Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rektör Polat’tan Tıp Fakültesi ile ilgili müjde

Gündem Yayın: 22.04.2016 14:41
Yazar:
Rektör Polat’tan Tıp Fakültesi ile ilgili müjde

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 2010 yılında kurulan ancak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden KBÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin bundan böyle eğitimlerine Karabük Üniversitesi’nde devam edecekleri müjdesini verdi.

Rektör Polat ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanlık Binası’nda yeni gelişmeyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Polat, YÖK’e yapılan başvurunun kabul edildiği bilgisini paylaşarak önümüzdeki öğretim yılında öğrencilerin Karabük Üniversitesi’nde eğitim almaya başlayacaklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat yeni düzenlenen Tıp Fakültesi laboratuvarlarını da yerinde inceleyerek, “Karabük Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi kurulalı 6 yıl oldu ancak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrenim gören 5’inci sınıf öğrencilerimiz var. Şu ana kadar Tıp Fakültesi öğrencilerimizi eğitim almaları için Bülent Ecevit Üniversitesi’ne gönderiyorduk. Bu yıl yaptığımız başvuru sonucunda YÖK’ten gönderilen bir heyet Fakültemizdeki olanakları, laboratuvarlarımızı denetlediler ve başvurumuza olumlu yanıt verdiler. Bu öğretim yılında Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Karabük’te eğitim almaya başlayacak. YÖK tarafından 60 öğrenci kontenjanı ön görüldü. Bu da Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni ve Karabük’ü güçlendirecek. Kendi öğrencilerimizin başka bir üniversitede eğitim görmesi bizi huzursuz ediyordu. Bu sürece gelinceye kadar emeği geçen Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, eski Dekanımız Prof. Dr. Nihat Ekici’ye çok teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Nihat Ekici’nin binalarda ve laboratuvarların hazırlanmasında da çok büyük emekleri oldu. Umarım bundan sonra yeni yönetim ve yeni hocalarımızla çok daha kaliteli ve güzel bir eğitim vereceğiz” dedi.

“GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ BUNUN MÜCADELESİNİ VERDİK”

Rektör Polat açıklamalarında ayrıca Tıp Fakültesi’ni denetlemeye gelen ekibin KBÜ Tıp Fakültesi’nin olanaklarını kendi üniversiteleri ile mukayese ettiklerini ve ‘Siz şuan ki durumunuzla bizden 4 yıl daha öndesiniz’ dediklerini aktardı. Polat sözlerine şöyle devam etti: “Onlar belki de 20 yıla dayanan Tıp Fakültesi’ne sahipler. Bu da bizleri mutlu etti, çünkü Tıp Fakültesi’ne öğrenci alınması için göreve geldiğimizden beri ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bütün laboratuvarlarımız ve cihazlarımız tam donanımlı ve hazır. Kütüphanesinde Tıp Fakültesi öğrencilerinin ihtiyacı olantüm kitaplar bulunmakta. Emeğimizin karşılığının da güzel sonuçlanması bizleri mutlu etti. Bundan sonra da aynı yerde durmayacağız, kaliteli hocalarımızı kadromuza istihdam etmek istiyoruz. Tıp Fakültesi ile daha iyi ve güzel günlere gideceğimizi düşünüyorum.”

“GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLDU”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk de açıklamalarında “Karabük’te başladığım görevimin ikinci ayında benim adıma güzel bir başlangıç oldu. Kurucu Rektörümüz ve eski Dekanımızın verdikleri emek neticesinde hazır bir ortamda yer aldım. Tıp eğitimi zor bir eğitim. Bizim için asıl zorluk bundan sonra başlıyor. İnşallah bu zorlukların altından, vereceğimiz eğitim ve elimizde bulunan akademisyen kadromuzla kalkacağız. Yeterli sayıda hocamız ve altyapısı çok iyi olan laboratuvarlarımız var.” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi; 29 Profesör, 6 Doçent, 48 Yardımcı Doçent ve 14 Araştırma görevlisi olmak üzere toplam 97 akademik ve 6 idari personel ile öğrencilerine hizmet verecek.

 

 

 

 

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kahveci’den enflasyon düzeltmesi işlemlerinde ücret ödemesi uyarısı

Zonguldak Yayın: 18.04.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Kahveci’den enflasyon düzeltmesi işlemlerinde ücret ödemesi uyarısı

Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

ZSMMMO Oda Başkanı Hasan Kahveci, “VUK 555 Sıra Nolu Tebliğe göre mali tablolara uygulanacak olan Enflasyon Düzeltmesi işlemleri ile ilgili Mali Müşavirlere verdikleri hizmet dolayısıyla Ücret Ödenmelidir” dedi.

Mali müşavirlere iş yükü oluşacağını ifade eden Kahveci, ‘İlgili Tebliğ Kapsamında uygulanacak olan Enflasyon Düzeltmesi ile ilgili Muhasebe işlemlerine ilişkin yoğun mesai harcayan “Mali Müşavir” Meslek Mensuplarına Ek ücret ödenmelidir. Bilindiği üzere her yıl Mart ayında Gelir vergisi Mükelleflerinin Gelir Beyannameleri, Nisan ayında ise Kurumlar Vergisi Mükelleflerinin ise Kurum kazançlarının beyanı verilmektedir. Bu beyannamelerin eklerinde Mükelleflere ilişkin Mali veriler olan Bilanço Gelir Tablosu gibi Ek tablolar yer almaktadır. Bu tablolardan Bilançoda yer alan mali olmayan varlıklar’ Enflasyon Düzeltmesine tabii tutulacaktır. Bu işlem sonrasında Enflasyon Düzeltmesi öncesi ve Enflasyon Düzeltmesi sonrası olmak üzere ayrı tablolar Beyannamelerin ekinde yer alacaktır. Bu durum, bu tabloları özenle hazırlayan Mali Müşavirlere ilave iş yükü oluşturmaktadır. Mart ve Nisan aylarında rutin yoğunluklarından daha yoğun bir iş yükü üstlenen Mali Müşavirler, bu aylarda gece yarılarına kadar hatta sabahlara kadar ofislerinde çalışmaktadırlar. Gece yarıları ofis ışıkları sönmeyen Mali Müşavirler, ailelerinden, sağlıklarından, genel yaşam süreçlerinden ciddi fedakârlıklar yapmaktadır” dedi.

Odanın yayınladığı ücret tarifesinde enflasyon düzeltme işlemleri ile ilgili ilave ücret alınmasına ilişkin bilgilerin de yer aldığını aktaran Kahveci, “Dolayısıyla bu fedakârlıklarının karşılığı olarak bu ilave iş yükleri için Mali Müşavirlere Ücret Tarifeleri gereği ilave ücret ödenmelidir. Enflasyon Düzeltmesi Muhasebesi işlemleri ile ilgili ZSMMMO’nun yayınlanan ücret tarifesinde “Enflasyon Düzeltme İşlemleri” ile ilgili ilave ücret alınmasına ilişkin bilgiler yer almaktadır. Neredeyse 20 yıllık verilerin Enflasyona göre düzenleneceği bu tablolar ile Mükellefler daha dinamik ve sağlıklı Mali Tablolara kavuşarak, bu tablolar ile Finansman ihtiyaçlarını daha sağlıklı verilerle analiz ettirerek karşılayacaklardır. Dolayısıyla bu tabloların oluşmasında emek veren emekçilerin de haklarını almaları gayet tabiidir. Sonuç olarak, Mali Müşavirlere bu iş yükü neticesinde Enflasyon Düzeltmesi” ile ilgili ücret ödenmelidir. Tüm Meslektaşlarıma bu yoğun dönemlerinde çalışmalarında kolaylıklar, başarılar ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.