Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kardemir Karabükspor’da UEFA Heyecanı

Spor Yayın: 25.07.2014 13:40
Yazar:
Kardemir Karabükspor’da UEFA Heyecanı

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan: “Rovers’in rakip olması bizim için mutluluk verici.  Sligo Rovers maçının bilet fiyatları 40-60 ve 80 TL”

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda Cumhuriyeti’nin Sligo Rovers takımını eleyen Norveç’in Rosenborg takımı, 3. ön eleme turunda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak.

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, Sligo Rovers’ın Avrupa kupaları tecrübeleri olan bir takım olduğunu söyledi.
Başkan Yolbulan, Norveç takımın çıkmasının kendileri için mutluluk verici olduğunu belirterek, “Çünkü İrlanda takımı çıkmış olsaydı bizde onlar gibi hafife alabilirdik. İlk maçın da burada oynanması bizim için ayrı bir avantaj. Sezonun ilk resmi maçını seyircimizin önünde tarihimizde ilk defa katıldığımız UEFA maçı ile yapmak psikolojik olarak daha avantajlı durum oluşturacak. Ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek adına mücadele edeceğiz. 31 Temmuz’da oynanacak karşılaşma için bilet fiyatlarını belirledik. Buna göre, kale arkaları 40, maraton alt kısım 60, kapalı ise 80 TL olarak bayramın birinci gününden itibaren satışa çıkacak” dedi.
“ESKİŞEHİRSPOR BİZİM DOSTUMUZDUR”
Yolbulan, dün Eskişehirspor ile yapılan hazırlık maçının uzatma dakikalarında yaşanan sıkıntı üzerine ise, “Eskişehirspor bizim dostumuz. Eskişehir çok güzel bir futbol şehridir. Dün sade bir tatsızlık oldu ve biz bunu kapattık. Hiçbir zaman kulüpler arasında bu tür tatsızlıkların büyümesini arzu eden taraf değiliz. Buradan taraftarımıza da bir çağrıda bulunarak, Eskişehirspor, Karabük’e geldiğinden hiç bir şekilde tatsızlığa mahal verilmesini istemiyoruz. Bu konuda taraftarımızın gerekli duyarlılığı göstereceğini eminim” ifadesinde bulundu.
“İKİ FORVET OYUNCU ALACAĞIZ”
Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Yolbulan şunları söyledi:
“İki tane forvet alacağız. Bunun birisi santrfor arkası ve kanatlarda oynayabilen bir özellikte. Bunları bitirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Karabükspor olarak Avrupayı hedefleyerek bir takvim takip etmiyoruz. Onu almışız, bunu almışız bir şey ifade etmez. Önemli olan takıma uyum sağlayacak, ekonomik ölçüde zarar vermeyecek oyuncular ile uğraşıyoruz. Bu da zamanla alakalı bir şey. Şu an zaten iyi bir kadromuz var. Forvet konusunda sıkıntımız var mı var ama Rosenborg’un karşısına forvetsiz çıkacak değiliz. Kumbela, Traore, Ahmet İlhan gibi oyuncularımız var. Takımın derinliği açısından iki forvet daha alacağız.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İSG uzmanı uyardı: “Baza ve koltuk altlarını doldurun”

Dünya Yayın: 24.04.2024 20:24
İhlas Haber Ajansı

İş Güvenliği Uzmanı Halim Oktay Osmanoğlu; deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacaklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Osmanoğlu, “Baza altlarını dolduralım, toz solumamaya dikkat edelim, gaz patlaması ihtimaline karşı aydınlatma için çakmak kullanmayalım” dedi.

İş Güvenliği Uzmanı Halim Oktay Osmanoğlu, depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Osmanoğlu; deprem öncesi alınması gereken tedbirler, deprem sırasında yapılacaklar ve sonrasında da uyulması gereken kurallar hakkında İhlas Haber Ajansına özel açıklamalarda bulundu. Osmanoğlu; “Öncelikle başımızı darbelere karşı korumak için sağlam yapıların yanına saklanmamız gerekiyor. Mesela işte sandalye destekli sağlam masaların altı olabilir. Veya geniş hacimli koltukların dibi olabilir. Kendimize bir yaşam üçgeni oluşturmamız gerekiyor. İş yerimizde başımızı ve ensemizi kapatarak, koruyarak elimizle veya işte elimizdeki kapalı veya bir yastıkta da başımızı koruyarak bir yaşam üçgeni oluşturmamız gerekiyor. Bu yaşam üçgeni içerisinde diz çökerek, kapanarak ve çöp kapan tekniğiyle yerden de tutunarak düşmemek için bu şekilde bir kendimize yaşam üçgeni oluşturmamız gerekiyor. Kapı ve pencerelerden kesinlikle uzak durmamız gerekiyor. Deprem anında paniğe kapılıp kaçmaya çalışmak çok doğru bir davranış olmayacaktır. Merdivende özellikle asansörü kesinlikle kullanmamamız gerekiyor. Merdivenleri kullanmamamız gerekiyor. Yaşanan Maraş depreminde yani mesela dikkat çekiliyor. Evlerimizdeki bazaların, koltukların altlarının mesela dolu olması önemlidir. Bir tavan çöktüğü anda zamanla bazaların altındaki boşluk kapanana kadar çökebiliyor. Orada bir yaşam üçgeni kaybolabiliyor. O yüzden bazaların ve koltukların altlarına destekli malzemeler koymamız önem arz ediyor. Onun dışında avize varsa avizelerin altından kesinlikle kurmamamız gerekiyor. Üzerimize devrilebilecek raflar, dolaplar, bu tarz duvara sabit olmayan eşyalardan da yine uzak durmamız gerekiyor. Dediğimiz gibi deprem alanında kesinlikle eğer bina içinde yani yere yakın değilsek, kaçmaya müsait bir yer değilse bina içerisinde kalmamız ve kendimize bu yaşam üçgenini oluşturmamız önem arz etmektedir” dedi.

“Enkaz altında toz yutmamaya özen gösterin”

Enkaz altındaki yaşam üçgeninde de dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Osmanoğlu, “Olası bir enkaz altında alma durumunda çok fazla hareket etmemeye özen göstermemiz gerekiyor. Çünkü hava açısından sıkıntılı bir ortam olabilir. Hareket ettiğimizde de toz kalkabilir. O tozları mümkün olduğunca az solumaya dikkat etmemiz gerekiyor. Ağzımızı mendil benzeri bir şey varsa veya elbisemizle, kıyafetimizle ağzımızı kapatarak nefes almamız gerekiyor. Yardım isterken duvarlara veya borulara vurarak yerimizi belli etmeye çalışmalıyız. Bağırmak yine çok fazla toz yutmamıza neden olacağından bağırmak yerine ıslık daha avantajlı olabilir” diye konuştu.

“Enkaz altında çakmak yakmak faciaya neden olabilir”

Dediğimiz gibi en enkaz altında kalma durumunda öyle bir durum varsa kesinlikle çakmak gibi ateşten uzak durmalıyız. Kesinlikle yakmamalıyız. Yine elektrik düğmesini açma, kapama işlemlerini kesinlikle yapmamanız. Herhangi bir patlama riskine karşı uzak durmamız gerekiyor. Yine sarsıntı geçtikten sonra fırın gibi böyle yangın tehlikesi bulunan eşyaları kapatmamız gerekiyor. Sonrasında güvenli bir şekilde dışarıya çıkmamız gerekiyor” dedi.

Bina çıkışlarında da dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Osmanoğlu, “Binaları terk ederken de dışarıya çıktığımızda binadan malzemeler düşebilir. Taş düşme riski olan yerler olabilir. Binayı tahliye ederken yine başımızı koruyarak hızlı bir şekilde binayı terk etmemiz gerekiyor” diye konuştu.