Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi– II Hibe Programı

Gündem Yayın: 15.10.2014 14:49
Yazar:
Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi– II Hibe Programı

Karabük Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi –II Hibe Programı ile ilgili açıklama yapıldı.

Projeye başvuracakların son başvuru tarihi olan 31 Ekim saat 16.00’a kadar müracaat etmeleri istenirken, açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Proje Adı: Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II Operasyonu İçin Hibe Programı

Proje Numarası EuropeAid/136279/ID/ACT/TR. Program Bütçesi 7250000. Maksimum Hibe Bütçesi 200000. Para Birimi EURO.  Son Başvuru 31/10/2014 Proje Son Başvuru Saati 16:00

Toplam hibe bütçesi 7.250.000 Euro olan programda fonların tamamı NUTS-II Öncelikli Bölgelerine dağıtılacaktır. Bu kapsamda Öncelik Bölgesi 1 kapsamındaki 43 ile 3.625.000 Euro, Öncelik Bölgesi 2 kapsamındaki 38 ile 3.625.000 Euro olmak üzere dağıtılacaktır.

Bu teklif çağrısı kapsamında talep edilen her hibe aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olmalıdır.

Asgari tutar: 100.000 Euro, Azami tutar: 200.000 Euro

Hibe almaya hak kazanabilmek için başvuru sahibinin sağlaması gereken koşullar;

Tüzel kişiliğe sahip olmak,

Kâr amacı gütmemek,

Bir Avrupa Birliği üyesi devlette veya Katılım Öncesi Mali Yardım Aracını (IPA) oluşturan 17 Temmuz 2006 tarihli ve 1085/2006 sayılı Konsey Tüzüğü’nün faydalanıcısı olan bir ülkede veya Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı’nın faydalanıcısı olan bir ülkede veya Avrupa Ekonomik Alanı’nın üyesi bir devlette kurulmuş olmak[1] (Bu gereklilik uluslararası kuruluşlar için geçerli değildir) ve

Projenin hazırlanması ve yönetiminden Eş-Başvuru Sahibi/Sahipleri ve Bağlı Kuruluş(lar) ile birlikte doğrudan sorumlu olmak, aracı olarak faaliyet göstermiyor olmak ve

Aşağıda belirtilen türde kurumlardan olmak

Eğitim, mesleki eğitim ve öğretim, hayat boyu öğrenme, vb. teklif çağrısıyla ilgili alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) veya

Profesyonel kuruluşlar (ticaret ve/veya sanayi odaları, esnaf ve sanatkâr odaları, iş destek kuruluşları, memur sendikaları/konfederasyonları, işveren sendikaları/konfederasyonları, işçi sendikaları/konfederasyonları, organize sanayi bölgeleri (OSB), KOBİ temsilcisi kuruluşlar gibi),

Halk eğitim merkezleri, Olgunlaşma enstitüleri, Mesleki eğitim merkezleri, Turizm eğitim merkezleri, Sürekli eğitim merkezleri, Meslek yüksekokulları. Avrupa Komisyonu Mali Tüzüğü Uygulama Kurallarının 43. maddesi ile tanımlanan Uluslararası (hükümetlerarası) kuruluşlar.

Potansiyel Başvuru Sahipleri, Avrupa Birliği Dış Yardım Sözleşme Usulleri Uygulama Rehberi’nin (PRAG) 2.3.3 bölümünde sayılan durumlardan herhangi birine giriyorsa, Teklif Çağrısına katılamaz veya hibeden yararlanamazlar:

Bir projenin planlanan süresi 10 aydan az, 12 aydan fazla olamaz. 

Bu Teklif Çağrısı kapsamında desteklenecek sektörler veya konular açısından bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak, projeler özelleştirilmiş olmalı ve başvurularda yerel, bölgesel, ulusal ihtiyaçlar ve hedef grupların ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmış faaliyetler içermelidir.

Faaliyetlerin aşağıdaki liste ile sınırlı olmadığı ve Başvuru Sahiplerine bu teklif çağrısı altında desteklenebilecek proje türleri için rehber olarak sunulduğu unutulmamalıdır.

HBÖ konusuna yönelik farkındalık artırma faaliyetleri,

İşgücü piyasası talepleriyle uyumlu olarak HBÖ faaliyetleri düzenlenmesi,

MEB HBÖ Genel Müdürlüğü işbirliği ile Hayat Boyu Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerinin yaygınlaştırılması HBÖ fırsatlarına erişimin, dezavantajlı grupların ihtiyaçlarıyla uyumlu olarak, uzaktan eğitim gibi alternatif eğitim yöntemleri ile artırılması

Önceki Öğrenmelerin Tanınması (RPL) uygulamasının

MEB HBÖ Genel Müdürlüğü işbirliği ile yaygınlaştırılması

Hayat Boyu Öğrenme Kalite Kontrol Hizmetlerinin MEB HBÖ Genel Müdürlüğü işbirliği ile yaygınlaştırılması.

