Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kastamonu’da Toplam 129 Bin 901 Ton Atık Toplandı

Kastamonu Yayın: 29.12.2015 08:53
Yazar:

KASTAMONU 2014 yılında Kastamonu’daki 20 belediyeden toplam 129 bin 901 ton atık toplandığı açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından “Belediye Atık İstatistikleri, 2014” istatistikleri açıklandı. Buna göre, TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş, Kastamonu’dan 2014 yılında toplam 129 bin 901 ton atık toplandığını söyledi. Tüm belediyelere uygulanan 2014 yılı Belediye Atık İstatistikleri anketinin sonuçlarına göre, Türkiye’de bin 396 belediyenin bin 391’inde atık hizmeti verildiğinin tespit edildiğini söyleyen Altınbaş, “Atık hizmeti verilen belediyelerden 28 milyon ton atık toplandığı belirlendi” dedi. Kastamonu’da atık hizmeti veren 20 belediyeden 2014 yılında toplam 129 bin 901 ton atık toplandığını açıklayan Altınbaş, “Kişi başına günlük atık miktarı 1,72 kg olarak hesaplandı. Toplam atık miktarının 128 806 tonu belediye çöplüğünde, 1 095 tonu ise diğer yöntemler ile bertaraf edildi” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Belediye taş ocağıyla yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak

Manşet Yayın: 28.03.2024 17:37
İhlas Haber Ajansı
Belediye taş ocağıyla yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak

Safranbolu Belediyesi, agrega malzemesi üretmek için hizmete açtığı taş ocağı sayesinde yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde alt ve üstyapı problemlerini tek tek çözen Safranbolu Belediyesi, yaptığı çalışmalarda temel malzeme ihtiyacını karşılayacağı taş ocağını da hizmete açtı. Ağaçkese köyü sınırında yaklaşık 2 milyon TL harcama yapılan taş ocağında agrega, alt temel ve dolgu malzemesi üretilecek. Toplam rezervi 6 milyon 500 bin ton olan taş ocağı sayesinde belediye yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak.
Alanda incelemelerde bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada taş ocağının açılmasıyla tarihi kent adına önemli bir iş başarıldığını belirtti. Tarihi Çarşı bölgesinin alandan çıkarılan taşa ihtiyacı olduğunu ifade eden Köse, “Maalesef bu taş ocağı açılmadan önce çok zorluk çekiyorduk, hatta bulamıyorduk. O yüzden burası bizim için olmazsa olmazlarımızdan. Bu ocağın artık Safranbolu Belediyesi tarafından işletiliyor olması çok büyük bir nimet ve kazanım olarak düşünüyorum” dedi.
Köse, tesisten çıkacak taşla Safranbolu’nun uzun yıllar ihtiyacı olan tüm malzemeyi elde edeceğini aktardı. Safranbolu’nun 50 yıllık bir rezerve sahip olduğunu anlatan Köse, “Buradan çıkan taşla Safranbolu Tarihi Çarşısı’nın bütüncül yol projesi hazırlanmıştı. Bütün yollarının birbiriyle uyumlu bir şekilde taş olmasını sağlayacak. Safranbolu’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

AW172333 03 scaled