Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Gündem Yayın: 12.01.2023 10:00
Yazar:
Safranboluda eTwinning Okulu Sayisi 10a Yukseldi

Safranbolu’da  “eTwinning Okulu” Sayısı 10’a Yükseldi

 

Safranbolu İlçesindeki okullar TÜBİTAK ve TEKNOFEST başarılarından sonra şimdi de eTWİNNİNG alanında büyük bir başarıya daha  imza attı. Geçen yıl 2 olan “eTwinning Okulu” sayısı bu yıl beş kat artışla 10’a yükseldi.

Ali Baba Anaokulu, Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu, Safran Çiçeği Anaokulu, Safranbolu Kanuni Ortaokulu, Ünsal Tülbentçi Ortaokulu, Kirkille Ortaokulu, Yazıköy Şehit Uzman Er Coşkun İşleyen Ortaokulu, Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi, Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “eTwinning Okulu” olmaya hak kazanan okul oldu.

İlçe Millî Eğitim Müdürü  Hasan Gümüş konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Bakanlığımızın belirlediği “Türkiye Yüzyılı Eğitimin Yüzyılı Olacak” hedefi ve ideali doğrultusunda okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin azimli ve gayretli çalışmaları, öğrencilerimizin istek ve heyecanları, velilerimizin destek ve katkıları, başta ilçe Kaymakamımız olmak üzere amirlerimizin ve devlet büyüklerimizin destek ve himayeleri ile akademik eğitimden sosyal, kültürel etkinliklere ve projelere kadar eğitim öğretimin her safhasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan başarılı sonuçlar Safranbolu eğitim ailesi olarak bizleri hem sevindiriyor hem de motivasyonumuzu artırıyor. Son zamanlardaki başta Tübitak ve Teknofest olmak üzere projeler alanındaki başarılarımıza şimdi de eTwinning alanında bir yenisini ekleyerek ilçemizdeki “eTwinning Okulu” sayımızı 2’den 10’a yükseltmenin gururunu yaşıyoruz. Bu önemli artışta emeği bulunan ve “eTwinning Okulu” olma başarısı gösteren okullarımızın yöneticilerini, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi. (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ters yönden giden otomobile 9 bin 574 TL ceza

Gündem Yayın: 27.04.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te ters yönde giden sürücüye 9 bin 574 TL ceza kesildi.

Karabük-Ankara karayolu Kemal Oyman mevkiinden Eskipazar ilçesi istikametine ter şeritten giden otomobil, başka bir sürücü tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Ters şeritten ilerleyen otomobil sürücüsü, kavşaktan diğer şeride geçti.

Ter şeritten giden otomobil ile ilgili Karabük İl Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda otomobilin plakası tespit edilirken, otomobil plakasına “Aksine bir işaret bulunmadıkça tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi”, “Muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkılması nedeniyle men edilen araca verilen izin süresinin sonunda, aracın muayenesi yapılmadan trafiğe çıkılması” maddelerinden olmak üzere toplam 9 bin 574 TL trafik cezası kesildi.