Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2016 Yılında 20 Dernek Kapandı

Gündem Yayın: 21.11.2016 14:31
Yazar:
2016 Yılında 20 Dernek Kapandı

 

Karabük İl Dernekler Müdürü Erdal Güler;  Karabük’te toplam 681 derneğin faaliyet gösterdiğini belirtirken, bunların 26 tanesinin kamu yararına çalışan dernekler olduğunu söyledi.

Artık Derneklerin tüm işlemlerin Dernek Başkanına verilen kullanıcı ad ve şifre ile yapıldığını  hatırlatan Müdür  Güler “ Karabük’te 681 dernek var, bunların 26 tanesi kamu yararına çalışan dernekler. Yani Merkezleri büyük şehirde olup şubeleri Karabük’te olan Kızılay gibi, Yeşilay gibi sakatlar derneği vb. dernekler. 2016 yılında yine 20 dernek kendi isteği ile genel kurul kararı ile fesih oldu. Şu anda mevcut tüm derneklerimiz tüm sorumluluklarını zamanında yerine getiriyorlar. Bütün derneklerin genel kurullarını tüzük gereği zamanında yapması gerekiyor. Organlarındaki tüm değişiklikleri 30 gün içinde bildirmeleri gerekiyor. Yine aldıkları taşınmazları tapuya kaydı yapıldıktan sonra 30 gün içinde bildirmeleri gerekiyor. Bunları yapmayan Dernek başkanına 881 TL idari para cezası kesiliyor. Artık tüm bildirimler internet üzerinden yapılıyor, Kağıt üzerinden bildirim kalmadı. Dernek başkanına verilen ad ve şifre ile işlemler yapılıyor. Denetimlerde bildirimlerin ve diğer dernek işlemlerinin mevzuata uygun olup olmadığına bakılıyor” dedi

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fener İlkokulu’nda 23 Nisan coşkusu

Zonguldak Yayın: 25.04.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Fener İlkokulu’nda 23 Nisan coşkusu

Zonguldak’ta Fener İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarıyla coşkuyla gerçekleştirildi.

Fener İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı velilerin de yoğun katılımıyla coşkuyla kutladı. Okul Müdürü Ceyhun Saka günün anlam ve önemini belirten konuşmasında bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle andıklarını belirtti. Saka, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini sundu. Ayrıca tüm 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Paylaş: