Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Başkan Uzun, “Genç Nesiller, Sizler Bizim Geleceğimizsiniz” 

Gündem Yayın: 30.10.2017 13:53
Yazar:
Başkan Uzun, “Genç Nesiller, Sizler Bizim Geleceğimizsiniz” 

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, öğrenciler ile bir araya geldiği eğitim toplantısında “Genç nesillerimiz, sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi.
Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun ve şube yetkilileri 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılayı Haftası etkinlikleri kapsamında, Merkez Yaşama Sevinci Özel Eğitim İlkokulu’nda öğrenciler ile bir araya geldi.
Yaşama Sevinci Özel Eğitim İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitim toplantısında öğrencilere kısa bir bilgi veren Başkan Uzun, Türk Kızılayı’nın kuruluş amacından ve çalışmalarından bahsederek, “Genç nesillerimiz, sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Geleceğin Kızılaycıları olarak şimdiden sizlere hayatta başarılar diliyorum. Sizleri çok seviyoruz” diye konuştu.
Başkan Uzun’un konuşmasının ardından; öğrencilere eğitim kapsamında Kızılayı’n yaptığı çalışmaları konu alan “Gizemli Macera” adlı çizgi film izletildi. Ardından soru cevap şeklinde geçen eğitimin sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Orman zararlılarına karşı biyoteknik mücadele

Dünya Yayın: 18.04.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Orman zararlılarına karşı biyoteknik mücadele

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü çam ağaçlarına zarar veren böceklere karşı biyoteknik mücadele yapıyor.

Biyoteknik mücadele kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Narlısaray İşletme Şefliği ile Gölköy İşletme Şefliğince çam ağaçlarının verimin düşmesine sebebiyet veren böceklere karşı “feromon tuzakları” kuruyor. İşletme müdürü Cengiz Koçak “Ağaçlardaki verim kaybının önlenerek geleceğe daha verimli orman sahaları kazandırmak amacıyla zararlı böceklere karşı biyoteknik yöntemle geliştirilen ve ’aşk tuzağı’ olarak nitelendirilen ’feromon tuzağı’ yerleştiriliyor. Feromon tuzağı bir huni içerisine böceğin karşı cinsinin kokusunu içeren bir ilaç sıkılıyor. Bu ilacı hisseden böcek ağaç yerine huniye yönelip tuzak içerisindeki kavanoza girerek hapsoluyor ve bir daha çıkamıyor” dedi.

Paylaş: