Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

YENİ GENEL MÜDÜRÜ NECDET UTKANLAR OLDU

Kardemir Yayın: 12.08.2020 13:13
Yazar:
YENİ GENEL MÜDÜRÜ NECDET UTKANLAR OLDU

İstanbul’da yapılan KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Toplantısında, Kardemir’in yeni Genel Müdürü  Necdet Utkanlar oldu

Kardemir’e yeni  Genel Müdürü belli oldu. Hatırlanacağı gibi KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu mutabakatı ile Temmuz ayının başında Genel Müdür Hüseyin Soykan’ın görevine son vermiş ve Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Reyhan Özkara Genel Müdür vekili olarak atanmıştı. Ardından ise KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan’ın 07 Ağustos tarihinde yaptığı yazılı açıklama ile Genel Müdür Vekili Reyhan Özkara talebi doğrultusunda 31/08/2020 tarihi itibariyle KARDEMİR’den ayrılacağını kamuoyuna  duyurulmuştu

Tüm bu gelişmelerden sonra bugün İstanbul’da yapılan KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Toplantısında, Kardemir’in yeni Genel Müdürü  Necdet Utkanlar oldu.  Asil Çelik, Kroman ve Diler’de halen Yönetim Kurulu üyeliği, koordinatörlük gibi görevlerde bulunan Necdet Utkanlar’ın önümüzdeki günlerde Karabük’e gelerek, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü olarak göreve başlayacağı belirtildi.

NECDET UTKANLAR KİMDİR?

01.01.1952 Bursa doğumlu.

– Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümünden 22 Ocak 1976’da mezun oldu, aynı bölümde 28 Ağustos 1978’de yüksek lisans çalışmasını, “Erdemir üretimi gemi saçlarının gerilimli korozyonu” konusu üzerindeki araştırması ile tamamladı.

-1976 Haziran – 1978 Aralık tarihler arasında, TDÇİ bünyesinde yer alan Sivas Demir Çelik Projesinde “Proje Mühendisi” olarak görev yaptı. Aynı dönemde, DPT’ da, Sn. Turgut Özal Başkanlığında sürdürülen “Türkiye Demir Çelik Master Planı” üzerine yapılan çalışmalarda görev aldı.

-Aralık 1978-Haziran 1980 yılları arasında askerlik hizmetini, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Tersanesinde “mühendis” olarak yaptı. Bu süre içerisinde, Ay-sınıfı denizaltı gövdelerinin kaynak teknolojisi üzerinde çalıştı.

-Haziran 1980’de Asil Çelik’te Spesifikasyon ve Metod Geliştirme Mühendisi olarak görev başı yaptı ve sırasıyla; Kalite Kontrol Şefi, Kalite Güvence Müdürü, Kalite ve Metalurji Grup Müdürü olarak çalıştı. Bu süre içerisinde, 1980-1990 yılları arasında, Alman Thyssen Edelsthalwerke Witten ve Krefeld fabrikalarında, o dönemde imzalanmış olan know-how anlaşması çerçevesinde teknik eğitim ve çalışmalara birçok defa katıldı ve alaşımlı çelik üretimi konusunda önemli kişisel gelişmeleri bu vasıtayla elde etti. Ayrıca, 1986 yılında, Japonya’ da Nippon Steel Co.’ nin, Kita-Kyushu Ar-Ge fabrikasında, dört ay süreli “çelik alaşım tasarımı” konusunda çalıştı.

-Eylül 1997’de Asil Çelik’ten ayrılıp, Bureau Veritas Bursa Ofisi’ni kurdu ve geliştirdi; bu kapsamda, kalite yönetim sistemleri üzerinde eğitmen ve denetçi olarak çalışmasının yanı sıra, yönetim danışmalığı, Bureau Veritas adına “Demir-Çelik Sanayi” ve “Otomotiv Sanayi” sektör sorumluluğu görevi ile birlikte, uluslararası ticarette gözetmen ve denetçi olarak görev yaptı.

-Kasım 2000’de özelleştirmeyi müteakiben, davet üzerine Asil Çelik’e geri döndü ve “Genel Müdür” olarak Temmuz 2005’e kadar görevine devam etti. Bu tarihte, Temmuz 2005’de yapılan şirket genel kurulu esnasında, tekrar davet üzerine, Genel Müdürlük görevinden ayrılarak, Diler Holding’i temsilen Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi olarak yeni bir görev aldı. Aynı zamanda, bir dönem Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve takiben Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü. Mayıs 2013 tarihinde Diler Holding’deki tüm görevlerinden istifa edip ayrılır iken, Asil Çelik Yönetim Kurulu üyeliği’ nden de doğal olarak istifa ederek ayrıldı.