​Proje Ön Teklifi, Proje Ön Teklifi Kontrol Listesi (Hibe Başvuru Formu Kısım A, Bölüm 2) ve Proje Ön Teklifi için Başvuru Sahibinin Beyanı (Hibe Başvuru Formu Kısım A, Bölüm 3) ile birlikte, her biri A4 boyutunda olmak üzere bir orijinal ve 2 kopya şeklinde sunulmalıdır.

Proje Ön Teklifinin elektronik formatta da gönderilmesi zorunludur. Aşağıda belirtildiği biçimde mühürlü zarf içerisinde Proje Ön Teklifinin basılı hali ile birlikte bir CD içerisinde elektronik versiyonu da gönderilmelidir. Elektronik format matbu versiyon ile birebir aynı içeriğe sahip olmalıdır.

Başvuru Sahibinin birden fazla Proje Ön Teklifi sunması halinde (Hibe Rehberinde bu şekilde belirtilmiş ise), her bir teklif ayrı ayrı teslim edilmelidir.

Dış zarfın üzerinde Teklif Çağrısının referans numarası, (EuropeAid/136279/ID/ACT/TR) ve “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi – II Hibe Programı” başlığı ile birlikte Başvuru Sahibi kurum/kuruluşun tam adı ve adresi ile “Not to be openedbeforetheopeningsession” ve “Açılış Oturumundan Önce Açmayınız” ibareleri yer almalıdır.

Proje Ön Teklifleri, kapalı (mühürlü) zarf içinde iadeli taahhütlü posta, özel kargo şirketi veya elden (elden teslim eden kişiye imzalı ve tarihli bir alındı belgesi verilecektir) aşağıdaki adrese gönderilmeli / teslim edilmelidir.

Posta adresi: 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı

Yıldız Evler Mahallesi, Turan Güneş Bulvarı 713.Sokak No:4, 06550, Çankaya, Ankara, Türkiye

Elden veya özel kurye hizmeti için adres: 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı

Yıldız Evler Mahallesi, Turan Güneş Bulvarı 713.Sokak No:4, 06550, Çankaya, Ankara, Türkiye

Başka yollarla (örn: faks ile veya elektronik posta ile) gönderilen veya başka adreslere teslim edilen başvurular reddedilecektir.”

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Sağlık Yayın: 27.04.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Trabzon’da havaların son günlerde bir sıcak bir serin seyretmesi ile birlikte gribal enfeksiyonların artış gösterdiği ve geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri aktif olan grip salgının sürdüğü belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, “Influenza salgını bir türlü bitmedi; Eylül ayında başlayan salgın halen devam etmekte” dedi.

Bugünlerde havaların değişkenlik göstermesi ile enfeksiyonların da arttırdığını kaydeden Yılmaz, “Hava değişimleri zamanı enfeksiyonların en yoğun olduğu zamanlardır. Şu anda hava değişimi zamanı olduğu için enfeksiyon hastalıkları servisinde yer bulamıyoruz. Bu değişim ile birlikte her türlü enfeksiyon karşımıza çıkıyor. Influenza salgını bir türlü bitmedi; Eylül ayında başlayan salgın halen devam etmekte. Yazın inşallah olmayacağını düşünüyoruz. Koronavirüs kışın da vardı ancak Influenza’nın altında kaldı. Influenza daha ön planda karşımıza çıktı. Koronavirüs’ü yine göreceğiz ancak daha az karşılaşacağız diye düşünüyorum. Hijyen kurallarına uyulması gerekiyor, hasta olan kişi ile temasta bulunmamak gerekiyor, hasta olan kişinin maske kullanması gerekiyor. Artık dünya çok küçüldü seyahatlerin kolaylaşması ile birlikte. Hemen her yerde insan olabiliyor. Türkiye’den Çin’e giden de var, Çin’den Türkiye’ye gelenler de. Virüs çok kolaylıkla yayılabiliyor. Dünya genelinde değişik virüsler ile karşı karşıya kalınabiliyor ama toplum içinde belli bir bağışıklık oluştuğu için önceki kadar yayılmıyor, yayılanlar da o seviyede azalıyor ve kayboluyor” diye konuştu.