Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2/B’de Verilen 6 Aylık Ek Süre 1 Eylül’de Doluyor

Gündem Yayın: 23.06.2014 06:59
Yazar:

2/B kullanıcıları için verilen  6 aylık ek süre 1 Eylül 2014 tarihinde doluyor. Ayrıca yine 6292 sayılı Kanun uyarınca Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı için tanınan başvuru süresinin de aynı geçici madde ile 1 yıl daha uzatıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Karabük Defterdarlığından yapılan açıklama şöyle:

“31/12/1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş olan ve 6831 sayılı Kanununun 2/B maddesi uyarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin kullanıcılarına satışına ilişkin 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi Ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun 26.04.2012 Tarihli ve 28275 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kamuoyunda 2/B olarak bilinen 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun’a getirilen geçici bir madde ile hakkını kaybeden kullanıcılara 2 defa ek süre verilmişti.

01/03/2014 tarih ve 28928 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6527 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 22. Maddesi uyarınca, zamanında başvuru yapmayan ya da tebligatlarını aldıktan sonra verilen süre içerisinde ödeme işlemini tamamlamayan 2/B kullanıcıları için yeniden başvuru imkanı tanınıyor.

6292 sayılı kanuna eklenen geçici maddeye göre, başvuru süresi içerisinde idareye başvurmadığı ya da tebligatı aldıktan itibaren 3 ay içerisinde ödeme yapmadığı gerekçesiyle hakkını kaybetmiş olan 2/B kullanıcıları için 6 aylık ek süre verilmektedir. Ayrıca yine 6292 sayılı Kanun uyarınca Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı için tanınan başvuru süresi de aynı geçici madde ile 1 yıl daha uzatılmaktadır.

Bu kapsamda; 2/B taşınmazlarına ilişkin satış bedeli; başvuru yapmayanların Kanunda belirtilen sürenin son gününü izleyen üç aylık sürenin bittiği günden itibaren, başvuru yapıp süresinde satın almayanların Kanunda belirtilen ödeme süresinin son gününü izleyen günden; ödeme yapmak amacıyla idareye başvurulduğu güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi aylık değişim oranlan (TÜFE) toplamında artırılarak hesaplanacaktır.

Buna göre; İlimiz Merkezinde Defterdarlığımız Milli Emlak Müdürlüğünde, İlçelerimizde ise Malmüdürlüğü Milli Emlak Servislerinde müracaatların alınmasına kanunda belirtilen süreler çerçevesinde devam edilmektedir.

Vatandaş ile devlet arasında uzun zamandır süren hukuki ihtilafların çözümlenmesini, vatandaşların kullandığı taşınmazların tapularını edinebilmesini ve bu alanlardaki çarpık kentleşme sorunlarının önüne geçilmesini hedefleyen 2/B Kanununa eklenen bu geçici madde, çeşitli nedenlerle hakkını kaybetmiş olan kullanıcılar için önemli bir fırsat olacaktır.

Başvuru ve ödeme süreleri: “01.03.2014-01.09.2014 tarihleri arası

Başvuru Yapılabilecek Yerler; Karabük Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü

Başvuru Sırasında Gereken Belgeler; Başvuru dilekçesi, (Dilekçe örneği Defterdarlığımız ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü internet Sitesinde bulunacaktır.), Nüfus cüzdanı fotokopisi,

Son 5 (beş) yıl için ödenmiş ecrimisil bedelleri varsa buna ilişkin belge,  Kanuni mirasçılardan veraset ilamı belgesinin onaylı örneği. Akdi haleflerden Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenmiş hak sahibi veya Mirasçılardan alınmış noter tasdikli yazılı muvafakat, Tüzel kişiler için ayrıca gayrimenkul tasarrufuna izinli olduğunu ve temsilcisini gösterir yetki belgesi.”

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Liseli şefler Türkiye finallerine gitmek için ter döktü

Eğitim Yayın: 20.04.2024 16:36
İhlas Haber Ajansı
Liseli şefler Türkiye finallerine gitmek için ter döktü

Orta Karadeniz Bölgesi’nin farklı şehirlerinden Samsun’a gelen lise öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yemek yarışmasında hünerlerini sergiledi. Kendi şehirlerinin yöresel yemeklerini yapan öğrenciler heyecanlı anlar yaşadı.

Türk mutfağına dikkat çekmek ve zengin mutfağın lezzetlerini ortaya koymak amacıyla meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim gören olan öğrenciler arası Milli Eğitim Bakanlığı, ’Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’ düzenledi. Türkiye’nin 7 bölgesinde, her bölgede bulunan 4 koordinatör ilde düzenlenen yarışmanın bir ayağı da Samsun’da yapıldı. Atakum ilçesinde bulunan Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Amasya, Ordu, Tokat, Sinop gibi farklı şehirlerden gelen öğrenciler buradaki lisenin mutfağında yemekler yaptı. Yapılan yemekler alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışma sonucunda Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Ordu Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve Samsun Sema Cengiz Büberci Okulu üçüncü oldu.

“Yemeklerin özünü bozmadan, en doğal haliyle yapılmasını istiyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali Türkiye Direktörü Barış Ondaş, “Pazartesi günü Eskişehir, salı günü Konya, çarşamba günü de Samsun’dayız. Cuma günü de İstanbul’da olacağız. Milli Eğitim Bakanlığı yöresel yemekler yarışması düzenliyoruz. Bakanlığa bağlı okullarda lise öğrencilerimizin anneannelerinden, babaannelerinden ve yörelerinden kalan yemekleri yapmalarını, yaptıkları yemeklerle beraber burada bize sunmalarını, en iyi yemek İstanbul’da yarışacak. Yarışmamız Türkiye’nin 7 bölgesinde, her bölgesinde dörder koordinatör il olmak üzere toplam 28 ilde yapılıyor. 28 ilin birincilerini 4 Mayıs’ta İstanbul’a götürüyoruz. İstanbul’da bir Türkiye finali yapıyoruz. En iyi yemeğimizi belirlemeye çalışıyoruz. Turizm Haftası’na getirmeye başladı. Türkiye’de 451 okul yarışıyor. Toplamda danışmanlarla birlikte 2 bin kişi yarışıyor. Çok iyi yemekler çıkıyor. Özü hiç bozulmamış yemekler çıkıyor. Aslında istediğimiz şey; yemeklerin özünü bozmadan, en doğal haliyle yapmak ama mümkün olduğu kadar modern sunumlarıyla ilerleyelim ki dünya literatüründe kendimizi yer bulabilelim” dedi.

Öğrenciler yarışmanın çok güzel geçtiğini, zaman zaman çok heyecanlandıklarını ve yöresel yemekleri yaptıklarını söylediler.