-Eylül 2009 tarihinden itibaren Diler Holding Demir-Çelik Fabrikaları Yatırımlar ve Metalurji Faaliyetleri Koordinatörlüğü görevini üstlendi ve Diler Filmaşin Haddesinin “vasıflı özel çelik haddelemesi” çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalar çerçevesinde, “bağlantı elemanları sektörü” (cıvata-somun), yüksek karbonlu halatlık teller, otomotiv sanayi lastik teli ve kaynak telleri gibi özel mühendislik çeliklerinin üretimini başlattı. Mayıs 2013 tarihinde Diler Holding’deki tüm görevlerinden istifa edip ayrılır iken, bu görevinden de doğal olarak istifa ederek ayrıldı.

-Beş çelik üretim kuruluşunun bir araya gelerek Nisan 2007’de oluşturduğu, “çelikhane baca tozlarından çinko geri kazanımı” üzerinde çalışacak olan MarZinc Geri Kazanım A.Ş. projesinde, kuruluş aşamasından itibaren Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmaya başladı. Yatırımın tamamlanıp, işletmeyi alınmasının ardından, Marzinc’ deki bu görevinden de istifa ederek ayrıldı.

-Haziran 2013 tarihinde, Kroman Çelik A.Ş.’de Yatırım, Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak göreve başladı ve Yücel Şirketler Grubu yönetim kurullarında farklı görevler aldı. Bu süre içerisinde, Kroman’ da, “koordinatörlük” ve “vasıflı özel çelik” üretimine yönelik üretim ve iyileştirme yatırım çalışmalarını sürdürmeye devam ederek, “mühendislik çelikleri” nin üretilmesinin başlatılması vasıtasıyla, şirketin ürün portföyünün geliştirilmesine, yeni ürünlerin pazarda tanıtılmasına ve müşterilerin teknik sorunlarına çözüm aranmasına katkı sağlamaya çalıştı. Halen bu faaliyetlerine devam ediyor.

– 2018 yılından bu yana, Yücel Şirkeler Grubu, “Teknoloji Koordinatörü” olarak, teknolojik gelişmelerin takibi, yeni ürün geliştirme ve müşteri teknik desteği verilmesi sahalarında çalışmalarına devam etmekte.

-Marzinc Yönetim Kurulu üyeliği’ne 2017 yılında, Kroman’ ı temsilen geri döndü. Şu an itibariyle, Marzinc Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevine devam ediyor.  

-TÇÜD’ de, Kroman’ ı temsilen “üye”lik görevini alarak, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’ne de devam etmektedir.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yerli üretim yeni silah tanıtıldı

Teknoloji Yayın: 23.04.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Yerli üretim yeni silah tanıtıldı

DÜZCE(İHA) – Yerli tasarım ve mühendislikle üretilen tabanca serisi SAR9 ailesinin en yeni ve ileri teknolojiye sahip jenerasyonu olan Gen3’ü tanıtıldı.

Türkiye’nin ilk polimer tabancasına ve ilk özgün yerli görev tabancası SAR9’a imza atan Sarsılmaz, zamanın ötesinde bir mühendislikle ürettiği SAR9 ailesinin yeni üyesi SAR9 Gen3’ü tanıttı.

Ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük silah üreticilerinden Sarsılmaz, Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli ödüller kazanan tamamen yerli tasarım ve mühendislikle üretilen tabanca serisi SAR9 ailesinin en yeni ve ileri teknolojiye sahip jenerasyonu olan Gen3’ü piyasaya sundu.

Bir ordunun ihtiyaç duyduğu silah ve mühimmat üretme kapasitesine sahip olan Sarsılmaz, SAR9 Gen3 polimer gövde, paslanmaz kaset, yüksek alaşımlı çelik namlu ve kapak uzmanlığını en ileri düzeyde bir araya getiriyor. Tetik emniyeti, yarı kurulu sistem ve gövde emniyetini bir araya getiren geniş güvenlik özelliklerini SAR9 Gen3’te daha da ileri seviyeye taşıyor. Üst düzey kontrol sağlayan 18 derecelik kavrama açısı ve kurmayı destekleyen üst kapak Gen3’ün zorlu şartlarda bile en rahat şekilde kullanımını sağlayan özellikleri arasında yer alıyor. SAR9 Gen3, ayrıca gelişmiş fonksiyonlara sahip reddot opsiyonunu uyumlu mekanik nişan hattı ile zenginleştirmiş bulunuyor.

Yıllık 440 bin tabanca, 120 bin piyade ve makineli tüfek üretim kapasitesi bulunan firma, sahip olduğu bu kapasiteyle Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alıyor. Tamamen yerli tasarım ve mühendislikle üretilen Sarsılmaz silah sistemleri, 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Paylaş: