Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Gündem Yayın: 17.05.2022 13:08
Yazar:
Basliksiz 1

Karabük Engelli ve Engelsiz Derneği Başkanı Sevim Karaman, düzenlediği basın toplantısında çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Dernek Başkanı Karaman, en büyük sıkıntılarının yer sorunu olduğunu belirterek “ Şu anda Şoförler ve Otomobilciler Odasının 4. Katında asansörsüz bir yerde bulunuyoruz. Benim tek isteğim, yetkililerin yer konusuna çözüm bulmaları” dedi

4 yıl önce kurulan ve yapmış olduğu faaliyetleri ile büyük beğeni toplayan Karabük Engelli  Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sevim Kahraman basın toplantısı düzenleyerek çalışmaları ve sıkıntıları hakkında açıklamalarda bulundu. Basın toplantısının başında engelliler haftasında yaşanan çelenk krizi ile ilgili açıklamalar ile başlayan Dernek  Başkanı Karaman” Engelliler Haftasında yaşanan Çelenk Krizi olayını gerçekten yaşamak istemezdim ama maalesef ki yaşandı, üzücü bir olaydı ben hala şokunu atlatamadım yaşadığım bu olaydan dolayı üzülen kardeşlerimiz oldu, beni aradılar üzüntülerini dile getirerek bana destek oldular hepsine teşekkür ederim. Şu anda biz dernek olarak hizmetimize devam ediyoruz, Şu anda Karabük’te Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 4. katında asansörsüz bir yerde bu şekilde görev yapıyorum. Dört yıldan beri hayırseverlerimiz, gönüllülerimiz ve destekçilerimizle yüreklerimizi ortaya koyarak canla başla çalışarak  birlikte çok güzel hizmetler yaptık. Şu anda bulunduğumuz yer bizlere hizmet açısından sıkıntı veriyor ben diğer engelli kardeşlerimizi de kucaklamak istiyorum değerli büyüklerimiz bizlere yer konusunda yardımcı olurlarsa çok mutlu olacağız” dedi.

Kendisinin en büyük destekçisinin eşi olduğunu belirten Başkan Kahraman; “Eşim bana burada her konuda destek verdi, çocuklarım da bana destek oldu, Biz varız, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, bizleri lütfen görmezden gelmeyin bizler Karabük’e çok güzel şeyler katabiliriz. Derneğimizin adı Engelli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adı üzerinde Karabük, gerçekten güzel bir şehirde yaşıyoruz engelli, engelsiz kişilerle birlik olmak istiyoruz bunun içine sporu da katmak istiyoruz ve hep birlikte güzel bir yürek oluşturmak istiyoruz, yüreklere dokunmak istiyoruz. İnşallah bizleri görmelerini umuyoruz, bizlere gördükleri zaman en azından bir yakınlık göstermelerini istiyoruz, bizleri göremezden gelmesinler biz varız. Eşimin ve Yönetimimin desteğiyle, bütün herkesin desteğiyle devam edeceğiz İnşallah” dedi

Dernek Üyesi 4 Engelli bireyin Bolu 2. Komando Tugayında yemin törenine katılması konusunda destek olunup, olunmadığı şeklindeki soruya cevap veren Başkan Kahraman, “Engelliler Haftasında Vali Beye ziyarete gittiğimizde bu konuyu dile getirmiştik sağ olsunlar bizlere destek oldular. Katım bizim derneğimizden çok olduğu için araba dışında kendi araçlarımızla üç araba olarak gittik çok güzel bir programdı. Gururlu anlar yaşadık. Bizim kendi çocuklarımız o çocukları gördüğü zaman daha çok etkilendiler insanlar her zaman haline şükretmeli ya bu şükretmeyi de orada yaşadılar gördüler ve birbirlerine karşı davranışları çok farklılaştı duygusal ortamlar yaşandı. Buradan Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim bu imkanı bize sundukları için. İlerleyen dönemde daha güzel hizmetler yapmayı umuyoruz, bunun ileri gelecek. ben elimizden gelenin en iyi yapmaya çalışıyorum, çünkü Karabük halkı buna layık” diye konuştu.

“Safranbolu’da düzenlenen asker kınası eğlencesine Karabük ve Safranbolu protokolünden katılım olmamasına yönelik siteminiz oldu, bu tepkinizle ilgili size dönüş oldu mu” şeklindeki soruya da cevap veren Başkan Kahraman; “Ben isterdim ki orada üç tane Milletvekilimiz olsun. Bu güzel anlamlı günde en azından bir tanesinin ya da temsilen birilerinin orada olmasını çok arzu ederdim. Özellikle söylüyorum benim kendi seçtiğim vekillerimizin benim yanımda olmadığı için kırgınlıklarım var bu kırgınlıkları unutmak ve dile getirmek istemiyorum. Belki bizlerin de bir hatası kusuru vardır. İlerde daha güzel hizmetleri birlikte yapmak istiyorum. Derneğimizin yeri konusu büyük bir sıkıntı en çok canımın yandığı nokta bu çünkü kendi bütçemiz el vermediği için imkanları yapamıyoruz. İşadamlarımız bize destek olurlarsa bir birliktelik, bütünlük sağlayacağımıza inanıyorum. Engelliler adına spor adına gençlerimizle birlikte bu hizmeti daha güzel noktalara getireceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi. (Nurettin Acar)

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gündem Yayın: 11.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu veya uyarıcı madde temin ve ticaretinin önlenmesine yönelik operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.

Yürütülen istihbarı ve saha faaliyetleri sonucunda düzenlenen operasyon çerçevesinde A.D isimli şahsın üzerinde yapılan aramada 21,5 gram metamfetamin maddesi, 6,82 gram bonzai ve cam aparat ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıs hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ve uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak suçlarından adli işlem tesis edilirken adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.