Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Tıp İçin Mühendislik” Konferansı

Gündem Yayın: 25.12.2015 15:19
Yazar:
“Tıp İçin Mühendislik” Konferansı

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Kulübü tarafından “Tıp İçin Mühendislik” konulu konferans gerçekleştirildi.
Hamit Çepni Konferans Salonu’ndaki programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, Üniversite Akademik, İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden İşbilir; “Günümüzde sağlık sektörü denildiğinde artık sadece sağlık çalışanlarının bulunduğu sektör anlaşılmamaktadır. Sektörün önemli bir kısmı sağlık çalışanlarından oluşurken diğer önemli kısmı da mühendislik hizmetleri vermektedir. Kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için kaliteli mühendisliğin oluşturulması sağlık personeli, kaliteli tıbbı cihazların geliştirilmesi gerekmektedir. Ülkemizde sağlıkta dönüşüm söz konusudur. Bu zamana kadar olan aşamada hastanelerin geliştirilmesi, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi şeklinde adımlar atılmıştır ancak bunun tamamlayıcı ve bütünleyici aşaması kaliteli sağlık için mühendislik hizmetlerinin sunulması olacaktır” diyerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Tıp Mühendisliği bölümünün Karabük Üniversitesinin Türkiye’de tanınırlığını sağlayan en önemli bölümlerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar da yaptığı konuşmada; “ Tıp Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz Üniversitemizin yüz akıdır, bunun için öğrencilerimizi her alanda destekleyerek daima arkalarında yer almaktayız” dedi.
4C Medikal Biyomedikal Direktörü Makine ve Biyomedikal Mühendisi İpek Altay “Tıp ile Mühendisliği Kesiştiren 3D üretim Teknolojileri” konulu sunumunda; Geçmişten bu güne anatomi mühendisliği, az sayıda özellikli üretim, amaca özel yönetim, az sayıda özellikli ve amaca yönelik üretimin kullanıldığı alanlar, kişiye özel protez ve implantlar, üretim süreci hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 4C Medikal Biyomedikal Direktörü Makine ve Biyomedikal Mühendisi İpek Altay’a Teşekkür Sertifikasını Üniversite Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak takdim etti.
Hipokrat Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Dursunoğlu “Medikal Sektörde Mühendisleri Neler Bekliyor?” konulu sunumuyla Hipokrat’ın kuruluşu, amatörce ürün geliştirme, ar-ge ve tasarım, ürün geliştirmede karşılaşılan problemler ve Hipokrat şirketi hakkında bilgiler verdi. Hipokrat Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Dursunoğlu’na Teşekkür Sertifikasını Üniversite Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özalp takdim etti.

Türkiye Protez-Ortez Bilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Erbahçeci “Protez ve Orteze Genel Bakış” konulu sunumunda; Protez nedir? Ampütasyon seviyeleri, parsiyel ayak protezleri, diz altı protezleri, diz dezertifikülasyon protezleri, diz üstü protezleri güncel protez uygulamaları ve Türkiye Protez-Ortez Bilim Derneği hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Türkiye Protez-Ortez Bilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Erbahçeci’ye Teşekkür Sertifikasını Üniversite Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamila Anutgan takdim etti.
Meduküm Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Aydemir “Ülkemizde Medikal Alanda İthalat ve İhracat” konulu sunumunda Türkiyede medikal sanayinin güncel tedarik portresi ve Medikal Sanayi Kümelenme Derneği hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Meduküm Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Aydemir’e Teşekkür Sertifikasını Üniversite Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden İşbilir takdim etti.
Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Kulübü Akademik Kulüp Danışmanı, Tıp Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salih Yıldırım kapanış konuşması yaparak programa katılan konuklara ve öğrencilere teşekkür etti ve program sona erdi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sinop’ta KGYS ve PTS alt yapısı genişletiliyor

Gündem Yayın: 28.03.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Sinop’ta KGYS ve PTS alt yapısı genişletiliyor

Sinop’ta, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) Kurulum ve Modernizasyon Projesi kapsamında kamera sayısı artırılıyor.

Sinop il genelinde kamu düzeni ve güvenliği ile vatandaşların can ve mal emniyetinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması amacıyla meydan, karayolları, cadde, sokak ve park gibi kamuya açık alanlarda hizmet vermekte olan KGYS ve PTS alt yapısı genişletiliyor.

KGYS ve PTS Kurulum ve Modernizasyon Projesi kapsamında, ilave kamera sistemleri kurulumuna başlandı. İl genelinde hizmet vermekte olan mevcut kamera sistemleri ile birlikte toplamda 113 KGYS noktasında, 225 sabit kamera, 111 hareketli kamera olmak üzere 336 KGYS kamerası ve 83 PTS kamerası 7/24 hizmet verecek.