Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

I.Ulusal Öğrenci Proje Borsası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gündem Yayın: 01.05.2014 14:52
Yazar:

Karabük Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Kulübü tarafından 29-30 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen “1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası” yarışması sona erdi.

“1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası”nın ikinci gününde öğrenciler projelerini jüri üyelerine sundular.

Yarışmada; Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Türk, PGM Mühendislik Kurucusu ve Ortağı Dr. Arif Çanacık, İGDAŞ Teknik İşler ve Onarım Müdürü Dr. Cevat Özarpa, Teknoplap Mühendislik Şirketi Teknik Müdürü Fevzi Özçelik, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Çelebi, Makine Mühendisi ve Gazeteci Hikmet Sivri, KARDEMİR A.Ş. Ray Profil Haddehanesi Müdürü İbrahim Tozlu, OSTİM Arus Koordinatörü Dr. İlhami Pektaş, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timurçin Saylar ve Boskay Metal Genel Müdürü Kaan Kalyoncu jüri üyeliği yaptılar.

Elektrik ve Elektronik, Bilişim, Enerji, Raylı Sistemler, Makine ve İmalat Teknolojileri, İnşaat-Mimarlık, Tekstil, Malzeme Teknolojisi, Robotik ve Otomasyon, Otomotiv, Biyomedikal- Tıp Teknolojileri, Nanoteknoloji, Çevre, Tarım ve Onarım gibi tematik alanların yer aldığı projelerin yarıştığı “1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası”nda yaklaşık 40’a yakın öğrenci projelerini sundular.

Proje sunumlarının sonunda jüri üyelerinin verdiği oylar sonucunda; Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Tuncay Gök, CNC Su Jeti Eğitim Seti Tasarımı ve Uygulanası projesi ile 1. olarak 5000 TL’lik ödülü alırken,  Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Serdar Kokar “Parmak İzli Ehliyet Kontrol Sistemi”  projesi ile 2. olarak 4000 TL, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Hüseyin Uzun “Ergiyik Biriktirme Modelleme Esaslı Hızlı Prototipleme Cihazı Tasarımı ve İmalatı” projesi ile 3. olarak 3000 TL,  Mühendislik Fakültesi öğrencisi Yusuf Çağatay Ertuna “Sabit Kanatlı Tek Motorlu İnsansız Hava Aracının PID İle İrtifa Denetimi ve GPS Konum Takibi” projesi ile 4.olarak 2000 TL ve yine Üniversite  Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 2.sınıf öğrencisi Ebubekir Ünlü “Uzaktan Atış Platformu”  projesi ile 5.olarak 1000 TL’lik ödülleri aldılar.

“1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası” nın kapanış konuşmasını yapan Ar-Ge ve İnovasyon Kulübü Danışman Hocası ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Polat; “Öncelikle bu projede emeği geçen tüm öğrencilerimize, ayrıca yarışmaya katılıp ödül alan ve almayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Öğrenci arkadaşlarımıza fikirlerini sunacak güzel bir platform oluşturduğumuza inanıyorum. Değerli jüri üyelerimize bizleri kırmayarak buralara kadar geldikleri için teşekkür ederim. Ayrıca Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a bizlere verdikleri desteklerden dolayı da çok teşekkür ederim” dedi.

Ödül kazanan öğrencilere ödüllerini takdim eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Ülkemizin geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gördüm ve sevgili gençlerimizi bir kez daha kutlama ihtiyacını duydum. Bu organizasyon uzun bir çalışmanın sonucunda gerçekleştirilmiştir. İlk başta Ar-Ge ve İnovasyon Kulübünün tüm üyelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Değerli Dekanımız sevgili gençleri çok güzel bir şekilde yönlendirdi ve bu başarıyı yakaladık. Ben ayrıca

değerli Dekanımız Prof. Dr. Refik Polat’a da çok teşekkür ediyorum. Dün gerçekleştirdiğimiz açılış konuşmasında da belirtmiştim, Rektör olarak yaptığım organizasyonlardan daha güzelinin yapıldığını görüyorum. Karabük Üniversitesi Rektörü ve yöneticileri olarak bizler sevgili gençlere sadece lojistik destek sağlıyoruz. Rektörünü geçmiş Kulüp Başkanları var. Ben emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Beş kişiye ödül verdik ama diğer arkadaşlarımızda benim gözümde ödül kazandılar. Hiçbir emeğin boşa gitmediğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” dedi.

“1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası” Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın jüri üyelerine plaketlerini takdim etmesi ile sona erdi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kızılırmak Deltası’nda bahar güzelliği

Dünya Yayın: 19.04.2024 12:12
İhlas Haber Ajansı
Kızılırmak Deltası’nda bahar güzelliği

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ndeki yaban hayatı ve bitki örtüsü ilkbaharın gelmesiyle birlikte daha da canlandı. Su papatyalarıyla beyaza bürünen deltayı, Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 7 bin 500 kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde ilkbaharın gelmesiyle birlikte görsel şölen yaşanıyor. Su papatyaları ve rengarenk çiçeklerle kaplanan deltada kartpostallık görüntüler oluştu. 2023 yılında yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği delta Ramazan Bayramı tatilinde ise yaklaşık 7 bin 500 ziyaretçiyi ağırladı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği deltada özellikle hafta sonları yoğunluk iki katına çıkıyor.

Doğal yaşama insan müdahalesi en aza indirildi

Samsun’un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında bulunan, 56 bin hektar alana sahip Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Türkiye’de yaban hayatının korunduğu en önemli noktalardan birisi olma özelliğine sahip. 13 Nisan 2016’da, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan uygulamalarla doğal yaşama insan müdahalesi en aza indirildi.

2023 yılında 100 bin kişi ziyaret etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin koruma amaçlı çalışmalarının olumlu geri dönüşleri hızla alınan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni ziyaretçiler sadece bisiklet, elektrikli bisiklet, akülü araçlarla deltayı gezebiliyor. Bu kapsamda 2023 yılında deltayı yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Uygulanan tedbirlerle birlikte deltadaki gerek kuşların gerek diğer yaban hayvanlarının sayısı her geçen yıl artarken göçmen kuşlar deltada yoğun bir şekilde gözlemlenebiliyor.

“Ülkemiz için çok önemli bir alan”

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin Türkiye’de doğal yaşamın ve yaban hayatının korunduğu en özel alanlardan birisi olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti hem şehrimiz hem ülkemiz için önemli bir nokta. Yaban hayatının koruma altında olduğu ve bu kapsamda tüm tedbirlerin uygulandığı bu özel alanı ülkemizde ve yurt dışında daha çok insanın görmesini haberdar olmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak doğa harikası bölgenin korunmasını sağlamanın yanında misafirlere de en iyi hizmeti sunabilmenin gayreti içindeyiz. Özellikle kuş gözlemcilerin, fotoğrafçıların, doğa tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği bölge özelikle ilkbaharda yemyeşil ve çiçeklerle rengarenk bir görünüme kavuştu. Kıymetli hemşehrilerimi ve kentimize il dışından gelen yerli ve yabancı turistleri mutlaka Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

365 ayrı türe ev sahipliği yapıyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, habitat çeşitliliği ve fauna açısından zengin popülasyonuyla nesli tükenme tehlikesi altındaki 24 kuş türünden 15’ine, ülkede görülen 500 kuş türünden de 365’ine ev sahipliği yapıyor. 140 tür kuşun ürediği delta her yıl 7 milyondan fazla göçmen kuşun rotasında yer alıyor. Özellikle bahar döneminde binlerce leyleğe ev sahipliği yapıyor.