Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çad’dan KBÜ’ye üst düzey ziyaret

Gündem Yayın: 11.10.2018 10:25
Yazar:
Çad’dan KBÜ’ye üst düzey ziyaret

Her geçen gün Çad ile ilişkilerini geliştiren Karabük Üniversitesine, Çad’dan önemli bir ziyaret daha gerçekleştirildi. Çad Yüksek İslam Konseyi Başkanı Khatır Issa Mahamat ve heyeti, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Çadlı heyete Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk te eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş başta olmak üzere Ankara’da bir dizi ziyarette bulunan Çad Yüksek İslam Konseyi’nin ikinci durağı Karabük Üniversitesi oldu.

Ziyaret sırasında duygularını dile getiren Konsey Başkanı Mahamat, “Karabük bizim evimiz gibi.” dedi. Türkiye’nin diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da Çad’ın en büyük destekçisi olduğunu ifade eden Mahamat, “Ben Karabük Üniversitesinde okuyan Çadlı öğrenciler ve diğer Çadlılar adına sizlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesine Çadlı öğrencileri gönderdikleri için Khatır Issa Mahamat’a teşekkür etti. Çadlı öğrencilere değer verdiklerini ifade eden Rektör Polat, öğrencilerin eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Çad’a hizmet etmeleri için ülkelerine geri gönderileceğini belirtti.

KONUKLAR ÇADLI ÖĞRENCİLERLE DE BİR ARAYA GELDİ

Makam ziyaretinin ardından Hamit Çepni Konferans Salonu’na geçen heyet, Karabük Üniversitesinde eğitim gören Çadlı öğrencilerle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: