Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ateşi benzinle harlarken kendini yakıyordu

Gündem Yayın: 25.01.2021 09:30
Yazar:
Ateşi benzinle harlarken kendini yakıyordu

Eflani ilçesinde kar üstünde ateş yakan bir kişi, alevleri harlamak için benzin dökerken az daha kendini yakıyordu. Uslanmaz genç, bir gün sonra aynı işlemi yapınca ikinci kez alevlere maruz kaldı. O anlar ise arkadaşları tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Eflani ilçesinde Ferhat Ö. isimli genç, arkadaşları ile göl kenarında kar üstünde ısınmak için ateş yaktı. Yanan ateşi harlamak isteyen genç, elindeki pet şişenin kapağına benzin doldurarak ateşi harlamak için üzerine atmaya başladı. Bu sırada bir anda montunu saran alevlerden kurtulan genç, bir gün sonra da aynı hataya düştü. Bir gün önce yaptığı hatada benzini eline bulaştırdığını, bu kez eline koluna bulaştırmadığı için yakmayacağını söyleyen genç, bu sefer kar üstündeki aleve benzini dökmeye kalkınca elindeki benzin dolu bidon bir anda alev aldı. Ayakkabısı ise bidona basan gencin alevler bu sefer pantolonunu sardı. Diğer gençlerin kahkaha attığı o anlarda sağa sola kaçışan gencin ise alevleri söndürerek, “Bu ateşi ben beceremiyorum, boyna bir yerlerim yanıyor. Her gün bir yerimi yakıyorum. Çok korktum yine” demesi ise dikkat çekti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MÖ 5900’lü yıllara ait volkanik cam kaya Samsun Müzesi’nde sergileniyor

Kültür Sanat Yayın: 24.04.2024 08:36
İhlas Haber Ajansı

Samsun merkezde yer alan Dündartepe’de 1940-1941 yıllarında yapılan kazılarda bulunan yaklaşık MÖ 5900-3200 yılları arasını kapsayan Kalkolitik Çağ’a ait obsidian (volkanik cam kaya) dilgi ve birçok araç gereç, Samsun Müzesi’nde sergileniyor.

Samsun’un İlkadım ilçe sınırları içinde yer alan Dündartepe, halk arasında ‘Öksürük Tepe’ ve ‘Söğütlübahçe’ isimleriyle biliniyor. Yerleşim, yaklaşık 200’e 220 metre ölçülerinde bir alanı kaplıyor. 1940-1941 yıllarında bölgede gerçekleştirilen yüzey araştırmalarıyla tespit edilen höyükte eş zamanlı kazı çalışmaları da gerçekleştirildi.

Araştırmalar ışığında aşağı ve yukarı şehir olarak tanımlanan 2 bölümlü yerleşimde 3 kültür katı tespit edildi. En eski yerleşim tabakaları (1. Kat) eneolitik olarak tanımlanırken kronojik dizinde Genç Kalkolitik Çağ’a tarihlendiriliyor. Alişar 2 ve Alacahöyük 4. tabakayla aynı zamanda yerleşim gören Dündartepe’nin 2. katı ise Erken Tunç Çağı’na tarihlendiriliyor. İlk araştırmalar ve sonuçlarının paylaşıldığı yayınlarda Hitit dönemine tarihlenen 3. katın tarihlendirilmesi güncel bulgularla tartışılıyor.

MÖ 5900-3200 yılları arasındaki Kalkolitik Çağ’a ait volkanik cam kaya dilgi de müzede yer alıyor

Minyatür çanak çömlekler, ağırşaklar, tezgah ağırlıkları ve meral objelerden oluşan Dündartepe buluntuları, bölgenin kültürünü yansıtıyor. Samsun Müzesi’nde özel alanda sergilenen Dündartepe buluntuları arasında ayrıca Kalkolitik Çağ’dan kalma taş, serpantin balta, çakmak taşından ok ucu, obsidian (volkanik cam kaya) dilgi, çakmak taşından dilgi, radyolarid dilgi ve kalsedon dilgiler de müze ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor.

Paylaş: