yazdırmayız!

*1600 derece karşısında yanan yüreklerin sahadaki gözyaşlarıyız biz. Bekleriz, seyrederiz ama asla seyirci kalmayız!

*Bizim ne kadar hamiyetperver bir hakem dostu olduğumuzu, en iyi de Alanyalı Üst klasman hakemlerinden Kamil Abitoğlu bilir.(Beşiktaş-Karabükspor fahiş hatalarına rağmen şikayetçi olmadık!)

*Yalnız, fakat, lakin!!! Biz sessiz kalırken içi pır pır edip yanlış işler yapanlar, yaptıklarınızı görmüyor, bilmiyor, söylemiyorsak, bu sizi takipte olduğumuzu görmek içindir. Farkındayız her şeyin!

*Bu kadar kritik maçlara kimi ne sonuç için atadığınızı, bir sonra, üç hamle sonra neyi planladığınızı biliyoruz. Öyle şeyler biliyoruz ki, bizim sahamızdaki kritik maça verdiğiniz hakemin; aleyhimize uyduruk penaltı çaldığını, berabere olunca kırmızı kart uydurduğunu, yetmeyip bir sonraki maça ceza sınırındaki iki oyuncumuzu dahil ettiğini de biliyoruz…

*Yetmedi, aynı hakemin cezalanacağı yerde Süper Lig derbi maçında ödüllendirilip(!) aferin bile dendiğini…

*Yine adı bizde bu hakemin kritik son maç öncesi yarıştaki rakibimizin son maçtaki rakibinin maçına atandığını; burada da aynı niyetin hasıl olması beklendiği…

*Evinde şampiyon olması gereken şampiyon takımın maçına isimsiz, ataması tereddütlü genç bir hakemin verilmesiyle zorlama bir son dakika penaltısı ile işinin kolaylaştırıldığı…

*Ne tesadüf ki tüm bu olanların Alanyalı MHK Başkanının (mahalli seçimde Alanya’dan Belediye Başkan Adayı)ilçesi takımı maçları öncesi oluyor olması garip değil mi?

Bitmedi… Alanyaspor Başkan’ı Hasan Çavuşoğlu’nun kardeşinin Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu da biliyoruz.

*Bu hafta atanan hakemler arasında, Alanya’da ikamet eden hangi hakem hangi maça atandı? Bu hafta sahamızda oynayacağımız Kardemir Karabükspor -Adanaspor maçını yönetecek hakem Emre Malok bu sezon 1.hakem olarak kaç maça çıktı, sonuçları ne oldu?

*Geçen hafta 2.’lik şansı olan rakibimiz ADS takımının nizami golünü iptal eden hakem Alanyalı mıdır?

Bakın, sizin böyle kurnazlığınızı(!) siz biliyorsunuz da bizi görmüyor mu sanıyorsunuz? Sezon başından beri bizim ve rakibimizin bütün maçlarının izlenildiğinde nelerin ortaya çıkacağı gün gibi aşikardır.

Bu hafta Sapanca’da spor ‘da şiddet’ le ilgili çalıştay yapıldı, sporda adeleti sağlamadan toplantı ve çalıştayların bir anlamı var mı .futboldan soğuyan taraftarı stadlara çekmenin yolu önce ADALET’İ̇ sağlamaktır. Emeğin şehrinin alın terini kimseye meze yapmayız.

Bunları bilin, bizlerde sizi biliyoruz!!!

Saygılarımızla…”

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de son 10 günde kene vakalarında artış yaşanıyor

Sağlık Yayın: 27.04.2024 08:00
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane’de son 10 günde kene vakalarında artış yaşanıyor

Gümüşhane’de ilkbaharın gelmesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakalarında artış başladı. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Furkan Kurt, Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu Kelkit Vadisinin en riskli bölge olduğunu belirterek son 10 günde vaka artışları yaşandığını söyledi.

Türkiye’de ilkbahar mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakaları görülmeye başladı. Yılın ilk vakasının görüldüğü Gümüşhane’de ise vakalar artmaya devam ediyor. Son olarak kentte A.S. ve H.S. isimli karı koca da KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi altına alındı. Son günlerdeki vaka artışları ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Furkan Kurt, Gümüşhane’nin de içinde yer aldığı Kelkit Vadisinin en riskli bölge olduğunu belirterek bu bölgede yaşayan insanların daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

“Şu anda 3 hastaya kesin tanı koyduk”

İlkbaharın gelmesiyle birlikte son 10 günde vakalarda büyük artış olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Kurt, “Hastanemize çok fazla kene sonrası başvuru olmakta ama şu ana kadar tanısını koyduğumuz 3 tane vakamız oldu. 1 tane hastamız tedavisini olup taburcu edildi, 1 hastamız hala yatıyor, 1 hastamızı da Trabzon’a sevk ettik ve durumunun iyi olduğunu öğrendik. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı keneler yoluyla bulaşmakta ve bu keneler daha çok Kelkit vadisi yani Kelkit Çayı’nın aktığı 256 kilometrelik bir hat üzerinde yoğun. Bu hat üzerinde Tokat, Sivas, Erzincan, Giresun ve Gümüşhane bulunuyor. Kenelerin aktifleştiği dönemler ilkbahar ve yaz ayları olduğu için son 10 gündür vakalarda resmen patlama var. Çok fazla başvuru oluyor hastanemize ama şu an 3 tane hastaya kesin tanı koyduk. Hastalar genellikle ateş, baş, kas ve eklem ağrısı şikâyetleri yani sanki bir üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bulantı, kusma ve ishal şikâyetleriyle başvuruyorlar. Hastalar daha geç başvurursa bu şikâyetler kanamalarla seyredip, hastalar kaybedilebiliyor” dedi.

“Gümüşhane en riskli noktalardan birisi, vatandaşlar daha çok dikkat etmeli”

KKKA hastalığının kanıtlanmış bir tedavisi olmadığının altını çizen Dr. Kurt, “Bu hastalığın kanıtlanmış bir tedavisi yok. Biz destek tedavileri yapıyoruz. En önemli yol ise korunma yöntemleri. Bölgemiz de bu noktada yoğun olduğu için vatandaşların bilinçli olması gerekiyor. Riskli bölgelerde vatandaşlarımızın pantolon paçalarını çoraplarının içine koymalılar, açık renkli giyişiler giymeleri gerekiyor keneyi fark edebilmek için. Bu riskli yerlerden ayrılma durumunda hem kendilerini hem de çocuklarını kene var mı diye kontrol etmeleri gerekiyor. Kene ile karşılaşma durumunda ise eğer sağlık kuruluşuna başvurma zaman alacaksa bunun çıkarılması lazım. Çıplak elle dokunmamak kaydıyla, bir bez, bir eldiven, naylon bir poşetle kenenin vücuda tutunduğu en yakın yerden tutulup çıkarılması lazım. Kene çıkarıldıktan sonra da 10 gün boyunca hastalık belirtilerini takip ederek bunun gerçekleşmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Kenenin üzerinde sigara söndürmek, kolonya dökmek, deterjan dökmek, yakmak kenenin kusup taşıdığı mikrobu daha fazla boşaltmasını sağlayacağından yapılmaması gereken şeyler. Keneyi hafife almadan tedbirli olmamız gerekiyor. Gümüşhane bu hastalık için en riskli bölgelerden birisi olduğu için burada yaşayan vatandaşların ilkbahar ve yaz mevsimlerinde çok dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.