Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Gündem Yayın: 11.02.2015 15:29
Yazar:
Telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak; Telefon Dolandırıcılığı ile ilgili ilçe banka müdürleri ile toplantı yaptı.
İlçe Emniyet Müdür V. Mustafa Günüçay ve İlçe Jandarma Komutanı İsmail Akkan’ın da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak; son zamanlarda meydana gelen dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerken, bu tür olayların önlenmesi için banka güvenlik görevlilerinin ve banka personellerinin bilgilendirilmesini ve duyarlı olmalarını, şüpheli durumlarda emniyet görevlilerinin kendilerine yardımcı olacağını ve böyle olayların önleneceğini söyledi.
Konu ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşları şu şekilde bilgilendirdi:
“Günümüzde geleneksel suç türleri gelişen teknolojiyle birlikte değişim göstermektedir. Dolandırıcılık da bu süreçte değişim gösteren bir suç türüdür. Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşlarımızı cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korku ve panik yaratarak para talep etmektedirler veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör yada para talebinde bulunmaktadırlar.
Emniyet Genel Müdürlüğü diğer suçlarda olduğu gibi telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı da vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam etmektedir. Bu kapsamda, EGM tarafından cep telefonlarına belli aralıklarla “Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. “Hiçbir Polis, Savcı ve Kamu Görevlisi sizi arayarak para veya kontör talep etmez. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatıp 155’i arayın.www.asayis.pol.tr” şeklindeki bilgilendirme ve uyarı mesajları gönderilmektedir. Safranbolu Kaymakamlığı olarak Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Müftülüğü ile koordineli olarak önleyici tedbirler kapsamında çalışmalar yapılmış ve ilçemizde bu suç türü en aza indirilmiştir. Konuya dair belediye hoparlörlerinden anonslar yapılmış, Cuma hutbelerinde vatandaşlarımız uyarılmış ve Toplum Destekli Polislik ekiplerince halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde uyarı broşürleri ve afişler asılarak vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi sağlanmıştır.
Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu tarafından, vatandaşların kendi üzerlerine kaç adet hat açıldığını öğrenebildikleri “Mobil Hat Sorgulama Sistemi” oluşturulmuştur. Bu sisteme “https://hat-sorgulama.btk.gov.tr”i internet adresinden ulaşılabilmektedir. 02.01.2013 tarihinden itibaren kullanıma açılan sistem vasıtası ile vatandaşlarımız bilgileri dışında kendi üzerlerine açılan hatları öğrenerek, bu hatları kapattırmak için GSM operatörlerine başvurabileceklerdir.
Bu bağlamda aşağıda yer alan hususların vatandaşlarımız tarafından bilinmesinde fayda bulunmaktadır: – Adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz (Polis ve Jandarma) hiçbir şekilde vatandaştan para talep etmezler. – Operasyonel bir faaliyet içerisine halkımız hiçbir şekilde dahil edilmez. – Halkımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda, telefonla ulaşılsa bile muhakkak suretle ya şahsın ikametinde, işyerinde ya da polis, jandarma karakolunda yüz yüze görüşülür. – Vatandaşlarımız dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan “hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var” gibi kelimelere itibar etmemeli, hiç kimseye kimlik bilgileri, TC kimlik numaraları, hesap numaraları ve banka kartı şifrelerini vermemelidirler. – Kaynağını bilmedikleri hiçbir havale ve EFT’yi kabul etmemelidirler. – Dolandırıcılık maksadıyla kendilerine polis veya savcı süsü vererek yapılan aramalarda polis telsizi sesi duysalar bile itibar etmemelidirler. Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155 – 156’yı arayarak bilgi vermelidirler.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BİNDİK BİR ALAMETE GİDEYOZ KIYAMETE AMANİEYYNN!

Manşet Yayın: 23.04.2024 13:33
BİNDİK BİR ALAMETE GİDEYOZ KIYAMETE AMANİEYYNN!

Yol dediğin yol gibi

Ulaşmalı bir yere

Biz dön baba dönelim

Geliyoz aynı yere

Bu döngü kısır döngü

Başı varda sonu yok

Dönüyom dönemiyom

Sonunda bir çıkış yok

Amanieyynn….

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete…

 

Ne güzel söylemiş Cem Karaca

“Dön baba dönelim geliyoz aynı yere”

Bu kafa ile bu kadar!

 

Bu gün 23 Nisan.

Bu güzel ülkenin pırıl pırıl çocukları artık et yiyemiyor. Yeterli beslenemiyor. Geleceğe umutla bakamıyor…

 

Milyonlarca eve artık et girmiyor. Yazık bu ülkenin çocuklarına.Yetersiz beslenmenin acı sonuçları ile karşı karşıya  kalacaklar.

Yeteri kadar gelişemeyen beyin ve vücut yapıları, zekâ geriliği gibi…

 

Geçen yıl Ocak ayında 1 kg kıyma 195 lira idi. Bugün 3 katını geçti.  O günden bugüne et yüzde 300 zamlanmış. Enflasyon ne kadardı?!

 

Et, insan hayatı için önemli bir besin, içeriğinde bulunan proteinler, vitaminler, mineraller söz konusu olduğunda bebeklerin gelişimi için de oldukça önemli olduğu söylenebilir. Özellikle etin içeriğindeki B6, B12 vitaminleri, demir ve çinkonun bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişimine etkisi çok büyük.

 

Et; yüksek biyolojik değeri, doyuruculuğu ve içerdiği proteinler açısından insan beslenmesinde ön sırada yer alan bir besin maddesi.

Et kan yapar ve kansızlığı önler. Bedeni canlı ve güçlü kılar. Zihinsel gelişmeyi sağlar. Şişmanlığı önler.

Kırmızı etin büyümede önemli etkisi var.

Ayrıca, kırmızı et, önemli bir vitamin ve mineral kaynağıdır1.

 

Sağlıklı bir insanın haftada 3/4 kez et yemesi gerekiyor. Günlük 100/150 gramı aşmamak kaydıyla. Al bakalım alabilirsen!

 

Son 4 ayda et ithalatına 1 milyar dolar ödemişiz. Az sayıdaki yerli üretici yüksek yem fiyatları nedeniyle zor durumda. Hükumet ithalatla piyasaları kontrol etmeye çalışıyor. Oysaki ithalata verilen paralar yerli üretimi desteklemek için verilse,  paramız içeride kalır çari açığımız azalan ithalat nedeniyle düşer. Eti de çok daha ucuza yeriz.

 

Bir ithalat hevesidir gidiyor. Ota, b.ka, çöpe bile milyarlarca dolar verip ithal ediyoruz. Yakın zamana kadar Ülkede kolaylıkla ürettiğimiz tarım ürünlerini artık dışarıdan alıyoruz. Buna et de dahil.

 

Dünyanın en az et tüketen ülkeleri arasındayız. Fakat en çok et ithal eden iki ülkeden biriyiz.

Geçen yıl kıyma 195 ₺ olduğunda büyük şaşkınlıkla buna benzer bir yazı yazmıştım.

Bugün 3 katı oldu. Bakalım önümüzdeki yıl 1 kg kıymayı 2 bin ₺ ye alabilecek miyiz.?