Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2021 Yılı Kurban Rehberi Yayımlandı

Gündem Yayın: 19.06.2021 11:33
Yazar:
2021 Yılı Kurban Rehberi Yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından  kurbanlıkların sevkleri, alımı, satımı, kesimi ve kurban etinin muhafazasında dikkat edilmesi gereken hususları içeren  2021 Yılı Kurban Rehberi yayımlandı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde, kurbanlık hayvanların sevklerinde, alımında, satımında, kesiminde ve kurban etinin muhafazasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile Hayvan Kayıt Sistemi (TÜRKVET) mobil uygulaması hakkında vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan ‘2021 Yılı Kurban Rehberi’ güncellendi.

Sağlıklı hayvanların belirgin görünüşleri, kurbanlıkların özellikleri ve yaş tayini için bilgilere yer verilen rehberde  kurban edilebilmesi için koyun ve keçinin 1, sığır ve mandanın 2, devenin ise 5 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. 6 Ayını tamamlayan koyun da 1 yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebiliyor.

Rehberde kurbanlık seçiminde dikkat edilecek hususlara yer verilerek, sığır ve manda ile koyun ve keçinin küpesinin olup olmadığına bakılmasının önemi vurgulandı. Çok zayıf, gebe ya da yeni doğum yapmış hayvanların alınmamasına dikkat çekilen rehberde  “Hayvanın kılları düzgün ve parlak, bakışları ve dış görünümü canlı olmalı. Yüksek ateş, salyası ve gözde akıntısı olmamalı. Pis kokulu ishali ve burun akıntısı olmamalı. Öksürük ve nefes darlığı yaşamamalı. Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmamalı. Yara, şişlik ve ödemi olmamalı. Hayvan varlığının devamı açısından öncelikle erkek hayvanlar kurban olarak tercih edilmeli” ifadelerine yer verildi.

Rehberde kurbanlıkların, onay belgeli ve belirlenmiş yerlerde kesilmesi gerektiği belirtilirken,  cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık kesimi yapılmaması vurgulandı

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ters yönden giden otomobile 9 bin 574 TL ceza

Gündem Yayın: 27.04.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te ters yönde giden sürücüye 9 bin 574 TL ceza kesildi.

Karabük-Ankara karayolu Kemal Oyman mevkiinden Eskipazar ilçesi istikametine ter şeritten giden otomobil, başka bir sürücü tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Ters şeritten ilerleyen otomobil sürücüsü, kavşaktan diğer şeride geçti.

Ter şeritten giden otomobil ile ilgili Karabük İl Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda otomobilin plakası tespit edilirken, otomobil plakasına “Aksine bir işaret bulunmadıkça tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi”, “Muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkılması nedeniyle men edilen araca verilen izin süresinin sonunda, aracın muayenesi yapılmadan trafiğe çıkılması” maddelerinden olmak üzere toplam 9 bin 574 TL trafik cezası kesildi.