Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

CHP Eflani İlçe Başkanı İsyan Etti

Gündem Yayın: 13.04.2022 16:44
Yazar:
CHP Eflani İlçe Başkanı İsyan Etti

Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP) Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç, son yıllarda Turizm ve Ormancılık sektöründe adından sıkça söz ettiren Yenice ilçesinin  Eğitim, Sağlık, Ulaşım ve Ticaret konularında da Eflani ilçesinden bir adım önde gittiğini ifade ederek, Yenice İlçesinin her konuda Eflani’yi geçtiğini söyledi.

Yenice’nin turizmde planlı büyüme ile  Eflani’ye açık ara fark attığını belirten CHP Eflani İlçe Başkanı  Aytaç konuyla ilgili olarak  sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şeker Kanyonu, Seyir Terası, Bungalov tipi evleri ile son 10 yılda Turizmde ciddi atak yapan Yenice ilçesine son 10 yılda 500 Bin ila 1 Milyon arasında yerli ve yabancı turist gelmiştir.

4 tane Doğa harikası göleti olan, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı Mimarisine sahip;Taşhanı, Küre-i Hadid Camiisi, Cin Oğlu Mağrası, Katır Yolu, Türbeleri ve Yaylaları ile ünlü olan Eflani’ye Ne Kadar Turist gelmiştir acaba?

Bu sorunun cevabı turizm amaçlı sıfır.

Yenice ilçesi Ulusal ve Uluslararası Tur ve Turizm Rehberlerine eklenirken, Eflani ilçesi, Göletleri neden eklenmiyor?

Eflani Meslek Yüksekokulu ile aynı dönem Açılan Yenice Meslek Yüksekokulu Siyasetçiler ve Okul Dernek yönteminin destekleri ile ileri bir seviyeye gelmiştir.

Bu seneki Senoto toplantısı Yenice’de yapılacakken, ana gündem Yenice’ye açılması düşünülen 3 yeni bölüm.

Eflani Üniversite Yaşatma derneği ne iş yapar. Seçimden seçime adı duyulan dernek Eflani MYO için ne yaptı ve ne yapar? Dernek adına Kumbara yapılıp Esnafa dağıtılıp para toplanıp yeni sınıf ve yurtlar yapılamaz mı?

Siyasi Büyüğümüz Mehmet Ali Şahin tarafından ilk açıldığı dönem Eflani MYO 100 bin TL bağışta bulunmuştu bu para ne oldu? Niye bir yatım yapılmıyor faizde duruyor öğrencilerin mağduriyeti neden giderilmiyor. Önümüzde ki yıl gelen öğrenciler için kalacak yer sıkıntısı ne olacak?

Eflani MYO 4, 5 yıldır yerinde sayarken Yenice MYO büyümeye devam ediyor. Yeni Bölümler açılıyor. Eflani’ye niye yeni bölüm açılmıyor. Yurt sorununu çözememiş bir siyasetle karşı karşıyayız. Öğrenciler mağdur.

Yurt açmak, yapmak isteyen yatırımcılar tedirgin bu sezon Eflani MYO yeni bölümler açılacak mı?

Yenice’ye Doğalgaz gelirken Eflani’ye sözü dahi verilmemiştir?

Geçen Hafta Yenice Belediye Başkanı, Muhalefet Parti Başkanları, Dernek ve STK’lar Yenice’ye gelecek Doğalgaz Konusunda fikir alışverişi yaptı. Eflani’de bırakın fikir alışverişi yapmayı, gelen yatırımlar engelleniyor.

Eflani’ye Neden Doğalgaz Gelmiyor? Siyasetçilerin bürokratların başvurusu var mı?

Her seçimde %78 oy veren Eflani her alanda geri kaldı.

Önce Adliyesi, Cezaevi, Orman İşletmesi vb. Kamu kurumları gitti. Sonra Süt Tesisi, Tekstil Atölyesi gitti.

Kimse Eflani 20 senede büyüdü demesin. Hakkını vermek gerekirse Hastane yapıldı. Ancak yetersiz birçok branş eksik. Ufak bir olayda Derhal Karabük’e Ambulansla sevk yapılıyor.

Eflani Karaevli Karayolu en son 12 yıl önce Mehmet Ceylan’ın Milletvekili Olduğu zaman asfaltlandı. Yollar çok bozuk.

İçme suyu, yolu, parkesi, kanalizasyon sorunu olan köyler var. İnternet çekmeyen köyler var.

Her konuda adından sıkça söz ettiren, Devlet yatırımlarını diğer ilçelerden daha fazla alabilen Yenice Siyasetçi ve Bürokratlarını Tebrik Etmeliyiz.

Eflani Yerinde saymaya hatta geri gitmeye Devam ederken susmak, bir şeyler yapmamak kul hakkına girer.”

Yorumlar

  1. Ömer murat yazgan

    Ahmet başkana katılıyorum bugüne kadar ilerleme yok gerileme var

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: