Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Soğuksu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yavuz: “Soğuksuya Üvey Evlat Muamelesi Yapılıyor”

Gündem Yayın: 29.05.2014 15:15 |Güncelleme:30.05.2014 09:20
Yazar:

Soğuksu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yavuz, mahallelerine seçimlerde uğrayanların şimdilerde ortalarda gözükmediğini belirterek, Karabük Belediyesini adeta topa tuttu.

Birim Müdürlerinin Rafet Beye karşı olur olmaz çıkışlar yapıyorsun bizde mahalleye hizmet vermiyoruz dediğini öne süren Mahalle Muhtarı Hüseyin Yavuz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu kamuoyu açıklaması ile Sayın Belediye Başkanı Rafet vergili; Yardımcısı Sayın Fatma Danışman ve değerli Müdürlere seslenmek istiyorum. Soğuksu halkı sizlere oy verirken, vatandaşlık görevi yaparken, halen de vergisini ödeyen, Belediye borçlarını ödeyen vatandaşlar olarak, hizmet alamamanın sıkıntılarını derinden hissetmekte ve kırılmaktadır.

Yaklaşık 9500 nüfusu 2870 seçmenli mahallemizde bir çocuk eğlence parkı yok. Kentsel dönüşüme girmeyen bölgedeki (Sökeler Mevkii) alt yapı ve kanalizasyon sorunu, mahalle içi yollarımız delik deşik, asfalt bitti ağlıyor diyen otobüs-minibüs esnafı Soğuksu hattına çalışmak istemediklerini bile dile getiriyorlar. Yollarımız berbat. Seçimlerden bir an önce başlayan ve bir ay içinde bitirilmesine söz verilen, geçici dükkanların seçimlerden iki ay geçmesine rağmen halen teslim edilememesi. Soğuksu halkı sizlerden   yürüyen merdiven, asansör, ışıklı köprü istemiyor sadece ve sadece 2. Sınıf insan muamelesinden kurtulup  basit sorunlarının çözümünü bekliyor. Seçimlerden önce her gün gelinen mahalleye, seçim sonrası gelmemenin nedeni merak edilip, SEÇİM BİTTİ İŞ BİTTİ Mİ deniliyor.

Belediyenin yıkım yaptığı 1. Etap bölgede iş güvenliği tedbiri alınmıyor. (Aynı bölgede bir kişinin üstüne yıkılan duvar sonrası yaralanma olması üzücü oldu)

Mahalle içinden geçen deremiz temizlenmiyor. Bir kereye mahsus temizlenen ve dere içinden çıkartılan pislik yeni yapılan TOKİ binaları karşısına dökülüp bırakıldı. Çevre kirliliğine neden olan ve hastalılara yol açacak olan bu görüntülerden mahalleli bıktı. Çok acıdır ki alt yapı olmayışından dereye bağlı pi su giderleri adeta hastalıklara davetiye çıkartmaktadır. Bu anlamda derenin çok sağlıklı ve sık temizlenmesini istiyoruz.

Belediyedeki Müdürler, Şefler ve Ustabaşılar ile görüştüğümde bana “Rafet Beye karşı olur olmaz çıkışlar yaparsun biz de mahalleye hizmet vermeyiz” diyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır ki demokrasi gereği seçilen  bir Muhtarın taleplerini iletmesi Rafet beye karşı tutum olarak anlaşılıyor ve değerlendirilerek bir mahalle cezalandırılıyor.

Biz Soğuksu mahallesine hizmet istediğimizde mahalle kentsel dönüşüm hizmeti alıyor bekleyeceksiniz deniyor, bu sıkıntılar “Kentsel Dönüşüm” süresince devam mı edecek. 10 Sene sürecekse bu dönüşüm 10 sene mahalle sıkıntı mı çekecek, şunu da açıkça belirtelim, ne biz ne seçilenlerin tümü babasının parasıyla bu koltuklara gelmedi, Halkımız seçti ve halkımız seçtiği gibi indirmeyi de bilir.

Unutmayalım ki; belediyeler mahalle muhtarlarının kişilerden/mahalle sakinlerinden almış oldukları şikayet ve arzuları ilgili kurumlara iletir takip eder, kurumlarda bu sorunları gidermekle yükümlüdür.  Belediye bu sorumlulukları kişiye değil, mahalle halkına vermektedir. Vermelidir.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Belediye taş ocağıyla yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak

Manşet Yayın: 28.03.2024 17:37
İhlas Haber Ajansı
Belediye taş ocağıyla yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak

Safranbolu Belediyesi, agrega malzemesi üretmek için hizmete açtığı taş ocağı sayesinde yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde alt ve üstyapı problemlerini tek tek çözen Safranbolu Belediyesi, yaptığı çalışmalarda temel malzeme ihtiyacını karşılayacağı taş ocağını da hizmete açtı. Ağaçkese köyü sınırında yaklaşık 2 milyon TL harcama yapılan taş ocağında agrega, alt temel ve dolgu malzemesi üretilecek. Toplam rezervi 6 milyon 500 bin ton olan taş ocağı sayesinde belediye yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak.
Alanda incelemelerde bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada taş ocağının açılmasıyla tarihi kent adına önemli bir iş başarıldığını belirtti. Tarihi Çarşı bölgesinin alandan çıkarılan taşa ihtiyacı olduğunu ifade eden Köse, “Maalesef bu taş ocağı açılmadan önce çok zorluk çekiyorduk, hatta bulamıyorduk. O yüzden burası bizim için olmazsa olmazlarımızdan. Bu ocağın artık Safranbolu Belediyesi tarafından işletiliyor olması çok büyük bir nimet ve kazanım olarak düşünüyorum” dedi.
Köse, tesisten çıkacak taşla Safranbolu’nun uzun yıllar ihtiyacı olan tüm malzemeyi elde edeceğini aktardı. Safranbolu’nun 50 yıllık bir rezerve sahip olduğunu anlatan Köse, “Buradan çıkan taşla Safranbolu Tarihi Çarşısı’nın bütüncül yol projesi hazırlanmıştı. Bütün yollarının birbiriyle uyumlu bir şekilde taş olmasını sağlayacak. Safranbolu’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

AW172333 03 scaled