Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

SYDV Kömür dağıtımlarına başladı

Gündem Yayın: 11.08.2014 15:37
Yazar:
SYDV Kömür dağıtımlarına başladı

Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Yasemin Canbaz, Vakıf olarak kömür dağıtımlarına başladıklarını ve bu yıl geçen yıldan daha fazla kömür dağıtacaklarını söyledi.

İihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra, sobalı evde oturan Üniversite öğrencileri ile sığınmacılara da gerek duyulduğu takdirde kömür yardımı yapacaklarını ifade eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasemin Canbaz, “ Geçen yıl 3 bin ton kömür dağıtmıştık. Bu yıl 4 bin 970 ton kömür dağıtımı yapacağız. Bu yıl ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra yine sobalı evde oturan Üniversite öğrencileri ile mültecilere de ihtiyaç duyulduğu takdirde kömür yardımı yapacağız. Her yıl aile başına 1.5 ton kömür veriyorduk. Bu yıl miktarı fazlalaştıracağız. Muhtaçlık durumuna ve kişi sayısına göre 2 tona kadar kömür yardımı yapacağız” dedi.

Vakıf Müdürü Yasemin Canbaz, Kömür dağıtımlarının Yenice ve Eskipazar’da bittiğini, diğer ilçelerde ise dağıtımların önümüzdeki günlerde başlayacağını ifade ederek, kömür yardımlarının yanı sıra diğer yardımlarında devam ettiğini söyledi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Orman zararlılarına karşı biyoteknik mücadele

Dünya Yayın: 18.04.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Orman zararlılarına karşı biyoteknik mücadele

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü çam ağaçlarına zarar veren böceklere karşı biyoteknik mücadele yapıyor.

Biyoteknik mücadele kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Narlısaray İşletme Şefliği ile Gölköy İşletme Şefliğince çam ağaçlarının verimin düşmesine sebebiyet veren böceklere karşı “feromon tuzakları” kuruyor. İşletme müdürü Cengiz Koçak “Ağaçlardaki verim kaybının önlenerek geleceğe daha verimli orman sahaları kazandırmak amacıyla zararlı böceklere karşı biyoteknik yöntemle geliştirilen ve ’aşk tuzağı’ olarak nitelendirilen ’feromon tuzağı’ yerleştiriliyor. Feromon tuzağı bir huni içerisine böceğin karşı cinsinin kokusunu içeren bir ilaç sıkılıyor. Bu ilacı hisseden böcek ağaç yerine huniye yönelip tuzak içerisindeki kavanoza girerek hapsoluyor ve bir daha çıkamıyor” dedi.

Paylaş: