Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Festival Komite Toplantısı Yapıldı

Safranbolu Yayın: 03.02.2015 09:33
Yazar:
Festival Komite Toplantısı Yapıldı

Katılımın ve programların her yıl daha da arttığı ve bu yıl 16. düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Başkanlığında yapılan toplantıya, Festival Komitesinin de tam kadro katıldığı ve belediye makam odasında gerçekleştirilen toplantıda, 2014 yılında gerçekleştirilen festivalin bir değerlendirmesi yapılırken, 2015 yılında daha kapsamlı düzenlenmesi planlanan festivalin ön çalışmaları başlatıldı.
Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Festival bizim için çok önemli. Daha önce de belirttiğim gibi festival çalışmalarını festivalimiz biter bitmez başlatıyoruz” dedi.
Geçtiğimiz yıl 15.’si düzenlenen festivalin diğer festivallere göre daha güzel ve etkili olduğu konusunda tüm halkın ve Komitenin hem fikir olduklarını kaydeden Aksoy şöyle konuştu: “Bu yıl düzenlenecek olan festival ile ilgili iki önemli nokta bulunmaktadır. Birincisi festivalin tanıtımını çok daha kapsamlı yapmalıyız. İkincisi ise uluslararası katılım olmasıdır. Eğer bu festivalimizin adını uluslararası festival olarak yapıyorsak, bizde bu anlamda uluslar arası katılımı sağlamak zorundayız. Festivalin, yarışmalar ile etkinlikler ile jüri üyeleri ile birçok alanda genişletilmesi gerekmektedir. Bilindiği üzere her yıl bir alt tema ile festivalimizi destekliyoruz. Tapu Senedi Mezar Taşları alt teması ile mezarlık da düzenlemeler yapıldı, ondan önceki sene Hamam Kültürü dedik, neredeyse tamamen yok olmuş tarihi bir hamamı baştan sona restore ettik. Yine Su Kültürü alt temamız ile pek çok tarihi çeşmeyi restore ettik, musluklarından su akıttık ve akmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ustaya Saygı teması ile Safranbolu’da çeşitli Sanat ve Zanaat dallarında halen hizmet veren ustalarımızı konu olarak işledik, çarşıdaki tabelaları aslına uygun olarak değiştirdik, ziyaretlerde bulunduk belgelerini verdik”
Başkan Aksoy konuşmasının sonunda Toplantının verimli geçeceğine inandığını, inşallah katılımın ve programların daha yoğun olacağı bir festivalin düzenleneceğini söyledi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BİNDİK BİR ALAMETE GİDEYOZ KIYAMETE AMANİEYYNN!

Manşet Yayın: 23.04.2024 13:33
BİNDİK BİR ALAMETE GİDEYOZ KIYAMETE AMANİEYYNN!

Yol dediğin yol gibi

Ulaşmalı bir yere

Biz dön baba dönelim

Geliyoz aynı yere

Bu döngü kısır döngü

Başı varda sonu yok

Dönüyom dönemiyom

Sonunda bir çıkış yok

Amanieyynn….

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete…

 

Ne güzel söylemiş Cem Karaca

“Dön baba dönelim geliyoz aynı yere”

Bu kafa ile bu kadar!

 

Bu gün 23 Nisan.

Bu güzel ülkenin pırıl pırıl çocukları artık et yiyemiyor. Yeterli beslenemiyor. Geleceğe umutla bakamıyor…

 

Milyonlarca eve artık et girmiyor. Yazık bu ülkenin çocuklarına.Yetersiz beslenmenin acı sonuçları ile karşı karşıya  kalacaklar.

Yeteri kadar gelişemeyen beyin ve vücut yapıları, zekâ geriliği gibi…

 

Geçen yıl Ocak ayında 1 kg kıyma 195 lira idi. Bugün 3 katını geçti.  O günden bugüne et yüzde 300 zamlanmış. Enflasyon ne kadardı?!

 

Et, insan hayatı için önemli bir besin, içeriğinde bulunan proteinler, vitaminler, mineraller söz konusu olduğunda bebeklerin gelişimi için de oldukça önemli olduğu söylenebilir. Özellikle etin içeriğindeki B6, B12 vitaminleri, demir ve çinkonun bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişimine etkisi çok büyük.

 

Et; yüksek biyolojik değeri, doyuruculuğu ve içerdiği proteinler açısından insan beslenmesinde ön sırada yer alan bir besin maddesi.

Et kan yapar ve kansızlığı önler. Bedeni canlı ve güçlü kılar. Zihinsel gelişmeyi sağlar. Şişmanlığı önler.

Kırmızı etin büyümede önemli etkisi var.

Ayrıca, kırmızı et, önemli bir vitamin ve mineral kaynağıdır1.

 

Sağlıklı bir insanın haftada 3/4 kez et yemesi gerekiyor. Günlük 100/150 gramı aşmamak kaydıyla. Al bakalım alabilirsen!

 

Son 4 ayda et ithalatına 1 milyar dolar ödemişiz. Az sayıdaki yerli üretici yüksek yem fiyatları nedeniyle zor durumda. Hükumet ithalatla piyasaları kontrol etmeye çalışıyor. Oysaki ithalata verilen paralar yerli üretimi desteklemek için verilse,  paramız içeride kalır çari açığımız azalan ithalat nedeniyle düşer. Eti de çok daha ucuza yeriz.

 

Bir ithalat hevesidir gidiyor. Ota, b.ka, çöpe bile milyarlarca dolar verip ithal ediyoruz. Yakın zamana kadar Ülkede kolaylıkla ürettiğimiz tarım ürünlerini artık dışarıdan alıyoruz. Buna et de dahil.

 

Dünyanın en az et tüketen ülkeleri arasındayız. Fakat en çok et ithal eden iki ülkeden biriyiz.

Geçen yıl kıyma 195 ₺ olduğunda büyük şaşkınlıkla buna benzer bir yazı yazmıştım.

Bugün 3 katı oldu. Bakalım önümüzdeki yıl 1 kg kıymayı 2 bin ₺ ye alabilecek miyiz.?