Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2018 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele İş Başı Eğitimleri sona erdi

Gündem Yayın: 11.06.2018 13:56
Yazar:
2018 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele İş Başı Eğitimleri sona erdi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce 2018 yılı yangın sezonuna hazırlık kapsamında Karabük, Bartın ve Zonguldak İllerinde yer alan İşletme Müdürlüklerinde düzenlenen “Orman Yangınlarıyla Mücadele İş Başı Eğitimi” sona erdi.
Eğitimde katılımcılara; orman yangınlarıyla daha etkin mücadele, yangınların önlenmesi ve söndürülmesi amacıyla yangın öncesi, yangın anında ve yangın sonrası yapılacak iş ve işlemler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Yangına müdahale malzemeleri ve araçları tanıtılıp, bu malzemelerin bakımları ve muhafazalarındaki detaylar gösterildi. Her an yangına hazırlıklı olunması amacıyla, yapılan ve yapılması gereken çalışmalar ifade edildi.
Orman yangınlarının önlenmesi açısından yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler, erken müdahalenin önemi, yangın ihbarlarının ivedilikle yapılması, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar konularında da katılımcılara bilgiler verildi.
Tamamlanan eğitimlerin ardından konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel; “Temel amacımız orman varlığımızı korumak, yaşatmak ve artırmak. Bu amaçla personelimizin muhtemel bir yangına karşı hareket kabiliyeti, reaksiyon süresi, kriz ve stres yönetimi becerisi ölçtük. 2018 yılı Orman Yangınları ile Mücadelede hazırlıkların tamamlandı. 2017 yılında 272 personele eğitim verdik. 2018 yılında ise bu sayıyı 355’ ye çıkardık. Böylelikle olası bir orman yangınına daha etkili ve verimli bir şekilde müdahale ederek. Bölge Müdürlüğü olarak bu konuda tüm gayretimizi göstereceğiz” dedi.
YANAN VE YOK EDİLEN ORMANLARIMIZ KAYBOLAN GELECEĞİMİZDİR
Beşel; “Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarına hassas bir döneme girilmiştir. Orman teşkilatımız bünyesinde yer alan personelimiz sadece orman yangınları ile değil orman dışı alanlarda çıkan yangınlarla da mücadele etmektedir. Orman yangınlarıyla mücadele sezonumuz başladı. Teoride öğrenilen ve hafızada mevcut bulunan bilgiler tüm İşletme Müdürlüklerimizde yapılan bu tatbikatlarla pekişiyor. Yanan ve Yok edilen ormanlarımız kaybolan geleceğimizdir. Vatandaşlarımızın orman yangınları hususunda hassas olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir yangın ve duman gördüklerinde ‘Alo 177’ yangın ihbar hattına ve 112 Acil hattına bildirmelerini talep ediyoruz. Bunu bildirdiği takdirde vatandaşlık görevini yaparak, çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Hep birlikte İnşaallah yangınsız bir sezon geçiririz” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Elektrik direğine çarpan pikap tarlaya uçtu: 2 yaralı

Zonguldak Yayın: 25.04.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde elektrik direğine çarptıktan sonra fındık tarlasına uçan pikap bulunan 2 kişi yaralandı.

Kaza, Alaplı ilçesi Mollabey ile Çatak köyü arasında meydana geldi. Seyir halinde olan Ece A. yönetimindeki 67 DE 013 plakalı Mitsubishi marka pikap kontrolünü kaybetti. Araç önce elektrik direğine sonra fındık tarlasına uçtu. Kazada sürücü Ece A., ile yanında bulunan Yasir A., yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Paylaş: