Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2017 Yılının İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gündem Yayın: 25.01.2017 14:31
Yazar:
2017 Yılının İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mehmet Aktaş Başkanlığında yapıldı. 2016 yılında yapılan yatırımların görüşüldüğü toplantıda konuşan Vali Aktaş, Karabük’te 2016 yılı yatırım programında 316 proje ve işin yürütüldüğünü belirterek, uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 2 milyar 434 milyon 940 bin TL olduğunu söyledi
Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Karabük İl Koordinasyon Kurulunun 2017 yılının ilk toplantısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Vali Mehmet Aktaş Başkanlığında yapılan toplantıya; Bölge Müdürleri, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile Yatırımcı Daire Müdürleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Mehmet Aktaş,”Bugünkü toplantının ana gündem maddesi 2016 yılında İlimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak olacaktır. İlimizde 2016 yılında Ulaştırma Sektöründe 31, Eğitim Sektöründe 35, Kültür ve Turizm Sektöründe 10, Tarım Sektöründe 81, Ormancılık Sektöründe yine 81, Enerji Sektöründe 5, Sağlık Sektöründe ve Beden Eğitimi, Spor Sektöründe de 7’şer ve diğer kamusal hizmetler sektörlerinde 59 olmak üzere toplam 316 proje ve iş yürütülmüştür. Yürütülen bu 316 proje ve işin toplan tutarı 2 Milyar 434 Milyon 940 Bin TL olup, bu projelere bir önceki yıllarda 792 Milyon 649 Bin TL harcanmıştır. Projelerin 2016 yılı ödenekleri ise 296 Milyon 364 Bin TL’dir. 2016 Yılında yürütülen 316 adet projenin 177 adedi bitirilmiştir ki bu yüzde 56’ya tekabül etmektedir. 84 adet proje üzerinde ise çalışmalar yürütülmekte olup, 24 adet proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 31 Adet iş ve proje ise henüz başlamamıştır. Söz konusu projeler için 2016 yılı sonu itibariyle 224 Milyon 159 Bin TL harcama yapılmıştır” dedi.
Vali Mehmet Aktaş konuşmasının ardından Yatırımcı Kuruluşlarının temsilcileri söz alarak 2016 yılında Karabük İlinde gerçekleştirilen yatırım ve iş programları hakkında bilgiler verdiler.
Diğer yandan Koordinasyonda Karayolları 15. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Horoz Karabük İlinde ki Karayolları çalışmaları ile ilgili bilgiler verirken, Vali Mehmet Aktaş, Akıllı kavşak diye bilinen kavşak ile ilgili çalışmaların durdurulma sebebini sorup çalışmaların tekrar hızlandırılmasını istedi. Karayolları bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Horoz ise bu yönde çalışmalara bir süre ara verildiğini ancak önümüzde ki günlerde çalışmalara tekrar hızlı bir şekilde yeniden başlanacağını söyledi.
Horoz ayrıca, çevre yolu uygulama projesinin de ihaleye çıkarıldığı haber vererek, Demir-Çelik kavşağında ki üst geçit kavşak projesi ile ilgili de çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kayıp olarak aranan ticari taksi şoförü, ormanlık alanda silahla vurulmuş halde ölü bulundu

Gündem Yayın: 24.04.2024 16:36
İhlas Haber Ajansı
Kayıp olarak aranan ticari taksi şoförü, ormanlık alanda silahla vurulmuş halde ölü bulundu

Kastamonu’da kayıp olarak aranan taksi şoförü, ormanlık alanda aracına 500 metre uzaklıkta ateşli silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Olayla ilgili son olarak ticari taksiye binen bir şüpheli jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da dün saat 11.00’den itibaren taksi şoförü Akif Eymür’den yakınları haber alamadı. Eymür’ün yakınları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan kayıp ihbarı sonrası Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Eymür’ün yakınları tarafından taksi şoförü Akif Eymür’ün kullandığı 37 T 6508 plakalı ticari taksi, Araç ilçesine bağlı Toygaören köyünde ormanlık alanda bulundu. Çevrede yapılan araştırma sonucunda taksi şoförü Akif Eymür’ün aracından yaklaşık 500 metre uzaklıkta ormanlık içinde ateşli silahla vurulmuş halde cesedi bulundu. Cumhuriyet Savcısının ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinin ardından Eymür’ün cenazesi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı.

Olayın ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Araç ilçesinden son olarak ticari taksiye binen M.B.’yi cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen M.B., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Öte yandan Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan bilgilendirmede, “Araç ilçesinde, 37 T 6508 plakalı araçta taksi şoförü olarak çalışan Akif Eymür isimli şahsın 22 Nisan 2024 günü kaybolması olayı ile ilgili olarak, Akif Eymür’ün Araç ilçesinde ormanlık alanda ateşli silah ile vurulmuş halde ölü olarak bulunduğu, yapılan çalışmalar neticesinde gasp ve kasten öldürme suçundan olayın şüphelisi M.B.’nin yakalanarak gözaltına alındığı, konu ile ilgili soruşturmaya Araç Cumhuriyet Başsavcılığınca kapsamlı olarak devam ediliyor” denildi.