Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çaycuma Belediyesi’nin Kuruluşu 1889 Olarak Değiştirildi

Zonguldak Yayın: 08.01.2016 09:04
Yazar:
Çaycuma Belediyesi’nin Kuruluşu 1889 Olarak Değiştirildi

ZONGULDAK Çaycuma Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısında arşivlerde yeni bulunan belgelere dayanarak 1944 olan kuruluş tarihini 1889 olarak değiştirdi.
Çaycuma Belediyesi Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını yaptı. Çaycuma Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıyı Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yönetti. Gündemin 1. maddesinde belediyenin bir önceki yıl hesaplarını incelemek üzere yasa gereği kurulması gereken komisyonun seçimi yapıldı. Belediyede sözleşmeli olarak çalışan teknik personel ücretlerinin de 2016 yılı içinde alacakları ücretlerin de tespit edildiği toplantıda, Türlü İşler Komisyonu’nun Tarihçi-Yazar Hasan Ataman’ın belediyenin kuruluş tarihinin belirlenmesi için verdiği dilekçe üzerine hazırladığı rapor da görüşüldü. Kastamonu ve Bolu Vilayet Salnameleri ile Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde yapılan fihrist taramasında o zamanki adı Çarşamba Nahiyesi olan Çaycuma’da 1889 yılında belediyenin kurulmuş olduğu ve o tarihten 1917 yılına kadar da görev yapan 5 belediye başkanının isminin de tespit edildiği yönündeki rapor oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre Çaycuma Belediyesi logosunda 1944 olarak yazılı olan kuruluş tarihinin, İçişleri Bakanlığında gerekli işlemler yapıldıktan sonra 1889 olarak değiştirilmesine karar verildi.
Çaycuma Belediye Meclisinin önemli gündem maddelerinden birini de Kaymakamlık makamının İlçe Emniyet Müdürlüğüne yer tahsisine ilişkin yazısı oluşturdu. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Kantarcı, Kaymakamlığın, mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü üzerinde olan eski cezaevi arazisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü yapmak istediğini ancak kendilerinin burada Çaycuma Kent Müzesi Projesi geliştirdiğini açıkladı. Kaymakamlığa Yeni Mahalle içinde bir başka alan önerdiklerini söyleyen Kantarcı, İmar Müdürlüğünün hazırladığı krokide görünen arazinin, imarı durumunda gerekli revizyon yapılarak, “resmi kamu alanı” olarak değiştirilmesini istedi. Açıklamanın ardından yapılan oylamada talep oy birliğiyle kabul edildi.
Yeni Mahalle’de Çaycuma Belediyesi mülkiyetinde olan düğün salonu, otel ve restoran hakkında Devlet İhale Kanunu uyarınca yapılacak işlemler konusunda Çaycuma Belediye Encümeni’ne görev de verilen toplantıda, Başkanlık makamına gerektiğinde kredi kullanması, için yetki verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda belediye gelirleri, taşınmazları ve araç parkının kamu yararına çalıştığına dair karar alınırken, mahalle muhtarlarının tüm otoparklardan ücretsiz yaralanma talebi reddedildi. Çaycuma geneline Yapılan İmar Planı Revizyonu”na gelen itiraz dilekçeleriyse 19 Ocak 2016’da yapılacak ocak ayı ikinci bileşimine kadar sonuçlandırılmak üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı:

Politika Yayın: 29.03.2024 12:12
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye yüzyılını inşa etmek üzere, bu milletin geleceğine dair, istenen yere ulaşmak adına döşeyeceğimiz taşları bir bir planladık, uyguluyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’da düzenlenen iftar programında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Programda konuşan Bakan Yumaklı, Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerektiğini belirtti. Kastamonu’ya yapılacak büyük projelerle ilgili de konuşan Bakan Yumaklı, Türkiye yüzyılını inşa etmek için canla başla çalıştıklarını vurguladı.

“Bir ülkenin kalkınması sadece genel halden ibaretten değildir”

Yerel yönetimlerin önemine değinen Bakan Yumaklı, “Türkiye yüzyılını inşa etmek üzere, bu milletin geleceğine dair, istenen yere ulaşmak adına döşeyeceğimiz taşları bir bir planladık, uyguluyoruz. Uygulamaya da devam edeceğiz. Bunların arasında en önemli noktalardan bir tanesi de yerel yönetimler, belediyeler. Bunu neden söylüyorum, çünkü bir ülkenin kalkınması sadece genel halden ibaretten değildir. Yerelde de aynı gayretin, aynı duruşun, düşüncenin olması gerekiyor. 31 Mart’ta sizlerin Tahsin Başkan’dan yana koyacağınız tavır bizim Kastamonu ile ilgili temayüllerimizin de gerçekleşmesi için çok önemli bir adımdır” dedi.

“Kastamonu’daki projelerin hayata geçirilmesi için elimden geleni yapacağım”

Kastamonu’da yapılması planlanan projelerle ilgili konuşan Bakan Yumaklı, “Kastamonu için yereldeki yapılması gerekenleri Tahsin Başkan, bütün projeleri ile anlatmış oldu. Onların ile diğerleri arasındaki farkın, ‘yapacağız, edeceğiz’den, ‘ben bunu planladım, yapmaya da karar verdim’ olduğunu biliyorsunuz. Kastamonu’nun bir de daha büyük projeleri var. Bunların hükümet bazında takip edilmesi ve yapılması gerekiyor. Mesela Kırık Barajı’nın, Allah nasip eder, ömür verirse açılışını yapmak bize nasip olur. Hastanemiz var, bu sene yapımına başlanılacak olan Maslak Sanayi Sitesi var, Karaçomak deresinin ıslahı var. Adını sayamadığım çok büyük hacimli işleri, hem ben kendi bakanlığımda takip edeceğim hem de diğer bakanlıklarda olanları takip edip hayata geçirilmesi için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.