Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karahan: “İl İl gezerek eğitimin sorunlarını anlatıyoruz”

Gündem Yayın: 05.11.2014 15:48
Yazar:
Karahan: “İl İl gezerek eğitimin sorunlarını anlatıyoruz”

Eğitim-Sen  Genel Merkez Mali Sekreteri Abdullah Karahan Karabük’e geldi

Eğitim-Sen  Genel Merkez Mali Sekreteri Abdullah Karahan Karabük’e geldi. Eğitimdeki sorunları anlatmak için İl İl gezdiklerini ifade eden Karahan; Rotasyon olarak ortaya atılan uygulamanın tamamen sürgün olduğunu, bu sorunun tüm eğitim örgütlerinin ortak sorunu olduğunu ve Toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğini söyledi.                       

Eğitim-Sen binasında bir basın toplantısı düzenleyen Karahan; bu konuda demokratik tepkilerini ortaya koymalarını isteyerek, “Demokratik tepkilerimizi büyütmemiz lazım. Aksi takdirde, kadrolaşmalarla, rotasyonlar, kutlarda para saklamalar devam eder. Kaos daha da büyür. Yarın geç olmadan mücadelemizi büyütmemiz lazım” dedi.

Karahan’dan önce söz alan ve kısa konuşma yapan Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Cevat Soylu, eğitimdeki sorunların çığ gibi büyüdüğünü, son olarak yapılan müdür atamalarından sonra, müdür yardımcısı atamalarının eğitimdeki sorunları daha çıkmaza soktuğunu söyledi.

Eğitimdeki bu sıkıntılar sürerken, okullardaki diğer sorunlarının da eğitime sekteye uğrattığını, fakat birilerinin bunu görmezden geldiğini, hızla eğitimde muhafazakârlaştırılmaya gidildiğini söyledi.

ROTASYON OLARAK YAPILAN UYGULAMA TAMAMEN SÜRGÜNDÜR

Eğitim-Sen Genel Merkez Mali Sekreteri Abdullah Karahan, müdür rotasyonlarının rotasyon değil. Sürgün olduğunu, bunun sadece eğitim camiasının değil, toplumun büyük kesiminin de sorunu olduğunu belirterek,  “Eğitim ve öğretimdeki sorunlar günden güne çığ gibi büyümekte. Eğitim reformu altında ortaya konulan 4+4+4 sistemi ile ilgili Eğitim-sen olarak gerek genel merkez gerekse yerelde tepkilerimizi ortaya koyduk, koymaya da devam edeceğiz.  Bu  reform değil, Milli eğitimde muhafazakarlaşmadır. Biz bir taraftan demokratik olarak tepkilerimizi ortaya koyarken, diğer yandan da hukuksal alanda haklarımızı aramaya devam ettik. Rotasyon olarak ortaya atılan yapılan uygulama tamamen sürgündür. Bu sorun tüm eğitim örgütlerinin ortak sorunudur. Toplumun tüm kesimini ilgilendirmektedir. Biz gerek KESK çatısı altında gerekse Eğitim-Sen çatısı altında toplanarak, İl İl gezerek yeşil faşizme dur demek istiyoruz” dedi

Toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Karahan “ Yapılan toplu sözleşme, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir toplu sözleşme olmuştur. 123 liralık zam, daha cebimize girmeden erimiştir. Bütçe görüşmeleri başladı. Meclis Kasım’ın 11’de eğitim bütçesini görüşecekti,  ama 21 Kasım’a ertelediler. Bugün kendileri için saraylar yaptırırken, trilyonlar bulurken, eğitim emekçilerine verirken yok. Bu ülkenin kaynakları eşit dağıtıldığında herkese yeter. Eğitime yapılan yatırımların artmasını istiyoruz. Bugün bakıldığında Diyanete ayrılan payla Eğitime ayrılan pay arasında dağlar kadar fark var. Türkiye büyümek istiyorsa, değişmek istiyorsa, bunu ancak eğitimle yapacaktır. Bunun için eğitime ayrılan ödenek tekrar gözden geçirilmelidir. demokratik tepkilerimizi büyütmemiz lazım. Aksi takdirde, kadrolaşmalarla, rotasyonlar, kutlarda para saklamalar devam eder. Kaos daha da büyür. Yarın geç olmadan mücadelemizi büyütmemiz lazım” dedi

Müdür rotasyonları ile ilgili sorulan soruyu Karahan “ Gerekeni yapmaya devam edeceğiz, AKP’nin siyasal kadrolaşmasını tanımayacağız” diye cevapladı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Orman zararlılarına karşı biyoteknik mücadele

Dünya Yayın: 18.04.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Orman zararlılarına karşı biyoteknik mücadele

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü çam ağaçlarına zarar veren böceklere karşı biyoteknik mücadele yapıyor.

Biyoteknik mücadele kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Narlısaray İşletme Şefliği ile Gölköy İşletme Şefliğince çam ağaçlarının verimin düşmesine sebebiyet veren böceklere karşı “feromon tuzakları” kuruyor. İşletme müdürü Cengiz Koçak “Ağaçlardaki verim kaybının önlenerek geleceğe daha verimli orman sahaları kazandırmak amacıyla zararlı böceklere karşı biyoteknik yöntemle geliştirilen ve ’aşk tuzağı’ olarak nitelendirilen ’feromon tuzağı’ yerleştiriliyor. Feromon tuzağı bir huni içerisine böceğin karşı cinsinin kokusunu içeren bir ilaç sıkılıyor. Bu ilacı hisseden böcek ağaç yerine huniye yönelip tuzak içerisindeki kavanoza girerek hapsoluyor ve bir daha çıkamıyor” dedi.

Paylaş: