Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ekim Ayı Muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

Gündem Yayın: 25.10.2018 14:16
Yazar:
Ekim Ayı Muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

Mahalle muhtarlarının her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri muhtarlar toplantısının Ekim ayı toplantısı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Diğer toplantılarda olduğu gibi sohbet ortamı havasında geçen toplantıda açılış konuşmasını Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı yaptı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili  de yaptı konuşmada; “Temel sorunlar ile ilgili hem muhtarlarımız, hem Belediyemiz hizmet vermeye çalışıyoruz.  Eksiklerimizin çoğunu sizin önerileriniz ve tavsiyelerinizle tamamladık. Problemli bir şehirde yaşıyoruz. Bu problemleri de zaman içerisinde vatandaşa sıkıntı vermeden çalışmalarımız devam edecek. Yine sizde eksiklerinizi bir şekilde bize ulaştırırsınız.

Karabük’te benim en son yaptığım bir çalışma neticesinde en büyük problem temizlik ve hava kirliliği. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Umuyoruz ki Demir Çelik’te bizim dediğimiz doğrultuya gelecek, isteklerimize kulak verecek. Neticesinde Karabük’te hava ve çevre ile ilgili Demir Çelik’in de problemleri bir şekilde çözülmüş olacak. Onlar duyarlı olacak, gelecek bizimle masaya oturacak veya hukuk yoluyla bunların hepsi yaptırılacak.

Marzinc’te masaya oturmamak için çok direnmişti ama sonunda gelip masaya oturdu. Artık bunların konuşulmaması gereken bir yüzyılda yaşıyoruz. Çevre kirliliği, hava kirliliği ve fabrikalar ile ilgili bir sürü yönetmelikler çıkartılmış. Bu yönetmeliklere de uyulması gerekiyor. Ama Demir Çelik şöyle bir savunmaya geçiyor. Bir şey olduğu zaman hissedarlar “Biz burada hakim hissedarız” deyip tüm hakları kendilerine alırken, bir talep olduğu zaman da hemen sırtından yükü atıp 5.000 işçinin problemiymiş gibi lanse ediyorlar. 5.000 işçinin ekmeğiyle oynayacak ister hissedar olsun, ister Belediye Başkanı olsun, ister başka bir makam olsun biz ekmekle oynayacak her düşüncenin karşısında oluruz. Bizim onlardan istemiş olduğumuz yalnızca yapmış oldukları kârdan belirli bir kısmını Karabük için, çevre için harcamalarınızı yapın. Nasıl devlet işletmeleriyken Karabük halkıyla iç içe barışık bir şekilde yaşıyordunuz, şimdide bu kopmaları tekrardan birleştirip Karabük’le beraber yaşayın. Karabük’te ne yapılacaksa bir tarafından tutun.

Biz zamanında burada bir Belediye Hastanesi varken herkes Demir Çelik Hastanesi’ne giderdi. Sonradan Araştırma Hastanesi olan SSK hastanesi buraya Demir Çelik Fabrikaları var diye yapıldı. Demir Çelik’in hastanesi o günkü imkanlara göre çokta gelişmiş bir hastaneydi. Biz deriz ki hastane sıkıntısı olduğu zamanda Demir Çelik yanında olsun, okul problemi olduğunda da Demir Çelik yanında olsun, işçilerle ilgili problemler olduğunda da Demir Çelik yanında olsun, sosyalleşmeyi de geliştirsin. Daha çok birlik ve beraberlik olsun. Bu bizim sosyal projelerimiz içinde olan talebimiz. Diğer talebimizde çevre kirliliğinde çok hızı bir şekilde çözüm.

Bundan bir yıl önce 450 milyon lira kâr açıkladınız. O günkü parayla aşağı yukarı 120 milyon dolardı bu. Zaten stoklarınızın da hesabı kâr üzerinden yapılıyor. Demirinde hesabı dolar üzerinden yapılıyor. Demek ki bugünkü parayla trilyona yaklaşan kâr etmiş bulunuyorsunuz. Biz burada çok cüzi rakamlarla önce çevre ile ilgili problemleri çözmelerini ve Karabük’le de bir barışı sağlamalarını talep ediyoruz. Bu birincisi. İkincisi temizlik olayıdır. Temizlik olayı en büyük problemlerden birisi olarak gözüküyor. Temizlik ile ilgili çok hızlı bir şekilde eylem planı hazırlamamız gerekiyor. Bu rahatsızlığı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Ben Temizlik İşleri Müdürüne bununla ilgili çok hızlı bir şekilde bir planlama yapmasını ama bu planlamayı yaparken de vatandaşı yanımıza almamızı, özelliklede muhtarların bu çalışmalarda yanımızda olmasını, vatandaşlarında içinde olup bambaşka bir Karabük’ü ortaya çıkartmamızı kendisine söyledim. İki haftadır yoğun bir şekilde şehrimizin temizliği ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da biz muhtarlarımızdan ayrıca destek bekleyeceğiz. Herhangi bir mahallemizden hiç kimse temizlik konusunda rahatsız olmamalı. Bunu mutlak suretle hızlı bir şekilde çözmemiz gerekir. Yıl sonuna kadar hava kirliliğini çözüyoruz. Sonra skal tesislerini adam ettireceğiz inşallah. Cüruf sahalarından yayılan binlerce tozu tekrardan Demir Çelik’e düzenlettireceğiz.

Ayrıca bize düşen görevlerle şehirdeki temizlik problemini kökten çözeceğiz. Bununla ilgili pilot mahalleler olacak. 200 Evler çalışma alanı dar bir alan ve yoğun bir nüfus. Buralarda bazı programları uygulayıp bunu bütün mahallelerimize yaymamız gerekiyor. Şöyle bir şey var. Biz temizliği yalnız süpürgeciye bağlamışız. Bir süpürgeciyle temizlik işi olmaz. “Ben süpürgeci göremedim temiz değil şehir” diye de bir düşünce ortaya konulup ta bu genişletilmez. Mahallelerimizi bir kere yıkıyorsak iki kere yıkayacağız. Çöp konteynırlarının dipleri temizlenmiyorsa temizlenecek. Sizinde bize böyle programlarla gelmeniz lazım. Biz hiçbir süpürgeci olmadan mahallelerimizi temiz tutabilmeliyiz. Bizim araçlarımız, süpürgelerimiz ve makinelerimiz mevcut. Birazda vatandaş destek verirse, birazda biz bunları genişletirsek örneğin esnafa konteyner mi dağıtacağız, geri dönüşümle ilgili konteyner veya mahallelerin belirli yerlerinde bu merkezleri daha belirli halemi getireceğiz. Bir tane kirli mahalle bütün mahalleleri kirli gösteriyor. Vatandaş özelliklede her gün oranın önünden geçiyor. Sonra mahalleli diyor ki “Benim mahallem kirli” hiçbir mahalle ayırmadan bu düşünce mevcut. Bu durumla ilgili hızlı bir eylem planı hazırlayıp, sizlerden de destek bekleyip yıl sonuna kadar temizlik konusunda bambaşka bir şehri ortaya çıkarmalıyız. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağım. Bununla ilgili talimatları verdim. Diğer eksiklerimizde mutlaka vardır. Çok acil eksikliklerinizi hızlı bir şekilde bildirin. Vatandaşa büyük sıkıntı veren eksiklerin hepsinin çözülmesi lazım. Bizim duymadığımız, bilmediğimiz her şeye siz ulaşabiliyorsunuz. Bunlarla ilgilide çalışmalara devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ederim, sağ olun” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”

Manşet Yayın: 29.03.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın yaptığı Ramazan ayı nedeniyle oy sayımı sırasında iftar saatinde kısa bir mola verilmesi talebinin reddedildiğini ve sayımın aralıksız yapılacağını açıkladı.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilen yazıda, sandık kurullarınca saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı ancak Ramazan ayı içerisinde bulunulması nedeniyle sadece su ile orucun açılması durumunda sağlıklı bir oy sayımının yapılamayacağı, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği konusu gündeme belirtildi.

Konuyu inceleyen ve kararını açıklayan YSK, Bahçe Seçim Kurulunun talebinin, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ‘Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü’ başlıklı 100’üncü maddesinin birinci fıkrasında, ‘Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’ hükmü bulunduğu hatırlatıldı.

YSK’nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkati çeken kurul, bu sebeple ‘oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine’ oy birliğiyle karar verildiği paylaşıldı.