Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

20. SYM Kartaltepe Mahallesine Yapılıyor

Gündem Yayın: 13.10.2015 13:57
Yazar:
20. SYM  Kartaltepe Mahallesine Yapılıyor

“Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi kapmasında çalışmalarını devam ettiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kartaltepe Mahallesinde eksikliği hissedilen Sosyal Yaşam Merkezinin temelini attı.
Düzenlenen temel atma törenine; Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi partilerimizin, sendikalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.
Kartaltepe Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Kaya yaptığı konuşmasında; “Mahallemiz için bir eksik olan, içinde muhtarlık büromuzun, mesleki kursların ve en önemlisi içinde aile hekimliğimizin için de bulunulduğu Kartaltepe Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezimizin temelini atmak için bir araya geldik. Kartaltepenin asfalt çalışması tamamlandı, Cevizkentte parke taşları kaldırılıp kanalizasyon çalışması yapılıyor. Kartaltepe’yi Yenişehir’e bağlayacak köprü temeli çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalardan dolayı sayın Başkanıma , Başkan Yardımcıma, Belediye Meclis Üyelerine, daire müdürlerimizden işçi arkadaşlarımıza kadar teşekkür ederim” dedi.
Temel atma töreninde konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Seçim zamanı geldi, umut tacirleri yine yollara çıktı. Yapmış oldukları tek şey ellerinde işçi listeleri ile, kumanya listeleri ile dolaşmak, Ak Partiye üyelik şartı ile kumanya dağıtmak. Verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. Bir kantarın dahi yerini değiştiremediler. 12 yıldan bu yana kayak merkezinin temelini atıyorlar. İşçiye verdikleri sözlerden, memura verdikleri sözlerden bir tanesi yerine gelmiş değil. Bir bakıyorsunuz kendilerinden olmayanları rotasyon, işçileri işten çıkartma tehditleri ama iş icraata geldiği zaman ortada hiçbir şey yok. Ne Karabük’ü nede ilçelerimizi düşünen var. Yapacağımız her iş engellenmiştir. Demiryolları şehir dışına çıkacak, olduğu yerde durur. Şu andaki iktidar partisinin milletvekili adaylarının hiç birisinden Karabük’e en ufak bir faydaları olmaz. Karabük içinde verebilecekleri hiçbir şey yoktur. 12 yıldan bu yana Karabük’e bir şeyler vermiş olsalardı şu anda Karabük Türkiye’nin yaşanabilir birinci vilayeti olurdu. Benim göreve geldiğim zaman Karabük hava kirliliğinde son sıralarda idi ama şu anda yaşanabilir şehirler arasında, hava kirliği konusunda 13. sırada. Beş yıl içersinde yüzde 95 doğal gaz dağıtımını gerçekleştirdik. Karabük’te yüzde 70 su şebekesini değiştirdik. İktidar partisine diyoruz ki sizde şunun ucundan tutun bırakın ucundan tutmayı haberleri oldukları işleri engellemekten başka işleri yok. 2009 yılında hep birlikte Karabük’ü nasıl değiştirmeye başladık. 2014 yılında yine büyük bir çoğunlu bana oy vererek parti ayrımı yapmadan yeniden Belediye Başkanı yaptınız. 7 Haziran 2015 tarihinde Karabük’ün kaderini değiştirdik. Gelin 1 Kasım tarihinde de Karabük’ün kaderini değiştirelim derim. Bir milletvekili seçmekle Karabük’ün kaderini değiştirelim, iki milletvekili değiştirmekle de Türkiye’nin kaderini değiştirelim” dedi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Kartaltepe Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi binasının temeli atıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de son 10 günde kene vakalarında artış yaşanıyor

Sağlık Yayın: 27.04.2024 08:00
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane’de son 10 günde kene vakalarında artış yaşanıyor

Gümüşhane’de ilkbaharın gelmesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakalarında artış başladı. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Furkan Kurt, Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu Kelkit Vadisinin en riskli bölge olduğunu belirterek son 10 günde vaka artışları yaşandığını söyledi.

Türkiye’de ilkbahar mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakaları görülmeye başladı. Yılın ilk vakasının görüldüğü Gümüşhane’de ise vakalar artmaya devam ediyor. Son olarak kentte A.S. ve H.S. isimli karı koca da KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi altına alındı. Son günlerdeki vaka artışları ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Furkan Kurt, Gümüşhane’nin de içinde yer aldığı Kelkit Vadisinin en riskli bölge olduğunu belirterek bu bölgede yaşayan insanların daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

“Şu anda 3 hastaya kesin tanı koyduk”

İlkbaharın gelmesiyle birlikte son 10 günde vakalarda büyük artış olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Kurt, “Hastanemize çok fazla kene sonrası başvuru olmakta ama şu ana kadar tanısını koyduğumuz 3 tane vakamız oldu. 1 tane hastamız tedavisini olup taburcu edildi, 1 hastamız hala yatıyor, 1 hastamızı da Trabzon’a sevk ettik ve durumunun iyi olduğunu öğrendik. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı keneler yoluyla bulaşmakta ve bu keneler daha çok Kelkit vadisi yani Kelkit Çayı’nın aktığı 256 kilometrelik bir hat üzerinde yoğun. Bu hat üzerinde Tokat, Sivas, Erzincan, Giresun ve Gümüşhane bulunuyor. Kenelerin aktifleştiği dönemler ilkbahar ve yaz ayları olduğu için son 10 gündür vakalarda resmen patlama var. Çok fazla başvuru oluyor hastanemize ama şu an 3 tane hastaya kesin tanı koyduk. Hastalar genellikle ateş, baş, kas ve eklem ağrısı şikâyetleri yani sanki bir üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bulantı, kusma ve ishal şikâyetleriyle başvuruyorlar. Hastalar daha geç başvurursa bu şikâyetler kanamalarla seyredip, hastalar kaybedilebiliyor” dedi.

“Gümüşhane en riskli noktalardan birisi, vatandaşlar daha çok dikkat etmeli”

KKKA hastalığının kanıtlanmış bir tedavisi olmadığının altını çizen Dr. Kurt, “Bu hastalığın kanıtlanmış bir tedavisi yok. Biz destek tedavileri yapıyoruz. En önemli yol ise korunma yöntemleri. Bölgemiz de bu noktada yoğun olduğu için vatandaşların bilinçli olması gerekiyor. Riskli bölgelerde vatandaşlarımızın pantolon paçalarını çoraplarının içine koymalılar, açık renkli giyişiler giymeleri gerekiyor keneyi fark edebilmek için. Bu riskli yerlerden ayrılma durumunda hem kendilerini hem de çocuklarını kene var mı diye kontrol etmeleri gerekiyor. Kene ile karşılaşma durumunda ise eğer sağlık kuruluşuna başvurma zaman alacaksa bunun çıkarılması lazım. Çıplak elle dokunmamak kaydıyla, bir bez, bir eldiven, naylon bir poşetle kenenin vücuda tutunduğu en yakın yerden tutulup çıkarılması lazım. Kene çıkarıldıktan sonra da 10 gün boyunca hastalık belirtilerini takip ederek bunun gerçekleşmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Kenenin üzerinde sigara söndürmek, kolonya dökmek, deterjan dökmek, yakmak kenenin kusup taşıdığı mikrobu daha fazla boşaltmasını sağlayacağından yapılmaması gereken şeyler. Keneyi hafife almadan tedbirli olmamız gerekiyor. Gümüşhane bu hastalık için en riskli bölgelerden birisi olduğu için burada yaşayan vatandaşların ilkbahar ve yaz mevsimlerinde çok dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.