Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

5000 Evler’de kent yapısına uygun park yapılıyor

Gündem Yayın: 25.05.2019 10:07
Yazar:
5000 Evler’de kent yapısına uygun park yapılıyor

Kent estetiği ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem veren Karabük Belediyesi, 5000 Evler Mahallesinde yeni park yapımı çalışmalarına devam ediyor.

Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 5000 Evler Mahallesinde devam eden park çalışması modern ve kent yapısına uygun olarak yapılıyor.

Çalışmaların devam ettiği parkta çocuk oyun grupları, spor aletleri ve vatandaşların rahat soluk alabileceği dinlenme alanları ile kamelyalar olacak. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından verilen talimatlar sonucunda, ihtiyaç duyulan alanlarda yapılan parklar spor ve sosyal alanlarının canlanmasını sağlanıyor. Hem çocukların, hem yetişkinlerin spor ve sosyal yaşantısını hareketlendiren parklarda ferah alanlar oluşturuluyor. Mahalle sakinleri ise hem çocukların hem de ailelerin vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar oluşturulmasından dolayı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye teşekkür ettiler.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Dede Korkut hikayeleri sahneleniyor

Kültür Sanat Yayın: 26.04.2024 10:42
İhlas Haber Ajansı
Safranbolu’da Dede Korkut hikayeleri sahneleniyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde lise öğrencileri tarafından Dede Korkut hikayeleri sahneleniyor.

Safranbolu Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi öğrencileri ve edebiyat öğretmeni Satiye Dağı rehberliğinde hazırlanan Dede Korkut hikayelerinden 6.’sı olan Kanturalı Hikayesi sahnelendi. Okulun Konferans Salonu’ndaki gösteriye; İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, Şube Müdürü Enver Ayata ve Okul Müdürü Metin Ergün katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Odabaşoğlu, Dede Korkut hikayelerinin yazılı ve sözlü kültürün en önemli eserlerinden birisi olduğunu belirtti. Odabaşoğlu, “Kültürümüzün kuşaktan kuşağa aktarılmasında ve öğrencilerimize toplumsal değerlerin kazandırılmasında konusunda önem arz etmektedir. Dede Korkut hikayelerinin tiyatro çalışmasıyla öğrenilmesi, sorumluluk alma, grup içinde kendini doğru ifade edebilme, empati kurabilme hususunda öğrencilerimizin kişisel gelişimine önemli ölçülerde katkıda bulunur. Akademik başarıda her zaman ön planda olan Fatih Sultan Mehmet Fen Lisemiz sosyo-kültürel faaliyetlerde de ön plana çıkmaktadır. Öğrencilerimizi kültürel faaliyetlere yönlendiren okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.