Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te FETÖ Davaları Sürüyor

Gündem Yayın: 23.02.2018 14:04
Yazar:

FETÖ’nün talimatıyla başka bankadan kredi çekip Bank Asya’ya yatırmışlar

Karabük’te, FETÖ/PDY ilişkin, aralarında KHK ile kapatılan Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği (KASİAD) yöneticileri ve eski Bank Asya çalışanlarının da bulunduğu 9’u tutuklu 19 şüphelinin yargılanmasına devam edildi.
Karabük Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Adem Okcu, Beytullah Çağlıyan, Bilal Gürsoy, Eyüp Keser, Mehmet Körpen, Murat Tüfekçi, Murat Yetişir ve Sadık Benlioğlu ile tutuksuz sanıklar Aynur ve Mustafa Gencay, Mustafa Duman, Mustafa Korkut, Mustafa Tulumoğlu, Ramazan Taşkıran ve Tamer Akbaş, sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu.
Tutuklu sanık Ahmet Ramazanoğlu, Burhaniye T Tipi, tutuksuz sanıklardan Nurten Çeşmeci, Antalya 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Nurettin Çeşmeci Konya 7. Ağır Ceza Mahkemesi ve Muhammed Abdulcebbar Ezgin ise İstanbul Büyükçekmece 1. Asliye Mahkemesi’nden SEGBİS ile duruşmaya bağlandı.
Sanık Ramazan Taşkıran, mahkeme heyetinin sorusu üzerine çeşitli illerde Zaman gazetesi bölge ve il müdürlükleri yaptığını, Cihan Haber Ajansı’na ise zaman zaman haberler gönderdiğini ifade etti.
Mahkeme Başkanı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lideri Fetullah Gülen’i daha önce emniyet ve savcılıkta verdiği ifadede “vaiz” olarak nitelendiren sanığa, “22 Şubat 2018 tarihinde hala bu adama vaiz diyen kaç kişi var?” diye tepki gösterdi.
Duruşmaya tanık olarak katılan eski Bank Asya çalışanı Murat E. ise banka üst düzey yöneticilerinin görevleri dışında kendilerine kurban bağışı gibi başka hedefler de verdiklerini ve bunu yapmak zorunda kaldıkların ifade ederek, “Kurban bağışı için bir müşterime ricada bulundum ve bin lira kadar para aldım. Başka kimseye de söyleyemediğimden hedef olarak belirtilen kurban parasını tamamlamak için yaklaşık bin 500-2 bin lira gibi bir parayı cebimden ayırdım. Diğer paralarla birlikte şube müdürümüze elden verdim. Bu paralarla alınan kurbanların nereye gittiği ile ilgili bilgiye sahip değilim. Bir öğrenci yurdunda kesildiğini duydum. Bu durumdan şube müdürümüz ve personel olarak rahatsızdık. Cemaatin işlerini takip etmek için isimlerini hatırlayamadığım bazı kişiler bankaya sık sık gelirdi. Şube müdürümüz Zaman gazetesine aboneliğini kestiği için üstlerinden baskı gördü ve tekrar abone olmak zorunda kaldı. Buna şahit oldum” dedi.
“AK Partiye oy vermeyin talimatı”
30 Mart 2014 yılı yerel seçimleri öncesinde banka şube müdürünün personeli odasına topladığını ve genel müdürlükten gelen bir talimatı ilettiğini de kaydeden Murat E., şunları söyledi:
“Şube müdürümüz, yapılacak olan seçimlerde, AK Partili adayın kazanmaması, rakip olan en güçlü şahsa ve partiye oy vermesinin sağlanması için, bankada çalışan her bir kişinin AK Partili olan en az 10 şahsın oylarını diğer partilere vermeleri yönünde çalışması yapılması konusunda genel müdürlükten talimat geldiğini bize bildirdi. Müdürümüz, bunu istemediğini, son derece çirkin bulduğunu ancak üstlerinden geldiği için iletmek zorunda kaldığını, bu işi yapmamamız gerektiğini de bize bildirdi. Hatta bu toplantıda çoğu arkadaşımız ağladı. Bizler bu çalışma içine girmedik. 2014 yılı Mayıs ayı gibi bankadan ayrıldım”.
Eski Bank Asya üst düzey çalışanı ve duruşmaya tanık olarak katılan Ahmet A. da Genel Müdürlükten 17-25 Aralıktan sonra kendilerine talimat geldiğini dile getirerek, “Başka bankalardan kredi çekip Bank Asya’ya yatırmak zorunda kalanlar da oldu. Kimlerin ne için kredi çekmesi gerektiği konusunda genel müdürlükten bizlere mail bile geldi. Şube müdürlüğü yaptığım dönemde bana da geldi, ben de arkadaşlara aktardım. Ben yapmadım. Bankaya işe girdiğinizde gazete ve dergilerine mecburen abone olursunuz, sizi yaparlar zaten. O ilde dernekleri varsa üye olursunuz, sizi bir şekilde üye yaparlar. İşinizi kaybetmek istemediğinizi bildikleri için baskı uygulanıyordu. Buna maruz kalmamak için yaparsınız.” ifadelerinde bulundu.
Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından tutuklu sanıklardan Bilal Gürsoy’un adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı şartıyla tahliye edilmesine, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeşil sahalardan belediye başkanlığına

Politika Yayın: 19.04.2024 16:12
İhlas Haber Ajansı

Tokat’ta uzun yıllar yeşil sahada top koşturan ve öğretmen olmasına rağmen futboldan uzaklaşmayarak antrenörlük yapan Ergül Ünal, gençlerin de desteğiyle Reşadiye Belediye Başkanı seçildi. Özellikle sporculara gereken desteği vermek için başkan olduğunu söyleyen Başkan Ünal; “Hayatımda futboldan hiç ayrılmadım. Belediye başkanı olunca da yüzde yüz buna ayrı bir pozitif ayrımcılık yapılacak” dedi.

Tokat’ta uzun yıllar yeşil sahada top koşturan Ergül Ünal, Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olmasına rağmen futboldan uzaklaşmadı. 1983 yılında amatör olarak yeşil sahanın içerisinde yer almaya başlayan Ergül Ünal, 1991 yılında Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğini kazanmasına rağmen futboldan uzaklaşmadı. Ünal, beden eğitimi öğretmeni gibi, görev yaptığı okullarda futbol başta olmak üzere çeşitli branşlarda öğrencileri sporla tanıştırdı. 1999 yılında kendi ilçesi olan Reşadiye’ye atanması üzerine Ünal, futbol federasyonundan antrenörlük belgesi alarak Reşadiyespor’un teknik direktörlüğünü üstlendi. 31 Mart seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olan Ünal, özellikle gençlerin de desteğini alarak belediye başkanı seçildi.

“Gençlerin enerjisiyle başkan seçildim”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Reşadiye Belediye Başkanı Ergül Ünal, futbolun hayatında her zaman önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Belediye başkanı olarak da spora ve özellikle futbola ayrı bir önem vereceğini ifade eden Başkan Ünal, “Sporcu bir aileden geliyorum. Bizim ailenin ekseriyeti, sporla uğraşıyor. Özellikle futbolla uğraşıyor. Ben de ilkokul, ortaokul ve lise yıllarında aşağı yukarı bütün spor branşlarıyla ilgilendim ama futbol ailenin özel bir branş olduğu için futbol da hem okul takımında lisansım çıktı hem de Reşadiyespor’da oynamaya başladım. 1983-1984 yıllarından itibaren amatör futbolcuyum. Uzun yıllar Reşadiyespor’da oynadım. Daha sonra üniversiteye gittiğimde üniversite takımlarında, Kredi Yurtlar Kurumu’nda yurdun takımlarında oynardım. Daha sonra öğretmen olduğum zaman 1991 bir yılında futbolculuğu bıraktık. 1991 yılında öğretmen olduktan sonra benim branşım Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğidir. Ama beden eğitimi öğretmeni gibi vazife yaptım. Görev yaptığım okullarda mutlaka hem futbol hem de diğer branşlardaki okul takımlarını çalıştırdım. Özellikle futbola ciddi manada okullara katkı verdim. Futboldan kopmadık. Sonrasında 1999 yılında Reşadiye ilçeme geldim. İlçemde 2002 yılına kadar futbolu takip ettik, ilgilendik derken 2004 yılından itibaren de çocuklara daha fazla faydamız olsun diye futbol federasyonundan antrenörlük diploması aldım. 2004 yılından itibaren Reşadiyespor’un resmi antrenörüyüm. Bu zaman sürecinde belki yüzlerce belki binlerce sporcu yetiştirdik. Bunların içerisinde üniversitelerde BESYO dediğimiz fakültelere öğrenci kazandırdık. Başka kulüplere öğrenci kazandırdık. Gençler bu sürecin sonrasında bizi daha farklı bir yerde görmek istediler. Özellikle onların motivesiyle Reşadiye Belediye Başkanlığına aday olmaya karar verdik. Bu adaylıkta gerçekten Reşadiye gençliğinin payı büyük oldu. Onların enerjisiyle de bugünlere geldik” dedi.

“Spora pozitif ayrımcılık yapılacak”

Futbolla bu zaman kadar ikiz yürüdük. Yani hayatımda futbol hiç ayrılmadı. Belediye başkanı olunca da yüzde yüz buna ayrı bir pozitif ayrımcılık yapılacak. Hem okul sporlarına yani sadece futbol anlamında değil futbola tabii fazla katkı sunacağız ama hem okul sporlarına hem de Reşadiye’deki bütün amatör kulüplere aşırı destek verilecek. İlerleyen süreçte de göreceksiniz Reşadiyespor futbolda çok farklı bir yere gelecek” dedi.

Ergün Ünal, sporla iç içe geçen yaşamından aldığı güçle Reşadiye için yeni bir dönemin kapılarını aralıyor ve spora vereceği destekle ilçenin sporcu gençlerine umut olmayı hedefliyor.