Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Emekliler Derneği’nin Genel Kurulu iptal edildi

Gündem Yayın: 09.03.2021 12:46
Yazar:
Emekliler Derneği’nin Genel Kurulu iptal edildi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanlığının Olağan Genel Kurulu iptal edildi.

İptal ile ilgili olarak açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut;   yapılacak olan 23. Olağan Genel Kurulun Koronavirüs Tedbirleri  kapsamında İçişleri Baklanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda iptal edildiğini duyurdu.

Yapılacak olan kongrenin belirlenecek olan bir tarihte yapılacağını açıklayan Emekliler Derneği  Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, “İlimizin risksiz İller kategorisinde yer almasının ardından Genel Kurulumuzu 20 Mart tarihinde çoğunluk sağlanamadığı takdir de 30 Mart tarihinde yapma kararaı aldıkları belirterek, “Ne yazık ki İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge doğrultusunda Genel Kurulumuzu iptal etme kararı aldık. Bu illet hastalıktan kurtulduğumuzda ve yasaklar kalktığında en yakın bir zamanda Genel Kurulumuzu yapacağız” dedi.

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Havalar ısındı, yılın ilk kene vakası görüldü

Sağlık Yayın: 24.04.2024 20:00
İhlas Haber Ajansı

Doğu Karadeniz Bölgesinde havaların ısınmasıyla birlikte Gümüşhane’de kene vakaları görülmeye başlarken, yılın ilk Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakası Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi KTÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakalarının havaların ısınmasıyla birlikte artmaya başladığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

KKKA nedeniyle bir kişinin hastanede tedavi altına alındığını kaydeden Yılmaz, “2002’den beri başımızın belası olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları havaların ısınmasıyla birlikte insanlarımızın da doğaya çıkmasıyla insanları ısırıp hastalık yapmaya başladı. Yeni başlayan vakalarımız var şu an yakmakta olan bir hastamız var. Gripten dolayı bir yoğunluğumuz vardı KKKA vakaları bize danışılıyor Gümüşhane’den daha çok hastalar. Gümüşhane’de hastanedeki arkadaşlarımıza takip edebilecekleri kadar takip etmeleri eğer durum sıkıntıya girerse bize göndermelerini istiyoruz. Trombositi çok düşen bir hastamızı bu şekilde aldık vakalar var Türkiye genelinde artmaya başladı” dedi.

“Haziran-Temmuz vakaların en yoğun olduğu dönem”

Kene vakalarının özellikle Haziran ve Temmuz aylarında yoğun olduğunu kaydeden Yılmaz, “Haziran-Temmuz ayları vakaların en yoğun olan dönem. Bölgemiz açısından hastanelerdeki rakamlar 200-300’ü buluyor. Geçen sene bir hastamız KKKA nedeniyle vefat etti. Alınan mikrobun türüne sayısına bağlı olarak vücudun ona karşı vermiş olduğu cevaba bağlı olarak destek tedavisinin durumuna bağlı olarak tepkiler değişiyor, ölümler de olabiliyor” diye konuştu.

Sahil bölgelerinde görülen kenelerin KKKA açısından bir tehlike oluşturmadığını kaydeden Yılmaz, “Özellikle fındık zamanı kenenin ısırdığı kişiler başvuruyor. Sahil bölgesindeki kenelerde KKKA beklenen bir durum değil. O keneler bunu taşımıyor. Kelkit Vadisi bölgemiz önemli. Kelkit Vadisi Çoruh’un geçtiği yerlerdeki bölgelerde çok tepeler değil ama daha aşağılarda bu tür keneler var. Karadeniz’deki kenelerin rengi siyahımsı oluyor, onlar bunu taşımıyor. Gümüşhane, Kelkit tarafındaki kenelerin kahverengimsi rengi mevcut onlar tehlikeli keneler oluyor. Korunma olarak ta, otlu bölgelere gittiğimiz zaman paçalarımızı çoraplarımızın içerisine koyalım. Eve geldiğimiz zaman da tüm vücudumuzu kene açısından kontrol edelim” şeklinde konuştu.