Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

1 Oyla kaybettiği koltuğu yeniden devraldı

Gündem Yayın: 09.04.2019 13:58
Yazar:
1 Oyla kaybettiği koltuğu yeniden devraldı

31 Mart Yerel seçimleri sonrasından 12 AK Parti, 4 MHP ve 1’de CHP’den seçilen İl Genel Meclisi Üyeleri ilk toplantısını yaparak İl Genel Meclisi Başkanlığına Hasan Yıldırım’ı seçtiler. Yıldırım, 1 Nisan 2016 tarihinde yapılan ikinci dönem İl Genel Meclisi seçimlerinde 1 oy farkla Meclis Başkanlığını Ahmet Sözen’e kaptırmıştı

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra İl Genel Meclisine seçilen üyeler dün Kent meydanı Atatürk Anıtına çelenk koydular. Ardından İl Özel İdaresi Toplantı salonunda ilk toplantılarını gerçekleştirdiler.

İl Genel Meclisi 12 AK Partili, 4 Milliyetçi Hareket Partisi ve 1 Cumhuriyet Halk Partisinden oluşurken, yapılan ilk toplantıya İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Tam Başkanlık etti. Tam, konuşmasına yeni dönemin tüm Karabük’e ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulurken,  “Yeni bir dönem bugün başlıyor. Siyasi Parti ayrımı gözetmeden, herkesi kucaklayarak, eskiden olduğu gibi güzel işlere imza atacağız. Ben değil “biz” diyerek Karabük için çalışacağız. Yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi

Ardından gündem gereği yoklama yapıldı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesi gereği İl Genel Meclisi Başkanı Seçimi yapıldı. AK Parti grubu tarafından verilen önerge ile İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Yıldırım gizli ve çoğunluk oylarla Başkanlığa seçildi.  Bilindiği gibi  Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, 1 Nisan 2016 tarihinde yapılan ikinci dönem İl Genel Meclisi seçimlerinde 1 oy farkla Meclis Başkanlığını Ahmet Sözen’e kaptırmıştı

Seçim sonrası kürsüye gelen ve kendisi seçen tüm üyelere teşekkür eden Yıldırım, “İnşallah güzel işlere imza atacağız. Meclisimizde farklı siyasi partilerden olup oy birliği ile beni seçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi

Daha sonra iki asil katip üyeliği seçimi yapıldı. Seçim sonrası katip üyeliklerine Mesut Aydın ve Mehmet Çetin seçildiler. Ardından ise 1. ve 2 Başkan Vekillikleri seçimleri yapıldı. Gizli oyla yapılan seçim sonrasında birinci Başkan vekilliğine Zafer Özdemir, ikinci Başkan Vekilliliğine ise Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ramazan Kahriman seçildi.

Başkan Vekillikleri seçiminin ardından yedek katip üyeliği seçimleri yapıldı. Seçim sonrası yedek katip üyeliklerine Recep Tetik ve Halil Aydın seçildiler.

İl Encümen üyelikleri için yapılan seçim sonrasında ise, üç kişiden oluşan encümen üyeliğine  Tevfik Ayvalık, Ahmet Sözen ve Ahmet Koç seçildiler.

Daha sonra ikisi 7 diğerleri 5  üyeden oluşan  İhtisas komisyonu üyelikleri seçimleri yapıldı. Açık oylama ile yapılan seçimler sonrasında PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA: Mesut Aydın, Recep Tetik, Zafer Özdemir, Tevfik Ayvalık, Sinan Yaka, Sırrı Şen, Şahin Biçim

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNA:  Hasan Yıldırım, Ahmet Koç, Recep Tetik, Mustafa Ünal, Ahmet Sözen, Ramazan Kahriman, Murat Karagül,

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONUNA:  Ahmet Koç, Sinan Yaka, Halil Aydın, Tevfik Ayvalık, Murat Karagül,

GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONUNA:  Halil Aydın, Hasan Yıldırım, Zafer Özdemir, Recep Tetik, Sırrı Şen,

EĞİTİM VE KÜLTÜR HİZMETLERİ KOMİSYONUNA:  Mehmet Çetin, Zafer Özdemir, Halil Aydın, Nuri Kırımlı, Ramazan Kahriman,

TARIM KOMİSYONUNA: Tevfik Ayvalık, Sinan Yaka, Ahmet Tam, Ahmet Sözen, Sırrı Şen,

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ KOMİSYONUNA:  Mehmet Çetin, Ahmet Sözen, Mesut Aydın, Halil Aydın, Şahin Biçim,

MECLİS ARAŞTIRMA VE TAKİBİ KOMİSYONUNA: Mehmet Çetin, Ahmet Tam, Zafer Özdemir, Ahmet Koç Ramazan Kahriman,

ORMAN VE SU İŞLERİ KOMİSYONUNA:  Hasan Yıldırım, Mesut Aydın, Tevfik Ayvalık, Zafer Özdemir, Murat Karagül seçildiler.

Daha sonra ise İlimize bir okul ve yurt kazandıran Vilayetler Hizmet Birliğinde görev alacak bir asil bir yedek üye seçimine geçildi. Yapılan seçim sonrası Asil üyeliği Ahmet Koç, yedek üyeliğe ise Ahmet Tam seçildiler.

Son olarak ise diğer kurulların seçimi yapıldı. Bugün ise diğer gündem maddelerinin görüşülmesine devam edilecek.

Toplantıda tüm önergelerin oy birliği kabul edilmesi dikkatlerden kaçmazken, CHP’nin tek Meclis üyesi Nuri Kırımlı ilgili yasa gereği sadece Kültür ve Sosyal İşler Komisyonunda yer aldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

‘Çamaşırları açık havada kurutmak polen alerjisini tetikliyor’

Sağlık Yayın: 29.03.2024 04:36
İhlas Haber Ajansı
‘Çamaşırları açık havada kurutmak polen alerjisini tetikliyor’

Baharın gelişiyle birlikte alerjik hastalıkların tetiklendiği uyarısında bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Hikmet Yurdakul, “Yıkadığınız çamaşırları açık havada kurutmayın, havada uçuşan polenler çamaşırlarınıza yapışarak giydiğinizde alerjinizi tetikleyebilir” dedi.

Opr. Dr. Hikmet Yurdakul, mevsimsel olarak giderek artan bahar alerjisi hakkında bilgilendirdi. Halk arasında ‘bahar nezlesi’ olarak bilinen polen alerjisinin, çoğunlukta kalıtsal olan alerjik bir hastalık olduğuna dikkat çeken Opr. Dr. Yurdakul, “Vücut bu esnada, aslında zararı olmayan bir maddeye (polen proteinleri) aşırı bir savunma tepkisi gösterir. Belirtilerin tam olarak tetikleyici bitkilerin çiçek açma dönemine denk olarak ortaya çıkışı, bahar nezlesinin karakteristik özelliğidir. En sık görülen belirtiler; burunda kaşıntı, akıntı ya da tıkanma, hapşırma, gözlerde kaşıntı ya da sulanma, damakta, burunda veya kulaklarda kaşınmadır. Polen alerjisi zamanla alerjik astıma doğru da ilerleyebilir” diye konuştu.

Bahar nezlesinin belirtilerini hafifletmek için üç farklı olanak olduğunun altını çizen Opr. Dr. Yurdakul, tedavilere şöyle değindi:

“Hastalığın oluşmasını önlemek için alınan tedbirler (proflaksi): Polene maruz kalma durumundan tamamen ya da büyük ölçüde kaçınılması (bkz. günlük yaşam için pratik öneriler). Semptomatik tedavi: Akut evrede burun spreyleri, göz damlaları ve/ veya hap/damla şeklinde antihistaminik ve antialerjik ilaçlar kullanılır. Şikâyetin türüne göre gerekirse kortizon içeren ilaçların kullanılması önerilir. Bağışıklık tedavisi: Bir polen alerjisini uzun vadede ve kökten iyileştirmenin bir olanağı ise, hassasiyetin azaltılmasıdır. Söz konusu tedaviden önce kişinin tam olarak hangi polenlere karşı alerjisi olduğunu tetkik edilmesi gerekir.”

Günlük yaşamda yapılabilecek pratik çözümler

Polen alerjisi olan kişilerin sıkıntılarını azaltmak için birkaç basit öneride bulunan Dr. Yurdakul, “Evi yalnızca sabah saatlerinde veya uzun süreli yağmurlar esnasında havalandırın veya pencerelere (ve otomobilinize) polenlerin girmesini önleyecek filtre taktırın. Kapalı oturma odalarında, zeminde bulunan polenlerin uçuşmasını önlemek amacıyla, türbülanslar (örn. vantilatör) oluşturulmaktan kaçınılması gerekir. Yıkadığınız çamaşırları açık havada kurutmayın, havada uçuşan polenler çamaşırlarınıza yapışacak giydiğinizde alerjinizi tetikleyecektir. Akşamları saçlarınızı ve yüzünüzü yıkayın. Havada polen konsantrasyonunun yoğun olduğu zamanlarda (güzel, rüzgârlı hava), mümkünse açık havada fazla kalmayın. Açık havada yandan korumalı güneş gözlüğü ve şapka vb. kullanın” şeklinde konuştu.