Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Başkan Görmez’den İmamlara Üstü Kapalı Mesaj

Kastamonu Yayın: 06.11.2015 07:38
Yazar:
Başkan Görmez’den İmamlara Üstü Kapalı Mesaj

KASTAMONU Dünyanın çok hızlı bir değişim geçirdiğini, insanoğlunun da bu değişimden etkilendiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hem müftülerin hem de imamların çağın koşullarına göre kendilerini yenilemeleri gerektiğini kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı ve Kastamonu İl Müftülüğü’nün öncülüğünde düzenlenen Tecvit Çalıştayı’na katılmak üzere Kastamonu’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din görevlileri ile bir araya geldi. Kastamonu Belediyesi Kuzeykent Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Başkan Prof. Dr. Görmez din görevlilerine önemli mesajlar verdi.
“DİN ADAMI SADECE EZAN OKUYAN, NAMAZ KILDIRAN DEMEK DEĞİLDİR”
10 sene önceki dünya ile şimdiki dünyanın farklı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mehmet Görmez: “Dünyamız çok hızlı bir şekilde değişiyor. Bizim de bu değişimden üzerimize düşen payı çıkarmamız gerekiyor. Din adamı demek sadece ezan okuyan, namaz kıldıran demek değildir. Din adamı aynı zamanda köyünün, mahallesinin sorunları ile de meşgul olan kişi demektir. Din adamı mahallesinde kaç kişinin yaşadığını, kaç kişinin genç, kaç kişinin yaşlı olduğunu bilecek. Mahallesinde yaşayan vatandaşların kaç tanesinin camiye namaz kılmaya geldiğini bilecek. Din adamı mahallesinde yaşayan insanları sadece namaz vaktinden namaz vaktine görmeyecek. Daha önce görüp, daha sonradan göremediği birisi olursa neden görünmediğini soracak. Hasta ise ziyaretine gidecek. Birisiyle kavgalı ise barışmalarına vesile olacak. Mahallesinde suça karışmış veya zararlı alışkanlık kullanan gençler var ise onların bu durumları ile yakından ilgilenecek. Eğer bunları bilmiyorsa bilmek için de gayret gösterecek” dedi.
“BİZİM İŞİMİZ HERKESİ MEMNUN ETMEKTİR”
Toplumun her kesimin memnun etmenin zor olduğunu, zaman zaman eleştiriler aldıklarını belirten Başkan Görmez: “Yeri geldiği zaman din görevlileri olarak büyük eleştiri alabiliyoruz. Bizim işimiz herkesi memnun etmektir. Toplumun her kesimine hitap etmektir. Camiye gelenler kadar gelmeyenler ile de ilgilenmeliyiz. Bizim asıl işimiz sürekli camiye gelen vatandaşlarımız değil, camiye gelmeyen vatandaşlarımızdır. Camiye gelmeyen vatandaşlarımızı camiye çekmek için çalışmalar yapmalı, projeler üretmeliyiz” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BİNDİK BİR ALAMETE GİDEYOZ KIYAMETE AMANİEYYNN!

Manşet Yayın: 23.04.2024 13:33
BİNDİK BİR ALAMETE GİDEYOZ KIYAMETE AMANİEYYNN!

Yol dediğin yol gibi

Ulaşmalı bir yere

Biz dön baba dönelim

Geliyoz aynı yere

Bu döngü kısır döngü

Başı varda sonu yok

Dönüyom dönemiyom

Sonunda bir çıkış yok

Amanieyynn….

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete…

 

Ne güzel söylemiş Cem Karaca

“Dön baba dönelim geliyoz aynı yere”

Bu kafa ile bu kadar!

 

Bu gün 23 Nisan.

Bu güzel ülkenin pırıl pırıl çocukları artık et yiyemiyor. Yeterli beslenemiyor. Geleceğe umutla bakamıyor…

 

Milyonlarca eve artık et girmiyor. Yazık bu ülkenin çocuklarına.Yetersiz beslenmenin acı sonuçları ile karşı karşıya  kalacaklar.

Yeteri kadar gelişemeyen beyin ve vücut yapıları, zekâ geriliği gibi…

 

Geçen yıl Ocak ayında 1 kg kıyma 195 lira idi. Bugün 3 katını geçti.  O günden bugüne et yüzde 300 zamlanmış. Enflasyon ne kadardı?!

 

Et, insan hayatı için önemli bir besin, içeriğinde bulunan proteinler, vitaminler, mineraller söz konusu olduğunda bebeklerin gelişimi için de oldukça önemli olduğu söylenebilir. Özellikle etin içeriğindeki B6, B12 vitaminleri, demir ve çinkonun bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişimine etkisi çok büyük.

 

Et; yüksek biyolojik değeri, doyuruculuğu ve içerdiği proteinler açısından insan beslenmesinde ön sırada yer alan bir besin maddesi.

Et kan yapar ve kansızlığı önler. Bedeni canlı ve güçlü kılar. Zihinsel gelişmeyi sağlar. Şişmanlığı önler.

Kırmızı etin büyümede önemli etkisi var.

Ayrıca, kırmızı et, önemli bir vitamin ve mineral kaynağıdır1.

 

Sağlıklı bir insanın haftada 3/4 kez et yemesi gerekiyor. Günlük 100/150 gramı aşmamak kaydıyla. Al bakalım alabilirsen!

 

Son 4 ayda et ithalatına 1 milyar dolar ödemişiz. Az sayıdaki yerli üretici yüksek yem fiyatları nedeniyle zor durumda. Hükumet ithalatla piyasaları kontrol etmeye çalışıyor. Oysaki ithalata verilen paralar yerli üretimi desteklemek için verilse,  paramız içeride kalır çari açığımız azalan ithalat nedeniyle düşer. Eti de çok daha ucuza yeriz.

 

Bir ithalat hevesidir gidiyor. Ota, b.ka, çöpe bile milyarlarca dolar verip ithal ediyoruz. Yakın zamana kadar Ülkede kolaylıkla ürettiğimiz tarım ürünlerini artık dışarıdan alıyoruz. Buna et de dahil.

 

Dünyanın en az et tüketen ülkeleri arasındayız. Fakat en çok et ithal eden iki ülkeden biriyiz.

Geçen yıl kıyma 195 ₺ olduğunda büyük şaşkınlıkla buna benzer bir yazı yazmıştım.

Bugün 3 katı oldu. Bakalım önümüzdeki yıl 1 kg kıymayı 2 bin ₺ ye alabilecek miyiz.?