Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de Malezya’daki Zekat konusunda Seminer Verildi

Gündem Yayın: 30.09.2022 13:34
Yazar:
KBÜ’de  Malezya’daki Zekat konusunda Seminer Verildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından düzenlenen ”Malezya’da İslami Hayırseverlik Olarak Zekat: Hukuki Perspektiften Bir Bakış” konulu seminer KBÜ İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından düzenlenen ve KBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi moderatörlüğünde gerçekleşen” Malezya’da İslami Hayırseverlik Olarak Zekât: Hukuki Perspektiften Bir Bakış” konulu seminere Malaya Üniversitesinden Asst. Dr. Öğr. Üyesi Mohd Norhusairi Mat Hussın ve Asst.Dr. Öğr. Üyesi Mohd Zaidi Daud, KBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Malaya Üniversitesi Asst. Dr. Öğr.Üyesi Mohd Norhussairi Mat Hussın “Öncelikle bizim burada bulunmamızın nedeni Malezyadaki zekat müssesini konu edinmek. Ben aynı zamanda hem avukat hem de Malezya Üniversitesinde akademisyenim. Umuyorum ki faydalı bir konferans olacaktır.” dedi.

Malezya Üniversitesi Asst. Dr. Öğr.Üyesi Mohd Zaidi Daud  “Bugün burada  Malezya’da ki tecrübelerimi paylaşmak için buradayız. Malezya’da zekat, zekatını sosyal finansman olarak nasıl organize edilmesi gerektiği, devletin bunu nasıl topladığı, dağıtımın nasıl gerçekleştiğini ve sistemin işleyişini anlatacağım. Bu anlamda çok önemli bir konferans ve katkı sağlayacağını umuyorum.” dedi.

KBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi “Ben öncelikle bu konferansın gerçekleşmesi noktasında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a teşekkürlerimi sunuyorum. Burada hakikaten çok önemli bir konferans gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de zekat konusu ilginç bir şekilde organize ediliyor. Devletin önderliğinde zekat müessesinin bir kurum olarak toplumdan topluyor. Bunun işleyişini bu değerli arkadaşlarımız bu konu üzerinde çalışıyorlar. İnşallah Malezya’daki tecrübelerini paylaşacaklar. Bizlerde alabildiğimiz kadar bu tecrübelerden faydalanacağız.” dedi. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yerli üretim yeni silah tanıtıldı

Teknoloji Yayın: 23.04.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Yerli üretim yeni silah tanıtıldı

DÜZCE(İHA) – Yerli tasarım ve mühendislikle üretilen tabanca serisi SAR9 ailesinin en yeni ve ileri teknolojiye sahip jenerasyonu olan Gen3’ü tanıtıldı.

Türkiye’nin ilk polimer tabancasına ve ilk özgün yerli görev tabancası SAR9’a imza atan Sarsılmaz, zamanın ötesinde bir mühendislikle ürettiği SAR9 ailesinin yeni üyesi SAR9 Gen3’ü tanıttı.

Ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük silah üreticilerinden Sarsılmaz, Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli ödüller kazanan tamamen yerli tasarım ve mühendislikle üretilen tabanca serisi SAR9 ailesinin en yeni ve ileri teknolojiye sahip jenerasyonu olan Gen3’ü piyasaya sundu.

Bir ordunun ihtiyaç duyduğu silah ve mühimmat üretme kapasitesine sahip olan Sarsılmaz, SAR9 Gen3 polimer gövde, paslanmaz kaset, yüksek alaşımlı çelik namlu ve kapak uzmanlığını en ileri düzeyde bir araya getiriyor. Tetik emniyeti, yarı kurulu sistem ve gövde emniyetini bir araya getiren geniş güvenlik özelliklerini SAR9 Gen3’te daha da ileri seviyeye taşıyor. Üst düzey kontrol sağlayan 18 derecelik kavrama açısı ve kurmayı destekleyen üst kapak Gen3’ün zorlu şartlarda bile en rahat şekilde kullanımını sağlayan özellikleri arasında yer alıyor. SAR9 Gen3, ayrıca gelişmiş fonksiyonlara sahip reddot opsiyonunu uyumlu mekanik nişan hattı ile zenginleştirmiş bulunuyor.

Yıllık 440 bin tabanca, 120 bin piyade ve makineli tüfek üretim kapasitesi bulunan firma, sahip olduğu bu kapasiteyle Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alıyor. Tamamen yerli tasarım ve mühendislikle üretilen Sarsılmaz silah sistemleri, 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Paylaş: