Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Gündem Yayın: 15.09.2014 14:57
Yazar:
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

2014-2015 Eğitim – Öğretim yılı  çalan  ilk ders zili ile start aldı. Karabük il genelinde yaklaşık 37 bin öğrenci ve 2 Bin 900 öğretmen dün itibari ile eğitim ve öğretime başladı

2014-2015 eğitim-öğretim yılı dün çalan ilk ders zili ile başladı. İlk tören saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtında yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Ardından Cevizkent Bahattin Gazi İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.

Törene; Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Seza Karan, Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan ile protokol üyeleri katıldı.

İlk defa okula gelen 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlı oldukları gözlendi. Velilileri ile birlikte okula gelen öğrenciler sıralara oturmanın heyecanını yaşarken, öğrencilere elma ve diş fırçası ile diş macunu dağıtıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, hayatta en güzel şeyin okumak olduğunu söyleyerek, “ Yıllar sonra meyve verecek şekilde çocuklarımız okullara geliyor. Okul öyle bir toprak ki, ağacın hızla büyümesini sağlayarak kısa zamanda meyve vermesini sağlıyor. Bilgilenmek aklınızı zenginleştirmek ve medeni bir insan olarak yetişmek için çocuklarımız buralarda. Bu yol meşaketli, zor ve engelli bir yoldur. Bu meşaketi ve engeli sizlere aşacaksınız” dedi.
Mikrofonun azizliğine uğrayan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. Vali Alimoğlu ve beraberindekiler daha sonra sınıflara gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Vali Alimoğlu daha sonra öğrencilere elma ve diş fırçası ile diş macunu verdi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fener İlkokulu’nda 23 Nisan coşkusu

Zonguldak Yayın: 25.04.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Fener İlkokulu’nda 23 Nisan coşkusu

Zonguldak’ta Fener İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarıyla coşkuyla gerçekleştirildi.

Fener İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı velilerin de yoğun katılımıyla coşkuyla kutladı. Okul Müdürü Ceyhun Saka günün anlam ve önemini belirten konuşmasında bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle andıklarını belirtti. Saka, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini sundu. Ayrıca tüm 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Paylaş: