Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Malezya’dan KBÜ’ne Ziyaret ve Övgü

Gündem Yayın: 28.05.2014 15:39
Yazar:

Malezya Rektörler Birliği Başkanı Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamarudin Hussin, Eşi Noridah Yangman, Proven Holdings Malaysia Dr. Yusof Bin Jusoh ile Perlis Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdür Yardımcısı Shafig Hizwari B.Md Hashim Rektör Burhanettin Uysal’ ı ziyaret etti.

Makam ziyareti öncesi misafirler, Üniversitemiz Botanik Bahçesi’nde kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını, Rektör Burhanettin Uysal eşliğinde dikerek ağaç sertifikalarını Rektörden elinden aldılar.

Ağaç dikiminin ardından Rektörlük makamına geçildi.  Karabük şehrine ve Karabük Üniversitesi’ne gelmekten son derece memnun olduğunu belirten, Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin; “Malezya Perlis Üniversitesi adına burada olmaktan onur duyduk. Böylesine güzel gelişmiş bir üniversitede olmak beni çok heyecanlandırdı. Bizim şehrimizde Karabük gibi küçük bir şehir, fakat şaşkınım, benim Üniversitem de Karabük Üniversitesi gibi yeni kurulan bir üniversitedir. Üniversitem kurulalı 7 yıl oldu ancak öğrenci sayımız 10 bin civarında yani Karabük Üniversitesi’nin üçte biri kadar. Ümit ediyorum ki üniversitelerimiz arasında öğrenci ve akademik personel değişimleri gerçekleşir, araştırma ve geliştirme üzerine çalışmalar yaparak, ilişkimizin devamlılığını sağlarız.”dedi.

Kendilerini Üniversitemizde ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal; “Bugün Malezya Rektörler Birliği Başkanı Malezya Perlis Üniversitesi’nin Rektörü ve Saygıdeğer Eşleri ile önemli işadamı Yusof Bey ve Shafig Bey üniversitemizi ziyaret için geldiler. Ziyaretten çok memnun oldum. Sayın Rektörümüzün de söylediği gibi Perlis Üniversitesi de Karabük Üniversitesi ile aynı tarihte kurulmuş ve bizim üç kat daha gelişmiş olduğumuzdan dolayı şaşkınlığını belirtti. Biz ne kadar büyüdüğümüzün ve geliştiğimizin farkında değiliz dışarıdan gelen meslektaşlarımızın üniversitemizin gelişimi, vizyonu hakkında övgülerde bulunması bizleri cesaretlendiriyor. İşbirliği sağlamak istiyoruz, inşallah Perlis Üniversitesi’nde ilk kez Türkçe Bölümünü açacağız. Üniversitemizden Öğretim Elemanı desteği vereceğiz. Özellikle de Üniversitemizin Mühendislik alanında ve Robotik alanda kendileriyle işbirliği yapmayı düşünüyoruz. Bu projenin planını oluşturmak için geldiler. Ben değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.

Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin ve beraberindeki heyet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar eşliğinde, ilk olarak Teknoloji Fakültesi içerisinde yer alan Laboratuvarları gezdiler burada öğrencilerin yapmış olduğu bilimsel çalışmalar tanıtıldı ve kendilerine Laboratuvar imkânları gösterildi.

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi içerisinde öğrencilerin yapmış oldukları Sumo Robot, Sürü Robot, Güneş Enerjisi ile çalışan Zararlı Böcekleri Yakalayan GPS Zeki Tarımsal Robot, Kuka Agulus Endüstriyel Robot Kolu ile yine Güneş Enerjisi ile çalışan Araçları yerinde inceleme fırsatı bulan  misafirler,  Üniversite Laboratuvar  ve Atölyelerinde gerçekleştirilen çalışmaları inceleme fırsatı yakaladılar.

Teknoloji Fakültesi’ndeki incelemelerin ardından, Türkiye’de ilk ve Tek Demir Çelik Enstitüsü olma özelliği taşıyan Demir Çelik Enstitüsü, Asırlık Lokomotif, Ay Yıldızlı Stadyum olmak üzere Demir Çelik Kampüs alanında incelemelerde bulundular.

Kampüs gezisinin ardından, Üniversite ilgili düşüncelerini paylaşan Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin; “Dünden beri Karabük Üniversitesi’ndeyim. Mükemmel olan şey şu, 7 yıllık bir süreçte 32 bin öğrenci sayısına sahip olmak ve bugün sizler de tanık oldunuz Guinnes Rekorlar Kitabı’na  başvurusu yapılacak “25 bin Raptiye ile Fatih Sultan Mehmet Projesi” ne katkıda bulunduk.  Gördüğüm en iyi Üniversite ve 7 yıl içerisinde olabilecek en mükemmel üniversite çünkü öğrenci merkezleri, imkanlar, eğitim ve öğrenme metotları her şey burada bir araya getirilmiş.  Burada en önemli şey Rektörümüzün vizyonu her şeyi bir araya getirip kompakt bir Üniversite oluşturmuş ve bunu da çok kısa bir sürede başarmış. Asıl şu vizyonu çok önemli, buradaki amaç en iyi mühendis yetiştirmek değil geleceğin liderlerini yetiştirmek. Üniversiteniz de yine bugün Mekatronik Laboratuvarlarını gezme fırsatını yakalama fırsatımız oldu öğrencilere sadece eğitim vermek önemli değildir, önemli olan bu yaratıcılığı vermektir. Bunu da burada başarmışlar bizim Üniversitemizle Karabük Üniversitesi’nin en büyük ve ortak özelliği budur. Gelecekte; birlikte Teknolojik Eğitim Merkezi kurmayı planlıyoruz. Birlikte çalışarak çok iyi başarılar elde edebiliriz. Küçük şehirlere büyük yenilikler getireceğiz. Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Demir Çelik Enstitüsü önünde gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile Kampüs Gezisi sona erdi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Osmanlı kenti Safranbolu’yu 9 günde 500 bin kişi ziyaret etti

Kültür Sanat Yayın: 17.04.2024 00:24
İhlas Haber Ajansı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Cittaslow ağına dahil olan Karabük’ün Safranbolu ilçesi 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 500 bin kişiyi ağırladı.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran tarihi ilçe 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin dolu dolu geçirdi.

“Kendini koruyan kent”, “Osmanlı’nın parmak izi”, “Korumanın başkenti” gibi unvanlarla anılan Safranbolu, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkardı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin çalışmalarıyla bu yıl Cittaslow (sakin şehir) ağına dahil olan Safranbolu bu bayramda nüfusunun 10 katı ziyaretçiyi ağırlamayı başardı.

Otellerin yüzde 100 dolduğu ilçede yerli ve yabancı ziyaretçiler Tarihi Çarşı’daki esnafların da yüzünü güldürdü.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, “Biz zaten bayram öncesinde de bir rekor beklediğimizi ifade etmiştik. Kaymakamımızdan da aldığımız rakamlara bakarak işte yaklaşık 120 bin araç girişi konuktan bahsedebiliriz. 110 tur otobüsü. Yine esnaflarımızdan aldığımız bilgiye dayanarak turdan ziyade münferit konuğun yoğun olduğu bir bayram. Dolayısıyla satışların da bu anlamda çok yoğun olduğu bir bayram geçirdik. Tabii ki bunun deniz sezonuna denk gelmemesi biliyorsunuz Nisan ayı yüksek sezon Safranbolu’nun. Ara tatil ve bayram periyodunun dokuz gün birleşmiş olması bu bayramda gerçekten rekor kıran bir Safranbolu yaşamamıza vesile oldu” dedi.

Urgancıoğlu, 9 günlük tatilde yaklaşık 500 bin kişiyi ağırladıklarını belirtti.

Belediye, kaymakamlık ve kuruluşların koordinasyonu ve katkısıyla sorunsuz, keyifli bir dönem geçirdiklerini ifade eden Urgancıoğlu, “Aslında genel olarak ülke çapında beklentilerin, turizm anlamında yüksek olduğu bir sene. Biz de Safranbolu’da bunu paralel olarak yaşayacağımızı öngörüyoruz. Yaz sezonunda oldukça hareketli olacağını düşünüyoruz. Zaten biliyorsunuz civarda Zonguldak’a gelen gurbetçi vatandaşlar geçen yaz da burada önemli bir hareket oluşturmuşlardı” diye konuştu.

“Hedefimiz burada satın alma gücü yüksek konukları ağırlayabilmek” diyen Urgancıoğlu şunları söyledi: “Bu anlamda da kitlenin yavaş yavaş değiştiğini ve çalışmalarımızın meyvelerini topladığımızı görüyoruz. Bayram döneminde esnaflarımızdan öğrendiğimiz ‘Akşam 18.00’de lokantayı kapattım, satacak yemeğim kalmadı. Lokumcular keza öyle, ürün yetiştiremedik’ diyorlar. Yani şuanda çarşıya gitseniz bütün personel ve işletmeler çok yorgun. Çünkü çok güzel, dolu dolu yoğundu. Biz sezondan da iyi beklentiler içindeyiz. Dolayısıyla bundan sonraki periyodun iyi geçeceğine inanıyorum. Yani Aralık ayına kadar yüksek gideceğini artık kışın hareketlendirmeye çalıştığımız için kışın da eski kışlar kadar tenha olmayacağını düşünüyorum.”