Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Kızılay’ın Dost Eli İyiliğe Mülteci”  projesi kabul edildi 

Gündem Yayın: 26.09.2018 13:18
Yazar:
“Kızılay’ın Dost Eli İyiliğe Mülteci”  projesi kabul edildi 

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığı’nın BAKKA’ya (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) “Kızılay’ın Dost Eli İyiliğe Mülteci” adı altında sunduğu proje kabul edildi.

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığı; son bir buçuk yıldır gücüne güç katarak iyilik yolunda çalışmaya, ihtiyaç sahibi Türk ve Mülteci ailelerin yaralarını sarmaya tüm gücüyle devam ediyor. Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı, Yönetim Kurulu, Genç Kızılay Karabük Başkanı, Gönüllüleri ve Şube Personelleri ile Batı Karadeniz Bölgesinde bir ilke imza atarak BAKKA’ya (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) “Kızılay’ın Dost Eli İyiliğe Mülteci” adı altında sunduğu proje kabul edildi.

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı  Mehmet Uzun, yaptığı açıklamada proje hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu; “Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığı olarak “Kızılay’ın Dost Eli İyiliğe Mülteci” adı altında düzenlenen ve kabul gören projemizin amacı; bölgemizde yaşayan dezavantajlı grupların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması için eğitim yoluyla iş gücü piyasasına kazandırılmasına yönelik olarak İlimizde yaşayan uluslararası koruma altındaki kadınların (Afganlı, İranlı, Iraklı) sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması, aile ekonomisine katkıda bulunabilecekleri el sanatları becerilerinin kazandırılması için çeşitli mesleki eğitimlerinin verildiği el sanatları atölyesinin oluşturulması üzerine planlanmıştır.”

Başkan Uzun, gerçekleştirilecek olan proje kapsamında verilecek kurslar hakkında da şu şekilde bilgi verdi; “Türk Kızılayı Karabük Şubesi ile BAKKA’nın ortaklığı ve Karabük İl Özel İdaresi ile Karabük İş Kur Müdürlüğü’nün destekleriyle başlayacak olan Kızılay’ın Dost Eli İyiliğe Mülteci projesi kapsamında A grubu 20 ve B grubu 20 olmak üzere toplamda 40 mülteci bayan yararlanacaktır. 9 ay sürecek projemizde 27 gün Türkçe dersi alacak olan kursiyerlerimiz sonrasında el işi kursu görecek ve yapılan el işleri sergilenip satışa sunulacaktır. Satıştan elde edilen gelirler kursiyerlerimize eşit miktarda dağıtılacaktır.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yerli üretim yeni silah tanıtıldı

Teknoloji Yayın: 23.04.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Yerli üretim yeni silah tanıtıldı

DÜZCE(İHA) – Yerli tasarım ve mühendislikle üretilen tabanca serisi SAR9 ailesinin en yeni ve ileri teknolojiye sahip jenerasyonu olan Gen3’ü tanıtıldı.

Türkiye’nin ilk polimer tabancasına ve ilk özgün yerli görev tabancası SAR9’a imza atan Sarsılmaz, zamanın ötesinde bir mühendislikle ürettiği SAR9 ailesinin yeni üyesi SAR9 Gen3’ü tanıttı.

Ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük silah üreticilerinden Sarsılmaz, Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli ödüller kazanan tamamen yerli tasarım ve mühendislikle üretilen tabanca serisi SAR9 ailesinin en yeni ve ileri teknolojiye sahip jenerasyonu olan Gen3’ü piyasaya sundu.

Bir ordunun ihtiyaç duyduğu silah ve mühimmat üretme kapasitesine sahip olan Sarsılmaz, SAR9 Gen3 polimer gövde, paslanmaz kaset, yüksek alaşımlı çelik namlu ve kapak uzmanlığını en ileri düzeyde bir araya getiriyor. Tetik emniyeti, yarı kurulu sistem ve gövde emniyetini bir araya getiren geniş güvenlik özelliklerini SAR9 Gen3’te daha da ileri seviyeye taşıyor. Üst düzey kontrol sağlayan 18 derecelik kavrama açısı ve kurmayı destekleyen üst kapak Gen3’ün zorlu şartlarda bile en rahat şekilde kullanımını sağlayan özellikleri arasında yer alıyor. SAR9 Gen3, ayrıca gelişmiş fonksiyonlara sahip reddot opsiyonunu uyumlu mekanik nişan hattı ile zenginleştirmiş bulunuyor.

Yıllık 440 bin tabanca, 120 bin piyade ve makineli tüfek üretim kapasitesi bulunan firma, sahip olduğu bu kapasiteyle Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alıyor. Tamamen yerli tasarım ve mühendislikle üretilen Sarsılmaz silah sistemleri, 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Paylaş: