Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Başarıya Takdirname

Gündem Yayın: 09.07.2014 15:10
Yazar:
Başarıya Takdirname

Karabük Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda görev yapan Bilgisayar Mühendisi Mesut Çiçek’e Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal Takdirname Belgesi verdi.

16 Aralık 2013 tarihinden itibaren kullanımına başlanılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’nin yazılımının geliştirilmesi ve uygulanmaya konulmasında göstermiş olduğu üstün performanslarından dolayı Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda görev yapan Bilgisayar Mühendisi Mesut Çiçek’e Rektör  Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Bilgi İşlem Daire Başkanı Recep Kılınç ile birlikte Takdirname Belgesini verdiler.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal yaptığı konuşmada,  “Bilgisayar Mühendisi Mesut Çiçek arkadaşımızı tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi kurulduğu günden bugüne hep yarattığı farkındalıklıyla dikkatleri üzerine çekmesini bildi. Bu farkındalıkları bizler çalışma arkadaşlarımızla gerçekleştiriyoruz. Üniversitemiz tarafından yazılımı geliştirilip 16 Aralık 2013 tarihinden itibaren uygulamaya konulan Elektronik Belge Yönetim Sistemimiz ile de bir farkındalık yarattık. Bu sistem sayesinde üretilen belgelerin uygun bir biçimde dağıtılmasına kadar her türlü işlemin kontrol altına alınması sağlandı. Sistemimiz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından incelerek, standartlara uygun olduğu raporu yazılıp, belgelendirilmiştir. 7,5 ay gibi bir süredir kullandığımız EBYS sayesinde işlemlerin hem daha hızlı gerçekleştiğini hem de kâğıt maliyetinden tasarruf sağladığımızı gördük. Böyle bir programın yazılımı öyle hemen kolay olmadı,  bunun altında çok büyük bir araştırma ve çalışma vardır. Günümüzde hazır programların kullanılmasında bazı sakıncalar oluşmakta, programının yazılım ve güncellemesini kendiniz yaptığınız taktirde dışardan gelebilecek siber saldırılara karşı daha korunaklı olursunuz. Biz bu tür saldırıları yaşamamak ve sistemi devamlı güncel tutmak adına, bu programın yazılımını Karabük Üniversitesi olarak kendimiz yazdık ve uyguluyoruz. Bu sistemde oluşabilecek sorunların en kısada çözülmesi için bir yazılım kontrol ekibi oluşturduk. EBYS yazılımını sağlayan başta Bilgisayar Mühendisimiz Mesut Çiçek olmak üzere sistemin gelişmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mesleğin son ustaları

Kültür Sanat Yayın: 27.04.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çeyrek asırdır ahşap oymacılık mesleğini sürdüren Atanur Parlak, yaptığı işin son ustalarından birisi olduğunu belirterek, gençlerin farklı mesleklere ilgi duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık mesleğini 25 yıldır sürdüren Atanur Parlak, baba mirası mesleğin son ustalarından birisi olduğunu ifade ederek, el yapımı ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını belirtti. Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini anlatan Parlak, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Babam da bu işi yapıyordu, ben de ondan öğrendiklerimle bunca süredir mesleğe devam ediyorum. Ahşap oyma işçiliği ile yapılan ürünlere günümüzde rağbet azalmış durumda. Eskiden her köyde bu mesleği yapan en az 10-15 kişi vardı. Talepte çok olduğu için yetişenler de oluyordu. Ama artık özellikle gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor. Getirisi daha çok olan kolay mesleklere yönelmiş durumdalar. Bizim yaptığımız işlerden kazandığımız kendimize yetebilecek kadar. Bu nedenle artık mesleğin son ustalarından biriyim diyebilirim” dedi.

Mesleğin inceliklerinden söz eden Parlak, yaptığı işin çok meşakkatli ve dikkat gerektirdiğini ifade ederek, ağacı tanımanın ve ona göre ağacı işlemenin önemli noktalardan birisi olduğunu ifade etti.

Paylaş: