Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

EKOROTA Proje Ekibi Turizmcilerle Buluştu

Bartın Yayın: 16.04.2016 08:05
Yazar:
EKOROTA Proje Ekibi Turizmcilerle Buluştu

BARTIN Üniversitesi tarafından yürütülen, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) destekli ‘Ekorota Bartın: Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması Projesi’ kapsamında Bartın’daki turizmcilerle toplantı yapıldı. Proje kapsamında ilgi gruplarıyla yapılmakta olan çalışma toplantılarının üçüncüsü Bartın’daki turizmcilerle yapıldı. Bartın’da bir butik otelde gerçekleşen toplantıda proje ekibi ile Bartın ve Amasra’daki otel, pansiyon, restoran işletmecileri, tur acenteleri, tur rehberleri ve alan klavuzları bir araya geldi. Toplantıda hem ilgili kuruluş temsilcilerinin tanışması, sektörel sorunların ve önerilerin tartışılması, hem de Bartın turizmini geliştirmek için birlikte yapılabilecek çalışmaların neler olabileceği sorgulandı. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış’ın yönettiği toplantı sunumla başladı. Toplantı boyunca Bartın’daki turizmi çeşitlendirmenin ve 12 aya yaymanın önündeki engeller ile bu engelleri aşmak için yapılması gerekenler konuşuldu. Bütün katılımcıların söz aldığı toplantıda, gündeme gelen konular rapor edilerek, proje çerçevesinde değerlendirmeye alındı. Proje kapsamındaki çalıştaylara farklı ilgi gruplarıyla devam edileceği bildirildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: